Пт, 2024-04-19, 03:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 20 » Трамп до інавгурації підготував "коротку і елегантну промову" за прикладом Лінкольна і Кеннеді
18:39
Трамп до інавгурації підготував "коротку і елегантну промову" за прикладом Лінкольна і Кеннеді
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Сьогодні 20 січня відбудеться інавгурація 45-го президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа. Урочистості триватимуть 3 дні, але саме в п'ятницю Трамп буде приведений до присяги, виступить з промовою і візьме участь у традиційному параді. Інавгурація президента США проходить за сценарієм, який практично без змін втілюється з року в рік, повідомляє 112 канал.

Вранці Трамп, обраний віце-президент Майк Пенс і члени їхніх сімей планують відвідати службу в Єпископальній церкві Сент-Джонс, недалеко від Білого дому. Служба розпочинається о 8.30 (15.30 за Києвом).

Президент США Барак Обама і обраний президент Дональд Трамп з дружинами о 9.30 (16.30 за київським часом) проведуть традиційне чаювання в Білому домі, а потім разом вирушать на присягу. Згідно з протоколом, Обама буде сидіти в автомобілі праворуч, а Трамп - ліворуч.

58-ма церемонія інавгурації президента США стартує в п'ятницю об 11.30 ранку за місцевим часом (18.30 за Києвом). Департамент внутрішньої безпеки та надзвичайних ситуацій розраховує, що в урочистостях візьмуть участь 800-900 тисяч осіб.

Відкриє церемонію оркестр морських піхотинців, який також називають "особистим президентським оркестром". Колектив грає на інавгураціях від 1801 року.

Диктор Чарльз Бротнам, який коментував інавгурації президентів США останні 60 років, не коментуватиме церемонію вступу на посаду Дональда Трампа. Замість нього 45-й президент обрав диктором на церемонію інавгурації 58-річного радіоведучого Стівена Рея.

Якщо все піде як заплановано, Рей представить колишніх президентів, сім'ї Трампа і Пенса, а також лідерів Конгресу, присутніх на церемонії. Далі очікуються виступи духовенства. Хілларі Клінтон, яка програла Трампу, буде присутньою на інавгурації разом зі своїм чоловіком, колишнім президентом Біллом Клінтоном. Також очікуються колишній президент США Джордж Буш і його дружина Лора, а також екс-президент Джиммі Картер. Джордж Буш-старший, ймовірно, пропустить церемонію за станом здоров'я.

Опівдні за місцевим часом 20 січня, Дональд Трамп буде приведений до присяги як 45-й президента США. Приймати присягу буде головний суддя Верховного суду США Джон Робертс на західних сходах Капітолія. Перед Трампом присягу складе віце-президент Майк Пенс. Цікаво, що спочатку президенти присягали на східних сходах, але в 1980 році було вирішено перенести церемонію на західні сходи, щоб заощадити гроші і збільшити кількість глядачів. З тих часів з'явилася легенда, що Рональд Рейган особисто розпорядився змінити місце церемонії, щоб стояти обличчям до рідного штату Каліфорнія.

У тексті присяги допускаються незначні варіації: "Урочисто присягаю (або обіцяю), що буду сумлінно виконувати обов'язки президента Сполучених Штатах і в повну міру своїх можливостей берегти, охороняти і захищати Конституцію Сполучених Штатів". Для присяги Трамп буде використовувати Біблію Авраама Лінкольна, а також Біблію, яку йому подарувала мати після закінчення недільної школи в 1955 році.

Можливість урочистої обіцянки передбачена на той випадок, якщо релігійні переконання забороняють людині складати присягу. Лише єдиний президент, Франклін Пірс, обрав під час своєї присяги в 1853 році варіант "урочисто обіцяю" замість "урочисто клянусь". Як тільки глава держави виголосить клятву, оркестр Корпусу морської піхоти США зіграє президентський гімн Hail to the Chief ("Слава командувачу"). Одночасно з цим прогримить залп з 21 гармати.

Після присяги, близько полудня за Вашингтоном (о 19-й за Києвом), Трамп виступить з промовою. Інавгураційна промова для президента США - це історичний виступ, цитати з якого часто стають дуже відомими. Наприклад, Джон Ф. Кеннеді закликав американців "не питати, що країна може зробити для вас, а запитати, що ви можете зробити для країни".

Напередодні помічниця обраного президента США Келлін Конвей заявила, що Дональд Трамп представить себе як "людину дії, яка хоче об'єднати країну" в інавгураційній промові в п'ятницю, повідомляє видання Boston Herald.

Конвей заявила журналістам, що промова Трампа до нації буде "елегантною, красивою, потужною і короткою".

Вона зазначила, що звернення буде коротким, додавши, що Трамп - "людина дії, а не слова, і ви почуєте це завтра".

Конвей каже, що Трамп готував замітки під впливом інавгураційних звернень колишніх президентів Авраама Лінкольна і Джона Ф. Кеннеді.

На завершення церемонії 16-річна Джекі Іванко виконає національний гімн. Співачка з українським корінням посіла друге місце на талант-шоу America's Got Talent, коли їй було лише 11 років. Після цього вона випустила 5 студійних альбомів, виступала для Барака Обами на церемонії запалювання Різдвяної ялинки і національному молитовному сніданку.

По завершенні церемонії президент, який склав повноваження, покине Капітолійський пагорб. Обраний на посаду президент і віце-президент повернуться в будинок Капітолію, де Об'єднаний комітет Конгресу з проведення інавгурації дасть урочистий обід на їхню честь.

Потім кортеж Трампа і Пенса очолить інавгураційний парад, який пройде по Пенсільванія-авеню від Капітолія до Білого дому. У параді візьмуть участь понад 8 тисяч осіб: ветерани і діючі військові, учні середніх шкіл та коледжів, поліцейські, мотоциклісти і кавалерійські частини, а також бойскаути. Президент Джиммі Картер був першим президентом, який пішки пройшов з учасниками параду. Після цього президенти частину дистанції проїжджали в лімузинах, а частину - йшли пішки. Попередньо, парад Трампа триватиме півтори години, це трохи менше, ніж попередні.

В цей же день заплановані як мінімум три офіційних інавгураційних бали, де будуть танці, розваги та виступи Трампа і його дружини Меланії. Бали розпочинаються о 19.00, близько 2 години ночі за Києвом. Два основних бали будуть проходити в конференц-центрі імені Волтера Е. Вашингтона, куди запрошені гості з усієї країни. У приміщенні Національного музею буде бал на честь військових, вхід тільки за спеціальними запрошеннями.

У суботу, 21 січня, в Національному соборі Вашингтона відбудеться міжконфесійний молебень. Це традиція, що сягає першої інавгурації Франкліна Делано Рузвельта в 1933 році. Білл Клінтон, однак, обрав для обох інавгураційних молебнів Африканську методистську єпископальну церкву в центрі Вашингтона.

Як повідомлялося, Барак Обама в середу, 19 січня 2016 року, провів свою останню підсумкову прес-конференцію як президент США, а 11 січня виступив в Чикаго з прощальною промовою перед американцями. У своїй промові Обама як позитивні зміни відзначив ядерну угоду з Іраном і успіхи в боротьбі з тероризмом. Він також висловив упевненість, що такі суперники, як Росія і Китай, не зможуть "впоратися з Америкою за впливом у світі".

Перші урочисті заходи, присвячені інавгурації 45-го президента США Дональда Трампа, почалися в Вашингтоні 19 січня. Зазначимо, що більш як 50 конгресменів заявили, що бойкотуватимуть інавгурацію Трампа.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 656 | Додав: adminA | Теги: елегантна промова, Трамп, інавгурація, Кеннеді, коротка, Лінкольн
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ