Сб, 2024-04-20, 10:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2019 » Грудень » 21 » Трамп підписав оборонний бюджет США - санкції проти "Північного потоку-2" та військова допомога Україні
11:51
Трамп підписав оборонний бюджет США - санкції проти "Північного потоку-2" та військова допомога Україні
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Санкції проти "Північного потоку-2" та військова допомога Україні: Трамп підписав оборонний бюджет США

Президент США Дональд Трамп підписав Закон про національний оборонний бюджет на 2020 рік, який передбачає введення санкцій проти компаній, які будують російський газопровід "Північний потік-2" та збільшення військової допомоги Україні.

У Законі про національний оборонний бюджет на 2020 рік передбачено збільшення фінансування військової допомоги Україні до 300 млн доларів, а також надання протикорабельних ракетних комплексів, комплексів берегової охорони, а також радіолокаційних станцій берегової та повітряної охорони.

Окремо передбачили заборону на передачу Туреччині американських винищувачів F-35. Її ввели через те, що Туреччина купила у Росії зенітно-ракетну систему С-400 "Тріумф".

Також у законі прописані санкції проти "Північного потоку-2", а також "Турецького потоку", які займаються будівництвом російських трубопроводів для експорту енергії".

Не пізніше, ніж через 60 днів після набуття чинності Законом і кожні 90 днів після цієї дати Держсекретар США разом із міністром фінансів повинні будуть подавати звіт про компанії, що займаються прокладанням труб "Північного потоку-2" і "Турецького потоку", а також про іноземних фізичних та юридичних осіб, які сприяли наданню суден для їхнього прокладання.

Санкції передбачають скасування таким особам американських віз і відмову у видачі чи продовженні чинних віз, а також блокування їхніх активів, розміщених у США. Виняток можуть зробити для людей, які протягом 30 днів із дня набуття чинності Закону припинили участь у будівництві "Північного потоку-2".

Крім того, президент США на власний розсуд може знімати санкції, якщо це відповідає інтересам національної безпеки або може становити екологічну загрозу.

Закон про національний оборонний бюджет передбачає 738 мільярдів доларів видатків на оборонний сектор США на 2020 рік.

Крім санкцій проти російського і турецького газопроводів та збільшеної військової допомоги Україні, там прописане створення Космічних військ США — демократи підтримали це положення в обмін на збільшення допомоги по догляду за дитиною для федеральних службовців.

Інше положення, яке проштовхнули республіканці, — зняття обмежень на будування загорож на кордоні (йдеться про "стіну" на кордоні з Мексикою, яка мала б запобігати проникненню в Сполучені Штати нелегальних мігрантів).

Нагадаємо, 17 грудня Сенат Сполучених Штатів Америки підтримав законопроект про оборонний бюджет на 2020 рік, який включає введення санкцій проти російського газопроводу "Північний потік-2".

Палата представників Конгресу США 11 грудня схвалила законопроект про державну оборону на суму 738 млрд доларів, в яку включена військова допомога для України, а також санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".

Раніше делегація фракції "Європейської Солідарності" на сесії Euronest наполягла на врахуванні правок у підсумковому документі щодо засудження "Північного потоку-2".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 430 | Додав: adminA | Теги: оборонний бюджет США, Північний потік-2, Військова допомога Україні, санкції, Трамп
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ