Чт, 2024-03-28, 17:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 5 » Тисячі прихильників Луценка вимагають його звільнення. На суд прибула Тимошенко
12:05
Тисячі прихильників Луценка вимагають його звільнення. На суд прибула Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Біля Апеляційного суду Києва, де в середу розглядається скарга заарештованого екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про зміну запобіжного заходу, зібралися близько тисячі його прихильників, передає "Інтерфакс-Україна".

Люди, що підтримують Луценка тримають у руках національні прапори, а також плакати з написами: "Свободу Луценко!", "Юра, ми з тобою!", б'ють у барабани. Люди вимагають негайного звільнення політика з-під варти. Також серед прихильників "Народної самооборони" присутні кілька представників УНА-УНСО, які тримають прапори своєї організації, передає УНІАН.

Слухання скарги почалося в 11.00. На засіданні суду очікується присутність Луценка. До суду прибула екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, яка мовчки пройшла до зали судових засідань.

Зазначимо, що сьогодні, 5 січня, на 15.00 Тимошенко викликають до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України.

Як повідомили у прес-службі БЮТ, Тимошенко було пред’явлено обвинувачення в тому, що вона на посаді прем’єр-міністра в розпал світової фінансово-економічної кризи, "діючи умисно, з особистих інтересів", прийняла рішення "щодо використання частини коштів, які надійшли від продажу квот на викиди парникових газів та мали цільове призначення, на покриття видатків Державного бюджету України, передусім зобов’язань із виплати пенсій".

Раніше повідомлялося, що засідання Апеляційного суду Києва з розгляду скарги екс-міністра внутрішніх справ України на ухвалу Печерського районного суду міста Києва про зміну йому підписки про невиїзд на арешт відбудеться у вівторок, 4 січня 2011 року, об 11.00. Тоді ж члени партії "Народна самооборона" закликали всіх небайдужих прийти до будівлі суду.

Водночас Луценко висловив бажання взяти участь у засіданні Апеляційного суду, на якому розглядатимуть його скаргу про зміну запобіжного заходу. Екс-міністр внутрішніх справ має намір особисто довести в суді, що у Генпрокуратури не було жодних мотивованих підстав змінювати йому запобіжний захід з підписки про невиїзд на утримання під вартою.

Нагадаємо, що Луценка було затримано біля його будинку 26 грудня. 27 грудня Печерський райсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту строком на 2 місяці у зв'язку з тим, що "обвинувачений не з'являвся до слідчого, тим самим грубо порушив вимоги, передбачені підпискою про невиїзд". Пізніше стало відомо, що Луценка переведено із СІЗО СБУ в Лук'янівське СІЗО №13.

Колишнього міністра звинувачують за кількома пунктами: у зловживанні службовим становищем - нарахуванні зайвих 40 тис грн пенсії водієві екс-міністра, нецільовому використанню ресурсів; за заявою самого Луценка, його намагаються прив'язати до справи про отруєння екс-президента України Віктора Ющенка. Крім того, Луценка можуть звинуватити у бурхливому святкуванні Дня міліції.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 772 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ