Чт, 2024-03-28, 20:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 11 » Тимошенко знає, що її засудять і за гратами їй загрожуватиме небезпека
14:45
Тимошенко знає, що її засудять і за гратами їй загрожуватиме небезпека
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що судовий процес над нею завершиться звинувачувальним вироком і що за гратами її життю загрожуватиме небезпека, повідомляє УНIАН з посиланням на офіційний сайт лідера В "Батькивщина".

Про це вона сказала в інтерв'ю The Times.

Колишній прем'єр-міністр призвала Захід "кинути виклик її ворогові, Президентові Януковичу, із-за зростання авторитаризму в цій колишній радянській республіці", пише The Times.

Тимошенко заявила, що Президент України Віктор Янукович "знищив велику частину демократичних свобод, досягнутих під час революції 2004 року".

"Я думаю, що моє засудження було вирішене ще до початку судового процесу. У цій частині світу ми, на жаль, дуже добре знайомі з механізмом показового судилища", - відзначила Тимошенко в письмовій відповіді на питання видання.

Вона закликала Європу "не піддаватися цинізму по відношенню до України", і сказала: "Зробити так означає грати на руку Януковичу і його банді. Вони хочуть, щоб ви вважали, що авторитарне правління, яке він ввів, це краще, що може запропонувати Україна. Вони хочуть, щоб cвіт закрив очі на загибель української демократії, щоб вони могли далі займатися власними справами".

"Я ніколи не доставлю Януковичу і його режиму задоволення почути щонайменший натяк на страх з мого боку. Але якщо чесно подивитися на цю людину і його вчинки, стає ясно, що не можна поручитися за мою особисту безпеку. Авторитарні правителі за прикладом Януковича зазвичай жорстокі з людьми, які приходять до влади, а потім починають помалу поводитися, як злочинці. Янукович - унікальне явище на сучасному світі, оскільки він був двічі засудженим кримінальним злочинцем задовго до приходу до влади. Тому його схильність до насильства і злочинності є інстинктивною, а не чимось придбаним на високій посаді", - відзначає Тимошенко.

"Україна - невід'ємна частина Європи. Під належним керівництвом ми житимемо по європейських стандартах політичного і комерційного життя. Янукович також повинен дотримуватися цих стандартів", - відзначила Тимошенко і виразила переконання, що його режим "приречений, незалежно від того, буду я засуджена чи ні".

Як відомо, Тимошенко звинувачується у перевищенні службових повноважень при підписанні в 2009 році контрактів між Україною і Росією на постачання і транзит газу. Стаття, яку їй інкримінують, передбачає до 10 років позбавлення волі.

Суд почав розгляд "газової справи" 24 червня. 5 серпня на засіданні суду Юлію Тимошенко заарештували. За інформацією держзвинувачення підставою стала "перешкода у встановленні істини".

Генеральний прокурор Віктор Пшонка стверджує, що слідство довело провину екс-прем'єра Юлії Тимошенко в "газовій справі".

Екс-прем'єр Тимошенко звернулась до Європейського суду з прав людини щодо неправомірності порушення проти неї кримінальних справ. Вона стверджує, що вирок суду у "газовій справі" вже є, і його написали у адміністрації президента України і оголосять 15-16 вересня.

Вже знаходячись в СІЗО, Тимошенко просила ЄС скоріше підписати угоду про асоціацію з Україною. Колишній прем'єр-міністр вважає, що укладення угоди про асоціацію з ЄС стане перешкодою для авторитарних і диктаторських тенденцій в Україні.

Як повідомлялося раніше, Янукович відмовився коментувати суд проти Тимошенко, відзначивши, що він не хоче втручатися в судовий процес.

Раніше голова делегації Європейського парламенту по зв'язках з Україною Павло Ковальь (група Європейських консерваторів і реформістів, Польща) закликав переглянути справу екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 806 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ