Пт, 2024-04-19, 06:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 8 » Тимошенко залишиться під вартою
14:46
Тимошенко залишиться під вартою
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Печерський районний суд відхилив клопотання екс-прем'єра України Юлії Тимошенко та її захисту щодо закриття "газової справи" через відсутність складу злочину і, відповідно, звільнення підсудної з-під варти.

Таким чином суддя Печерського райсуду Києва Родіон Киреєв, головуючий щодо "газової справи" вже в 18-й раз відмовив Тимошенко у звільненні з-під варти. "У задоволенні клопотання відмовити", - зачитав своє рішення суддя.

- Суд долучив до справи Тимошенко документи прокуратури. Захист хоче допитати причетних до них
- У центрі Києва "Беркут" побив прихильників Тимошенко і відібрав у них намети. Голову КУПР затримали

Суд визнав клопотання про закриття "газової" ​​справи безпідставним, оскільки підстав, передбачених Кримінально-процесуальним кодексом для закриття кримінальної справи на сьогоднішній день немає.

Раніше захист Тимошенко подав клопотання про закриття "газової" справи проти екс-прем’єра та звільнення її з-під варти. Тимошенко, підтримуючи своїх захисників, наголосила, що "закриття сфальшованої справи та звільнення з-під арешту буде єдиним законним рішенням в цьому суді", зауважує прес-служба "Батьківщини".

Аргументуючи своє клопотання Тимошенко вказувала, що обвинувачення у кримінальній справі грунтується на двох моментах - перевищенні службових повноважень та нанесенні збитків. Екс-прем'єр підкреслила, що в ході судового слідства було встановлено, що наданням директив вона не перевищила повноважень, і що фінансові документи, які містяться в матеріалах справи, підтверджують, що збитків не було.

"Ви ж розумієте, що складу злочину не існує. І прокурори це розуміють. Я вас прошу, закрийте цю кримінальну справу і звільніть мене з-під незаконного арешту", - заявила Тимошенко.

Сторона звинувачення виступила проти задоволення клопотання. Прокурори вказали, що закриття кримінальної справи на даному етапі процесу не передбачено.

У свою чергу, адвокати Тимошенко послалися на статті Кримінально-процесуального кодексу, в яких не вказано, що суд не може закрити справу зараз і що для закриття кримінальної справи немає встановленого переліку обставин, тому зараз суддя цілком вправі закрити справу.

7 серпня Печерський районний суд Києва завершив допит Тимошенко в "газовому справі". Допит тривав близько 8 годин, включаючи питання всіх сторін процесу та головуючого в "газовій справі" судді Печерського суду Родіона Киреєва.

Тимошенко заявила в суді, що слідство сфабрикувало "газову" справу, а Ющенко збрехав під присягою. Крім того, за словами екс-прем'єра, в 2009 році вона домовилася з прем'єром РФ про ціну газу 232 дол за тисячу кубометрів (замість 250 дол), але підписані головою НАК "Нафтогаз" контракти з ціною вище 400 дол - його рішення.

Нагадаємо, Тимошенко звинувачують у перевищенні повноважень при укладанні газових контрактів з Росією 2009 року. В обвинувальному висновку у газовій справі щодо Тимошенко фігурує сума збитків на 1,5 мільярда гривень.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 822 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ