Сб, 2024-04-27, 04:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 1 » Тимошенко закликає повстати і терміново всіх переобрати
15:54
Тимошенко закликає повстати і терміново всіх переобрати
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликає всі демократичні сили об'єднатися і домогтися проведення перевиборів, передає "Інтерфакс-Україна".

У зверненні до українського народу, яке вона зачитала на прес-конференції в п'ятницю в Києві, міститься заклик до проукраїнських сил об'єднатися. "Якщо знову хтось демонструватиме взаємну боротьбу, псевдогетьманство і безвідповідальність, Україна програє", – йдеться у зверненні.

За словами Тимошенко, рішення КС, "яке прийнято за сценарієм Януковича", є узурпацією державної влади.

Лідер БЮТ зауважила, що нині є очевидним, що президент України, парламент, уряд, Конституційний суд та всі інші представники влади обиралися за іншою Конституцією, яку сьогодні зневажили. Тимошенко підкреслила, що ці гілки влади не наділялись від народу тим обсягом влади, який собі присвоїли цим рішенням Конституційного суду.

"І тому висновок може бути лише один - президент, парламент, всі вони мусять бути тепер переобрані на невідкладних президентських та парламентських виборах, які потрібно провести під дієвим моніторингом демократичної світової спільноти", - наголосила Тимошенко.

Вона підкреслила, що 1 жовтня увійде в історію України як "день вбивства демократії, як день встановлення диктатури, як день українського ГКЧП".

"Голова Конституційного суду, український Янаєв, вчинив беззаконня – простим рішенням суду оголосив встановлення замість чинної в країні Конституції принципово іншої, яка існувала в 1996 році… Просто видається невипадковим, що в ці дні у світі відзначають день боротьби зі сказом. Єдине, що оголосив Конституційний суд, – антиконституційний сказ влади, яка вже вирішила, що закони та Конституція в Україні вже нічого не означають", - сказала вона. Тимошенко зауважила, що Україна отримала політичну "ядерну зброю" у вигляді не зовсім адекватного президента з повноваженнями диктатора.

Тимошенко також висловила переконання, що європейські структури мають дати належну оцінку всім обставинам, які склалися в Україні.

Тимошенко наголосила, що, по суті, народ не давав "свого високого благословення" тим повноваженням, які сьогодні привласнили президент, парламент та уряд.

"Саме тому вихід має бути адекватним. Цей адекватний вихід – у переформатуванні влади, в переобранні всієї влади", – заявила Тимошенко.

"Тому перший крок, який я хочу зробити - це запросити всі опозиційні сили, нарешті відкинувши всі амбіції, зібратися на круглий стіл - виробити план дій", - заявила лідер партії "Батьківщина".

Тимошенко підкреслила, що в парламент повинні бути внесені всі необхідні нормативні документи, які дадуть можливість "почати процес легітимних виборів".

За її словами, об'єднання демократичних сил може звертатися до людей і консолідувати свою діяльність.

"Але якщо всі представники громадянського суспільства, політики, народ України будуть приймати таку наругу над собою, тоді навряд чи в нашій країні буде існувати шлях боротьби", - підсумувала Тимошенко.

Крім того, Юлія Тимошенко не бачить підстав для проведення масових акцій протесту.

"Ні, не бачу", - сказала вона на прес-конференції в п'ятницю в Києві, відповідаючи на запитання, чи бачить вона підстави для проведення акцій протесту проти дій чинної влади, аналогічних акціям 2004 року на Майдані.

Тимошенко наголосила, що якщо у Франції громадяни здатні організувати тримільйонний акції для захисту своїх прав, "то українці, якщо не здатні зібратися заради захисту власної держави", можуть скаржитися лише на себе.

"Я не знаю, що ще повинен зробити Янукович, щоб все-таки в Україні розпочався рух "Україна - без Януковича", - додала вона.

Тимошенко порівняла Януковича з Калігулою і "ядерною зброєю"

Також Тимошенко вважає недоцільним аналізувати юридичні підстави скасування політреформи Конституційним Судом.

"Вважаю недоцільним та аморальним аналізувати деталі правового святотатства, яке оголосив сьогодні КС. Просто видається невипадковим, що в ці дні у світі відзначають день боротьби зі сказом", - сказала Тимошенко.

"Єдине, що оголосив КС, це антиконституційний сказ влади, яка вже вирішила, що закони та Конституція в Україні нічого не означають", - додала вона.

Тимошенко також процитувала чинного президента Віктора Януковича, який кілька років тому виступав за неможливість скасування політреформи.

"Я не самотня в баченні, що скасування конституційної реформи сьогодні є поверненням до тоталітаризму. Так само думає Віктор Янукович, точніше думав у 2007 році. Але місце сидіння, на жаль, визначає і його думки", - сказала вона.

"Свого часу імператор Калігула остаточно з'їхав з глузду і проголосив свого коня на ім'я Інцитат сенатором. В історії цей приклад став символом сваволі та безвідповідальності керівника держави. За 2000 років цей подвиг повторив Янукович. Тепер Україна отримала політичну ядерну зборю у вигляді не зовсім адекватного президента з повноваженнями диктатора", - додала Тимошенко.

"Але справа не тільки в Януковичі. Зрозуміло, що диктаторами не народжуються, їх робить оточення. Конституційні судді в дорогих мантіях, які мали стояти на сторожі Основного закону, виявилися лакеями, рядженими блазнями. І вони разом з Януковичем несуть всю повноту відповідальності за руйнування державного устрою", - зазначила вона.

Сьогодні Конституційний суд визнав неконституційним Закон "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року №2222-ІV (так звана політреформа 2004 року) у зв'язку з порушенням процедури його розгляду і ухвалення.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 800 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ