Пт, 2024-04-19, 16:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 13 » Toyota зупиняє роботу заводів у Європі через нестачу комплектуючих
17:09
Toyota зупиняє роботу заводів у Європі через нестачу комплектуючих
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Toyota Motor Corp. припиняє роботу заводів у Великій Британії, Польщі, Франції і Туреччині з кінця квітня до початку травня 2011 року на кілька днів через нестачу компонентів з Японії, повідомила компанія, передає "Інтерфакс-Україна".

Toyota Motor зупинить підприємства у Великій Британії - Toyota Motor Manufacturing (випускає зокрема моделі Auris, гібридний Auris і Avensis), Туреччині - Toyota Motor Manufacturing Turkey Inc. (моделі Verso і Auris) і Франції - Toyota Motor Manufacturing France S.A.S. (зокрема випускає модель Yaris). Також буде зупинено двигунобудівні заводи в Польщі (Toyota Motor Industries Poland Sp.) і Великій Британії.

Тимчасом, з 18 квітня, як повідомлялося раніше, компанія має намір відновити виробництво на всіх японських підприємствах.

Раніше повідомлялося, що Toyota Motor Corp. була змушена відкласти відвантаження понад 500 тис автомобілів в Японії через брак комплектуючих і електроенергії після землетрусу в березні 2011 року.

Також повідомлялося, що компанія не зможе випустити близько 35 тис автомобілів на 13 підприємствах, розташованих в Північній Америці, через брак компонентів, що постачаються з Японії. Виробництво на заводах в США, Канаді і Мексиці буде тимчасово припинено 15, 18, 21, 22 і 25 квітня.

За підсумками 2010 року японські заводи Toyota склали 3,28 млн машин. До 2015 року Toyota розраховує продавати 9 млн автомобілів на рік.

Офіційний представник Toyota в РФ Тетяна Русакова пояснила, що завод компанії в Санкт-Петербурзі (випускає модель Camry) в даний час працює в звичайному режимі, і його зупинка не планується.

Як повідомлялося, втрати світових виробників автомобілів через землетрус у Японії можуть становити за підсумками березня 600 тис авто. Такий прогноз робить консалтингова компанія IHS Automotive. Насамперед це пов'язано з вимушеною зупинкою автомобільних заводів у Японії. Вже сьогодні найбільший виробник автомобілів на світі - Toyota - заявила про те, що її втрати через стихійне лихо становлять 140 тис автомобілів. Компанія Honda втратила 46,6 тис автомобілів, Mitsubishi - 15 тис, Mazda - 31 тис.

Нагадаємо, Mazda вимушена була припинити виробництво нових моделей на двох своїх підприємствах - в Хіросімі і Хофу. На цих заводах випускаються Mazda2, Mazda3, RX-8, MX-5, CX-7 і CX-9.

Також сьогодні перебої спостерігаються не тільки на підприємствах у Японії. Труднощі почалися і на заводах в США та Європі, які залежать від постачань запчастин з Японії.

Руйнівний землетрус магнітудою 9,0 стався на північному сході Японії 11 березня. Він викликав цунамі заввишки десять метрів. За останніми даними поліції, кількість жертв стихії перевищила 10 тисяч осіб, безвісти пропали 17,7 тисячі осіб. Після землетрусу на АЕС "Фукусіма-1" було зафіксовано серію аварій, викликаних виходом з ладу системи охолодження.

Згодом японські ядерники повідомили про різкий підйом рівня кількості радіоактивного йоду-131 у воді на другому реакторі аварійної АЕС "Фукусіма-1". Персонал станції евакуйовано.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 902 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ