Пт, 2024-04-26, 04:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 20 » Транспорт Китаю паралізувало через снігопади та холоди. Зустріч Нового року під загрозою
12:03
Транспорт Китаю паралізувало через снігопади та холоди. Зустріч Нового року під загрозою
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Погодні аномалії у вигляді сильних холодів і рясних снігопадів у низці регіонів Китаю серйозно ускладнили роботу транспорту в країні та поставили під загрозу плани населення на майбутні свята - зустріч Нового року за місячним календарем, який відзначається в КНР набагато пишніше, аніж традиційний Новий рік, передає РИА "Новости".

За традицією, жителі Піднебесної поспішають повернутися додому на час Новорічних свят, які в цьому році випадають на початок лютого. Незважаючи на те, що офіційні канікули почнуться лише 2 лютого, вже зараз багато хто вирушив до родичів у села й інші міста. За прогнозом міністерства транспорту Китаю, за час свят жителі Китаю здійснять 2,85 мільярда поїздок. Цей показник, за прогнозом відомства, майже на 12% перевищить досягнення минулого року.

Однак погодні катаклізми можуть внести суттєві корективи в ці очікування. Через снігопади і холод, що охопили цілі регіони Китаю з вівторка, в країні закрилися аеропорти, залізничні станції та швидкісні траси. Найбільшої шкоди негода завдала провінції Гуйчжоу, де аеропорт міста Гуйян не приймав рейсів більше доби.

У цьому ж місті вітер і сильний сніг зламали навіс на станції залізничного вокзалу. Дві людини були госпіталізовані з пораненнями через його падіння. Заледеніння автомобільної траси в провінції призвело до утворення десятикілометрового затору, в якому опинилися заблокованими понад 800 автомобілів. За прогнозом синоптиків, хуртовини й мороз триватимуть в провінції Гуйчжоу 20 січня.

Різке зниження температури в місті Чунцин у Південно-Західному Китаї призвело до аварії на міській системі водопостачання. До тепер понад 10 тисяч городян залишаються без води. Серйозні проблеми похолодання принесло в південно-китайську провінцію Юньнань. Через обледеніння доріг у регіоні порушено транспортне сполучення з іншими регіонами.

Сильна хуртовина з середи триває в провінції Хунань у південному Китаї. Через заметілі в регіоні оголошено "помаранчевий" (другий після найвищого - "червоного") рівень загрози. За даними місцевої влади, вітер і сніг зруйнували в провінції понад 500 житлових будов. Збитки оцінюють у 600 мільйонів юанів (91,1 мільйона доларів).

Третій, "жовтий" рівень загрози оголосила в четвер вранці влада мегаполісу Шанхай. Очікується, що хуртовини триватимуть в цьому місті до наступного тижня. При цьому погода в Пекіні залишається сухою і сонячною. Нинішньої зими в китайській столиці не випало ні краплі опадів.

Погодні зведення, які надходять з різних регіонів, дають змогу припустити, що прийдешні через півтора тижня канікули з нагоди Свята весни можуть обернутися багатоденними очікуваннями на вокзалах та автошляхах для сотень тисяч жителів Китаю. Аналогічна ситуація спостерігалася в 2008 році, коли аномальні снігопади охопили практично весь Південний Китай.

Раніше повідомлялося, що крижані дощі у Південному Китаї призвели до евакуації понад 22 тисяч людей. Тоді 200 будинків внаслідок обмерзання зруйнувалися, ще понад 1,4 тисячі дахів житлових будов було пошкоджено через утворення на них крижаних брил.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 903 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ