Чт, 2024-03-28, 13:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 15 » Трамп "у пастці підозр" - хто від цього виграє? - InoPressa
18:22
Трамп "у пастці підозр" - хто від цього виграє? - InoPressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Бездоказовий, але небезпечний мікс із сексуальної розбещеності і приводів до шантажу російськими спецслужбами може відлякати від Трампа його опору - виборців - і перешкодити його планам щодо зближення з Москвою, вважають ЗМІ. Кремль не цурається скористатися компроматом, що робить скандал навколо Трампа удачею для Москви: краще вже вважатися лиходієм, аніж лузером, пише Die Zeit.

Компрометувальні матеріали на майбутнього президента США Дональда Трампа можуть бути дезінформацією або розголосом інформації, "але те, що імовірно зібрав екс-агент британських спецслужб про Трампа для своїх замовників, потенційно може привести США до державної кризи або стати ще одним епізодом в історії самоделегітимізації Сполучених Штатів", - пише кореспондент Süddeutsche Zeitung Штефан Корнеліус.

Чому треба серйозно ставитися до цього досьє з непідтвердженими даними? Тому що так до нього ставляться американські спецслужби, відповідає журналіст. "Звичайно, є ймовірність, що вони вдаються до незвичайних засобів задля того, щоб в останній момент не дати "руйнівнику системи" Трампу взятися за справу", - припускає журналіст.

"Хоч би там як, але небезпечний мікс із сексуальної розбещеності і приводів до шантажу Трампа російськими спецслужбами може відлякати навіть тих його виборців, які раніше прощали своєму ідолу будь-які гріхи і хвастощі, - продовжує автор. - Ці виборці - єдина основа влади Трампа" . У нього практично немає союзників ані в політичному істеблішменті, ані в держорганах, ані в бізнесі.

"Трамп знищив своїх супротивників нечесними способами, і відтепер проти нього будуть застосовувати всі можливі "знаряддя тортур", - пише Корнеліус. - З колективної пам'яті ще не стерлася брутальна спроба імпічменту Білла Клінтона через скандал з Монікою Левінськи. Тож Трампу не варто чекати пощади".

"Звинувачення, що обрушилися на Трампа, то чи справжні, то чи помилкові, чутливо ускладнять реалізацію його планів щодо примирення з Росією", - звертає увагу журналіст Le Temps Етьєнн Дюбуа.

"Пастка зачинилася. Чи новообраному американському президенту було надано допомогу з боку Кремля в ході його виборчої кампанії, як випливає з доповіді ЦРУ, підтвердженого ФБР? Чи був він винен у ганебних діях під час поїздок до Москви, які зроблять його уразливим до шантажу, як це стверджують службові записки британського консультанта Крістофера Стіла? Хоч як би там було, в уми американців поступово впроваджується підозра", - пише автор, і вона "матиме руйнівні наслідки".

Трамп повторював під час виборчої кампанії, що хотів би відновити добрі стосунки між США і Росією, і "радикальна зміна курсу, поза сумнівом, дозволила б йому вирвати поступки у Володимира Путіна", йдеться в статті.

"В останні роки на міжнародній арені Кремль проявив себе дуже агресивно" - міркує Дюбуа і стверджує: "Але не обов'язково продаватися Путіну, щоб вважати, що США самі зайшли занадто далеко, пробуючи змінити статус-кво в регіоні без обговорення з Росією і щоб бачити, що сьогодні США отримали б перевагу як в економічному, так і в політичному плані, якби відновили добрі стосунки з Москвою".

"Непідтверджені звинувачення не повинні перешкодити президенту реалізувати програму, на основі якої він був обраний, - вважає Дюбуа. - Навіть якщо ця програма передбачає спробу примирення з Росією, яка сильно суперечить чиїмось інтересам".

"Ніхто з тих, хто дивився плутану, примхливу прес-конференцію Трампа в середу, не може претендувати на розуміння того, що вона означає для запропонованого ним перезавантаження відносин з Росією, - зазначає Філіп Стівенс у The Financial Times. - Він все ще наполягає на тому, що хоче порозумітися з Путіним. Але потім додає, що вони можуть посваритися. Так, Кремль, ймовірно, відповідальний за злам Національного комітету Демократичної партії США, проте по-справжньому ганебний витік з американських спецслужб. Хороші відносини з Москвою можуть допомогти боротися з "ІДІЛ". Але ні, він не буде скасовувати останні санкції Обами".

Навпаки, "цілі Путіна кришталево ясні", наголошує автор. "Путін хоче мовчазної згоди Заходу на російський реваншизм в Україні і безжальні бомбардування мирних жителів заради зміцнення режиму Башара Асада в Сирії. Він зацікавлений у скасуванні економічних санкцій. Нарешті, він хоче, щоб США зрештою зняли з себе зобов'язання по обороні Європи, а Росія створила свої сфери впливу на теренах колишнього Радянського Союзу".

"Ці амбіції звучать фантастично, але публічні заяви Трампа (...) відкривають Путіну лазівку", - вказує журналіст. "Світ Путіна - це світ Трампа, той світ, в якому вузькі національні інтереси заміщають собою міжнародні правила і норми, а слабші країни підкоряються волі могутніх", - йдеться в статті.

"І хто знає, що Трамп зробить, коли опиниться в Білому домі. Небезпечні часи, м'яко кажучи", - резюмує Стівенс.

Оглядач іспанської El Pais Джон Карлін викладає свідчення неназваних відставних співробітників британських спецслужб. Йдеться про колишнього співробітника MI-6 Крістофера Стіла і складене ним досьє про ймовірні пригоди Дональда Трампа в компанії росіян і росіянок.

За словами іншого колишнього співробітника MI-6, з яким журналісти видання поговорили в четвер у Лондоні, "Кріс" в 1990-ті працював "у резидентурі в Москві", а після повернення в Лондон його головним обов'язком став аналіз секретної інформації про Росію, що здобувається його наступниками. Товариші по службі поважали його радше за таланти аналітика, ніж "польового агента".

Джерело "не сумнівається, що інформація, видобута Стілом про можливі сексуальні пригоди Трампа під час кількох поїздок до Москви і, що серйозніше, про його ймовірні таємні зв'язки з Кремлем, була отримана з "якісних джерел". Але це ще не означає, що вона правдива навіть частково. Російська держава на чолі з Путіним бреше, бо таким є її характер; вона бреше навіть "своїм", зауважив екс-шпигун".

"Але ось що правда, - додав екс-шпигун, - зміст тверджень про Трампа гармонує зі способом дій російських спецслужб". "Розкішний готель, де жив Трамп, - це телестудія", - сказав екс-шпигун лише частково жартома. "Немає сумнівів, що Трамп, найпевніше, був одним з об'єктів стеження ФСБ. І це може мати страшні наслідки, оскільки за кілька днів Трамп буде тримати палець над ядерною кнопкою".

Скандал навколо легковажних розваг Дональда Трампа в Росії виставляє Кремль і російські спецслужби не в найкращому світлі. І тим не менше, для них це бажаний подарунок, констатує оглядач Die Zeit Максим Кірєєв.

За останні два роки Москва багато чого досягла. Ще в березні 2014 року президент США Барак Обама назвав Росію "регіональною державою" - президент Росії Володимир Путін після цього неодноразово повторював, що не надає значення цьому висловлюванню.

Інформація про те, що у Москви начебто є компромат на мільярдера і майбутнього президента США Трампа, змушує нині весь світ говорити про Росію. "А що ще краще може підкреслити статус Росії як світової держави?" - іронізує автор.

"Звичайно, це комплімент нашим службам і свідчення того, що авторитет Росії в світі зростає", - каже Микола Ковальов, екс-голова ФСБ. 20 років тому його на посаді змінив Володимир Путін. Але, "звичайно", підкреслює Ковальов, "ніяких матеріалів на Трампа немає. Це не методи Росії".

"Насправді Ковальов трохи лукавить. Саме історія з компроматом допомогла його наступнику в ФСБ злетіти вгору по кар'єрних щаблях. Навесні 1999 року тодішній генпрокурор Юрій Скуратов вів розслідування корупційних справ, сліди яких тяглися аж до найближчого оточення Єльцина. І тут несподівано з'являється відео: чоловік у товаристві двох жінок - облич не видно. Для глави ФСБ Путіна все було ясно: чоловік - Скуратов, жінки - повії. Незабаром Скуратов позбавляється своєї посади, Путін стає прем'єром, а потім і наступником Єльцина. Слідом за цим пішла низка скандалів: прокремлівські ЗМІ демонстрували відеозаписи сексуального змісту з опозиціонерами в головних ролях, на інших записах журналісти вживали кокаїн; надбанням громадськості ставали і записи телефонних розмов критиків Путін", - нагадує Кірєєв.

Це ще не означає, що інформація про наявність у Кремля компромату на Трампа відповідає дійсності, однак "той факт, що Кремль не цурається подібних методів, робить нинішній скандал навколо Трампа удачею для Москви", - вважає журналіст.

"Багато хто в Москві, як здається, не надто засмучений роллю лиходія, - пише Кірєєв. - Для багатьох росіян зовсім не проблема, що люди Путіна роблять щось недозволене, аби лиш це відповідало їхнім власним інтересам".

Переклад Inopressa.ru
   

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1635 | Додав: adminA | Теги: Трамп у пастці підозр, InoPressa
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ