Сб, 2024-04-27, 01:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 20 » Тимошенко звинуватили в незаконному використанні 1 млрд грн
20:03
Тимошенко звинуватили в незаконному використанні 1 млрд грн
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Голова Рахункової палати України Валентин Симоненко заявляє про використання урядом на чолі з Юлією Тимошенко з порушеннями чинного законодавства більш як 1 млрд грн коштів резервного фонду державного бюджету в 2009 році. Про це Симоненко заявив сьогодні, 20 травня, на прес-конференції, передає "Інтерфакс-Україна".
"Використання резервного фонду проходило з грубими, цинічними порушеннями всієї нормативно-правової бази, яка визначена як Верховною Радою, так і самими постановами Кабінету міністрів", - заявив Симоненко.

За його словами, в 2009 році Кабінет міністрів України, очолюваний Тимошенко, використовував більш ніж 1 млрд грн - "екс-прем'єр без належного обґрунтування виділила 80% коштів резервного фонду".

Симоненко зазначив, що при цьому в 2009 році витрати з резервного фонду держбюджету майже в 2,5 разу перевищили суму збитків, завданих надзвичайними ситуаціями, а майже 70% коштів резервного фонду виділялися на заходи, які відповідно до чинного законодавства не пов'язані з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

"Повинна відповідати та людина, яка підписувала всі постанови Кабінету міністрів з грубим порушенням законодавства. Це - Юлія Володимирівна Тимошенко", - зазначив Симоненко, додавши: "Ми бачимо в цьому злочин. А за логікою, має бути і покарання".

Він також додав, що результати аудиту, який показав дані порушення, вже направлені в Кабінет міністрів, Генеральну прокуратуру, Міністерство охорони здоров'я.

Водночас стало відомо, що Генеральна прокуратура України відклала проведення засідання колегії, на якому вона повинна була розглянути підсумки перевірки дотримання бюджетного законодавства попереднім Кабінетом міністрів.

"Засідання колегії перенесено на наступний тиждень", - повідомив представник Генпрокуратури.

При цьому він не зміг повідомити конкретну дату, коли буде проведена ця колегія, але пообіцяв, що Генпрокуратура про це обов'язково поінформує.

Як повідомлялося, Генпрокуратура мала намір провести 20 травня засідання колегії, на якому збиралася розглянути підсумки перевірки дотримання бюджетного законодавства попереднім Кабінетом міністрів.

Раніше повідомлялось, що до аудиту діяльності уряду Тимошенко залучать детективне агентство Kroll і юрфірму Akin Gump. Про це йдеться у прес-релізі компанії Trout Cacheris, яка повинна провести відповідний аудит.

"Колективні зусилля Trout Cacheris, Kroll and Akin Gump будуть гарантувати, що високопрофесійний штат багатонаціональних адвокатів, аудиторів і слідчих зможе здійснити роботу ефективно з можливим залученням до цього аудиту різних українських урядових організацій", - йдеться у документі.

У постанові Кабміну, ухваленій 5 травня 2010 року, йде мова, що уряд доручив розпорядникам бюджетних ресурсів провести із залученням міжнародних експертів перевірку ефективності використання бюджетних коштів з 2008-го до першого кварталу 2010 року включно.

Нещодавно прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що екс-прем'єр-міністра України Тимошенко потрібно притягнути до кримінальної відповідальності за зловживання у використанні коштів держбюджету. Але Юлія Тимошенко упевнена, що заяви про порушення кримінальних справ проти депутатів, політиків, окремих бізнесменів є спробою залякати опозицію.

Пізніше Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом зловживання бюджетними коштами, отриманими у 2009 році від продажу квот на викиди парникових газів. Нею встановлено, що внаслідок прийняття колишніми службовими особами Кабміну, Міністерства фінансів нормативно-правових актів усупереч вимогам Закону "Про Держбюджет на 2009 рік" Державним казначейством змінено цільове призначення коштів спецфонду держбюджету, які надійшли від продажу квот у загальній сумі 2,3 млрд грн.

А 12 травня Генеральна прокуратура вручила Тимошенко постанову про порушення проти неї кримінальної справи за замах на давання хабара. Сама Тимошенко називає дії Генпрокуратури репресіями з боку президента Віктора Януковича, а її адвокат Віктор Швець обіцяє оскаржити постанови в суді. А екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко назвав кримінальну справу проти Тимошенко "кастингом" на посаду генерального прокурора.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1024 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ