Пт, 2024-03-29, 07:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 4 » Тимошенко закликає українців прийти на Майдан у День соборності
14:57
Тимошенко закликає українців прийти на Майдан у День соборності
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликає всіх українців, яким небайдужа доля країни, прийти 22 січня на Майдан Незалежності в Києві і відсвяткувати День соборності, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Хотіла б зараз звернутися до всієї країни. Я хочу всім нагадати, що 22 січня в Україні ми святкуємо, відзначаємо одне з найістотніших наших свят і подій. Це день соборності, день об'єднання. Тому 22 січня, я хочу саме зараз сказати, і сподіваюся, що мене підтримають політики, скликати всіх людей доброї волі і відсвяткувати День соборності на тому місці, де ми завжди з вами збираємося. Це Майдан", - заявила вона журналістам у вівторок в апеляційному суді Києва, який повинен був розглядати скаргу екс-глави МВС Юрія Луценка.

- Тимошенко не відкидає того, що може опинитися за ґратами

Тимошенко також додала, що тільки таким чином можна показати нинішній владі, що українці єдині. Крім того, екс-прем'єр-міністр подякувала представникам української інтелігенції, які в грудні виступили проти політичних репресій.

"Щиро дякую за мужній громадянський вчинок - підтримку і завірення власним підписом заяви представників українській інтелігенції і громадських діячів проти розгортання політичних репресій в Україні. Я високо ціную вашу підтримку, внесок у збереження демократії і свободи в нашій країні. Знаю, що ви виступили не тільки за мене. Ви встали на захист демократії, загальнолюдських і європейських цінностей, незалежності України", - цитує звернення лідера "Батьківщини" сайт партії.

Тимошенко підкреслила, що представники інтелігенції ще раз підтвердили незламність української нації.

Як повідомлялося, в кінці грудня минулого року представники української інтелігенції звернулися з відкритим листом до президента України Віктора Януковича, вимагаючи припинити політичні переслідування Тимошенко і політичні репресії.

Заяву "Геть руку від Юлії Тимошенко!" підтримали Юрій Андрухович, Володимир Василенко, Дмитро Гнатюк, Іван Дзюба, Левко Лук'яненко, Марія Матіос, Юрій Мушкетик, Дмитро Павличко, Володимир Пилипчук, Михайло Ратушний, Валерій Шевчук, Василь Шкляр, Юрій Щербак, Ігор Юхновський та багато інших (усього 32 підписи)

"15 грудня 2010 демократія в Україні отримала жорстокий удар. Це дата, з якою політичні переслідування набрали якісно нового значення і загрозливого розмаху. Свобода розтоптана, диктатура Партії регіонів показала своє справжнє обличчя", - йдеться в документі.

Тимошенко не відкидає того, що може опинитися за ґратами

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко не відкидає, що може опинитися за ґратами через порушену проти неї кримінальну справу. Про це вона заявила в інтерв’ю Бі-Бі-Сі, повідомляє УНІАН.

"Сьогодні все знаходиться в дуже важкому стані, тому що суди сьогодні є департаментом Адміністрації президента. Вони цілком залежні і цілком неправосудні. Тому можна спрогнозувати будь-який хід подій, якщо президент дасть судам команду власне репресувати", - зазначила екс-прем'єр.

Водночас, за словами лідера "Батьківщини", це її ніколи не зупиняло і не зупинить. "Ми все одно доб'ємося, щоб Україна повернулася на шлях розвитку демократії і європейського вибору. І ми за будь-яку ціну збережемо незалежність нашої держави", - сказала вона.

Також Тимошенко зауважила, що дуже багато людей в Україні вважають, що до влади в Україні прийшла мафія. "І головне - її не боятися і діяти спільно і сильно", - додала вона.

Нагадаємо, що 15 грудня 2010 року Генеральна прокуратура заявила про порушення кримінальної справи проти Тимошенко за фактом нецільового використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу. 20 грудня її назвали звинуваченою і змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд.

Екс-прем'єрові України Тимошенко Генеральна прокуратура інкримінує два епізоди нецільового використання коштів, наданих у рамках Кіотського протоколу, на 180 млн євро і 200 млн євро. Також, за словами генпрокурора, порушено кримінальну справу з незаконного придбання 1 тис автомобілів.

Зазначимо також, що 31 грудня, після чергового допиту у ГПУ Тимошенко заявила про те, що проти неї фабрикують справу. 1 січня стало відомо, що уряд виділив 3,5 млн грн зі стабфонду держбюджету для того, щоб оплатити юридичні послуги міжнародних експертів для розгляду справи про закупівлю автомобілів для МНС.

Тим часом Тимошенко викликають на черговий допит в Генпрокуратуру. Вона повинна прибути до ГПУ 5 січня о 12.00.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 890 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ