Вт, 2024-04-23, 23:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 19 » Торговці "смертю": найбільше зброї купує Індія, а продають - США
11:06
Торговці "смертю": найбільше зброї купує Індія, а продають - США
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Індія очолила список найбільших у світі імпортерів зброї за період з 2007 по 2011 роки. Такі дані містяться в доповіді про постачання військової техніки державами Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI), повідомляє Agence France-Presse.

На частку Індії, за оцінками SIPRI, припадає 10% усього світового імпорту зброї. До найбільш значущих постачань озброєнь до Індії в 2007-2011 роках, йдеться в доповіді, належить закупівля 120 винищувачів Су-30МК і палубних винищувачів МіГ-29К у Росії, а також 20 винищувачів-бомбардувальників Jaguar у Великій Британії.

Друге місце в списку найбільших у світі імпортерів зброї посіла Південна Корея, на частку якої припадає 6% усього світового імпорту. За нею йдуть Китай і Пакистан (по 5%) і Сингапур (4 відсотки). Всього на частку п'яти лідерів припадає 30% усього світового імпорту зброї.

Загалом, наголошується в доповіді SIPRI, країни Азії та Океанії є абсолютними світовими лідерами з імпорту озброєнь. З 2007 по 2011 роки на частку цього регіону припало 44% усієї законно проданої у світі зброї.

Серед країн, які найбільш різко збільшили імпорт озброєнь за звітний період, в доповіді SIPRI згадується Сирія, чиї закупівлі зброї зросли з 2002 по 2011 роки на 580%. 72% імпорту озброєнь до Сирії, за даними SIPRI, припадає на частку Росії, повідомляє Associated Press. 19% забезпечує Бєларусь, 9% - Іран.

Список країн-лідерів з експорту зброї очолили Сполучені Штати Америки. Друге місце посіла Росія. До п'ятірки найбільших експортерів озброєнь також увійшли Німеччина, Франція і Великобританія.

Шосте місце здобув Китай. Досягти такого результату, наголошується в доповіді, Китай зміг головно завдяки великим постачанням зброї до Пакистану. У 2006 і 2007 роках експерти SIPRI називали КНР найбільшим імпортером озброєнь у світі. У торішній доповіді інституту Китаю було віддано другу позицію в списку світових імпортерів зброї.

Доповідь про постачання військової техніки державами є складовою частиною щорічного видання SIPRI Yearbook, яке буде представлено в червні. Раніше інститут опублікував рейтинг найбільших виробників продукції військового призначення, який також увійде в SIPRI Yearbook-2012.

Стокгольмський міжнародний інститут дослідження проблем миру був заснований 1966 року. Діяльність SIPRI на 50% фінансує уряд Швеції.

Нагадаємо, що і торік Індія очолювала п'ятірку найбільших імпортерів зброї за даними за 2006-2010 роки. А Україна за період 2006-2010 роки посідала 14-те місце у світовому рейтингу експортерів озброєнь SIPRI, тоді як в 2007 році, згідно з уточненими даними SIPRI, вона була на 7-му місці з обсягом 774 млн дол.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 919 | Додав: abel | Теги: торговці смертю, зброя
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ