Чт, 2024-04-25, 15:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 30 » Трамп ввімкнув "розмороження", але не хоче здатися слабким - InoPressa
19:48
Трамп ввімкнув "розмороження", але не хоче здатися слабким - InoPressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

ЗМІ намагаються зрозуміти, як оцінили один одного після розмови по телефону "великий порушник світового порядку" Дональд Трамп і Володимир Путін, "який створив з антиамериканізму головну рушійну силу своєї легітимності і національної мобілізації". Як поведуться далі ці "політичні альфа-самці", прихильні до націоналізму й одержимі своїми рейтингами?

"У суботу Дональд Трамп провів низку телефонних переговорів зі світовими лідерами, в тому числі з російським президентом, - повідомляють кореспонденти The Financial Times. - За словами Кремля, президенти планують незабаром зустрітися, щоб обговорити "об'єднання сил" у світлі сирійського конфлікту і "партнерство" у розв'язанні світових проблем.

Білий дім не згадав про можливість зустрічі з Путіним, однак назвав розмову "позитивною". Меркель і Абе отримали запрошення до США, повідомляє видання.

У заявах Кремля і Білого дому не було згадок про можливе ослаблення американських санкцій, накладених на Росію через український конфлікт. "В описі цієї телефонної розмови обидві сторони зазначають, що за адміністрації Обами тон відносин між Росією і США був іншим", - йдеться в статті.

Оглядач Bild Симон Шютц зауважує, що під час бесіди з Путіним офіційні кадри показують Трампа в оточенні цілої команди різних радників: були присутні голова апарату Білого дому Райнс Прібус, віце-президент Майк Пенс, прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, а також радник з питань безпеки Майкл Флінн і головний радник Трампа Стівен Беннон.

А під час телефонної розмови з канцлером ФРН Ангелою Меркель єдиним, хто сидів поруч із Трампом, був радник Флінн. "Можливо, розмова Трампа з Меркель оцінювалася як менш важлива і потенційно менш конфронтаційна, ніж із Путіним. У бесіді з Путіним могли виникнути такі суперечливі теми, як війна в Україні", - зазначає автор.

"Під час першої бесіди Трампа з Путіним два лідера, здається, не обговорювали тему, яка займає багато уми в Росії, Європі та США: санкції проти Росії", - пише кореспондент The Christian Science Monitor Бен Розен.

"Що стосується санкцій, говорити про це ще зарано", - заявив Трамп на спільній прес-конференції з британським прем'єр-міністром Терезою Мей.

За повідомленням Кремля, Путін і Трамп говорили про міжнародні питання, включаючи боротьбу з терористами, ізраїльсько-палестинський конфлікт, іранську ядерну програму, ситуацію на Корейському півострові й українську кризу.

"Незважаючи на те, що питання про санкції ні заторкнули, Росія та її економічний сектор відреагували оптимістично", - зазначає автор.

"Тиск на Трампа, аби він не пом'якшував санкції, зростає і в Вашингтоні, і з боку Європи", - пише Розен. Британський прем'єр-міністр Мей, яка зустрічалася з Трампом у п'ятницю, заявила журналістам, що санкції повинні тривати доти, доки Путін не виконає вимоги мирного договору, укладеного в Мінську. Французький президент Франсуа Олланд також закликав Трампа в телефонній розмові не скасовувати санкції проти Росії, повідомила його адміністрація.

"Лідери республіканців сказали президенту практично те ж саме", - пише Розен. Сенатор Джон Маккейн, давній критик Путіна, пригрозив закріпити санкції щодо Росії законодавчо, якщо Трамп їх зніме.

"Але що саме вони сказали один одному і як оцінили один одного, в той час як великий порушник порядку Дональд Трамп починає своє президентство? - ставить питання журналістка Le Figaro Лора Мандевіль. - Чи зробив висновок Путін, який створив з антиамериканізму головну рушійну силу своєї легітимності та національної мобілізації російського суспільства, яку користь він зможе здобути із землетрусу, який трясе міжнародну систему? Чи справді має він компромат на Трампа?"

Горезвісна "доповідь", складена колишнім британським агентом Крістофером Стілом, не містить доказів - лише чутки про російський компромат на Трампа, пише журналістка, але чи не варто вбачати в загадковій смерті екс-генерала КДБ Олега Єровінкіна, можливого джерела Стіла, знайденого мертвим у своєму "Лексусі" в Москві, знак того, що доповідь могла містити окремі достовірні елементи?

"Між росіянином і американцем є разюча схожість: їхня риса "альфа-самця" змушує звертатися до націоналізму, а інстинкт влади, натхненний Гоббсом, - зневажати великі міжнародні організації", - пише Мандевіль.

"Цих двох також об'єднує вміння лавірувати, маневрувати серед нападів гніву збіднілого народу, обуреного елітою своєї країни. Обидва цінують фактор раптовості. Їм також притаманний феноменальний інстинкт до відчуття психології противника і талант до маніпуляції громадською думкою, - йдеться в статті. - Обидва поглинені нав'язливою ідеєю опитувань про те, що про них думають. Трамп - через вочевидь завищене "его", а Путін, як кожний глава авторитарного режиму, - через острах найменших ознак народного обурення, зазначає американський експерт з питань Росії Фіона Хілл.

"Але чи приведе до примирення схожість між цими двома "політичними тваринами"? - пише Мандевіль. "На це зробив ставку Трамп, який мріє про "операцію", щоб впоратися з "Ісламською державою", - зазначає колишній посол США в Україні Джон Гербст, який сьогодні відповідає за російське досьє в Атлантичній раді НАТО. "Якщо Трамп готовий скасувати санкції за Крим і Україну просто в обмін на російську участь в масованих бомбардуваннях "Ісламської держави", це буде катастрофа", - вважає експерт: краще вже погоджуватися залишити Асада при владі.

"Симпатії можуть раптово змінитися, якщо Трамп відчує, що росіяни заважають йому досягати своїх цілей, ця людина непостійна", - вказує Гербст.

"Путін ще не знає, з якого металу зроблений Трамп, це незвідана територія", - каже Хілл.

На думку російського ультранаціоналіста Олександра Дугіна, керівна ідея Кремля - ​​"діяти з оглядкою", щоб потурати "его" нового господаря Америки, передає журналістка.

"Я боюся з приводу майбутнього НАТО після заяв Трампа, але підозрюю, що ідилія між ним і Путіним досягла свого найвищого піку", - сказав Джон Міклетвейт, головний редактор агентства Bloomberg, в інтерв'ю La Stampa. "Щоб улестити націоналістів на внутрішньому фронті", Путін "повинен і далі нападати на Америку, але так він ризикує втратити прихильність нового друга Дональда", додав він.

"Ще перебуваючи кандидатом, Трамп любив підкреслювати успіхи Путіна, що завдають шкоди США, з метою акцентувати слабкість Обами", - вважає Міклетвейт, але "на посту президента він не захоче здаватися слабким". "Якщо зіб'ють літак, світ буде чекати реакції від Трампа, якщо Путін буде підбурювати заколот в Естонії, він зашкодить члену Північноатлантичного альянсу, на чолі якого - Трамп", - пояснив Міклетвейт.

Однак журналіст припустив, що з питання Сирії американський президент "буде шукати домовленості з Росією".

Головред Bloomberg, який недавно брав інтерв'ю у Путіна, сказав: він "спритний політик", але "його дії в економічній сфері були слабкими, панує кумівство", в результаті слабка економіка буде "завжди обмежувати амбіції" Путіна.

Торкаючись безпосереднього враження від спілкування з Путіним, Міклетвейт заявив: "Атмосфера страху, яку йому вдається створити серед своїх помічників, вражає і викликає занепокоєння". Для Путіна існує "проблема мирного відходу з політичної сцени", позаяк "надто багато людей навколо нього надто багато вкрали", вважає журналіст.

Також на цю тему:

Дивна смерть російського військового: "Це він злив досьє на США" (Corriere della Sera)

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1880 | Додав: adminA | Теги: Трамп, InoPressa, розмороження
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ