Чт, 2024-04-25, 02:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Головна » 2014 » Лютий » 26 » Третину Кабміну віддадуть лідерам Майдану
10:34
Третину Кабміну віддадуть лідерам Майдану
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Склад майбутнього уряду вчора 25 лютого пізно ввечері обговорювалося на засіданні ради "Майдану". Збори активістів проходили в закритому режимі в приміщенні Верховної ради.

Про результати заходу "Комерсант-Україна" повідомили його учасники.

"На засіданні була присутня Юлія Тимошенко, вона зажадала більшість місць в уряді віддати громадським активістам", - повідомив один з учасників заходу.

Громадський активіст, член ради "Майдану" Ігор Луценко додав: "Обговорювали попередній список, який зачитав Андрій Парубій, домовилися зібратися в середу в 14.00 і обговорити пропозиції, щоб в 19.00 вже затверджені кандидатури винести на віче, яке відбудеться на майдані Незалежності. Цивільним активістам дістанеться близько 1/3 міністерських крісел - переважно гуманітарний блок", - повідомив Ігор Луценко.

Згідно списку, оголошеному на засіданні, Міністерство культури запропоновано очолити "голосу Майдану" Євген Нищук; Міністерство молоді та спорту - одному з лідерів Автомайдану Дмитру Булатову, Міністерство освіти - Сергію Квіту, МОЗ - Ользі Богомолець (ще один кандидат - координатор медслужби Майдану Олег Мусій), Міністерство закордонних справ - народному депутату Лесі Оробець ("Батьківщина"). На посаду голови Антикорупційного бюро запропонований глава партії "Демократичний альянс" Василь Гацько, люстраційної комісії - активіст Єгор Соболєв.

Уповноваженим Верховної ради з прав людини запропоновано призначити голову правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євгена Захарова, главою Конституційної комісії - голови правління Центру політико-правових реформ Ігоря Коліушка, департаменту з питань міграції - активіста Зоряна Шкіряка, членами Центральної виборчої комісії - заступник голови ЦВК Андрія Магеру, координатора мережі "Опора" Ольга Айвазовська і Євгена Радченка. У самій партії "Батьківщина" неоднозначно сприйняли пропозицію пані Тимошенко. "Зараз країні потрібні антикризові менеджери. Якщо заповнити уряд громадськими активістами, це може призвести до дестабілізації ситуації, нам залишається тільки економічний блок, але і в нього запишуть активістів", - сказав один з депутатів "Батьківщини". Слід зазначити, що на засіданні стало відомо про альтернативну кандидатуру глави уряду - шанси зайняти цей пост має також позафракційний депутат Петро Порошенко.

Згідно з Конституцією 2004 року, кандидатуру прем'єр-міністра подає у Верховну раду коаліція депутатських фракцій. І вчора народні депутати впритул наблизилися до формування парламентської більшості.

Передбачається, що коаліція буде створена на основі фракцій "Батьківщина", "Свобода" і УДАР (сумарно - 166 голосів). У неї також планують увійти дві депутатські групи - "Економічний розвиток" на чолі з Анатолієм Кінахом (33 народних депутати) і "Суверенна європейська Україна", створення якої ініціювали народні депутати Ігор Єремєєв і Володимир Литвин (обидва - позафракційні).

За інформацією ЗМІ, члени цієї групи вирішили не обирати голову, а призначили "уповноважених представників" - Ігоря Єрємєєва, Олеся Донія і Ярослава Москаленко. "У нас приблизно 40 народних депутатів. Зараз відбувається процедура реєстрації. Ми вирішили не претендувати ні на які посади в уряді, але працювати в коаліції", - повідомив народний депутат Сергій Лабазюк (позафракційний).

Анатолій Кінах запевнив, що його група також "не претендує на керівництво міністерствами". "Ми розуміємо відповідальність перед країною і вирішили підтримати коаліцію, але є єдина складність - коаліційної угоди ще немає, навіть проекту цього документа ніхто не бачив!" - Поскаржився депутат. Вчора під коаліційною угодою були готові підписатися 240 народних депутатів.

У фракції УДАР пригрозили, що якщо коаліція не буде створена найближчим часом, Верховній раді необхідно прийняти рішення про саморозпуск. "Судячи з тих процесів, які відбуваються, судячи з того, що до цих пір ми не побачили проекту коаліційної угоди, нам треба оголошувати позачергові вибори парламенту", - заявив заступник глави фракції УДАР Віктор Пинзеник. Лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок погодився з цією пропозицією. "Ми однозначно підтримаємо питання про проведення дострокових парламентських виборів", - пообіцяв він.

Втім, в четвер народні депутати, швидше за все, підтримають призначення уряду конституційною більшістю голосів. "Ми очікували, що кандидатура прем'єра буде внесена, але в понеділок і вівторок цього не сталося. Тепер кажуть, що голосування відбудеться в четвер. Ми готові зі свого боку зробити все можливе і допомогти нинішній владі сформувати уряд, але без своєї участі, проголосувавши за тих людей, яких вони запропонують", - сказав голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Раніше лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що ті, хто був у владі після 2010 року, не можуть бути членами нового Кабінету міністрів: "до складу нового уряду, і вчора ми провели перші консультації з представниками Майдану, повинні увійти представники Майдану".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1241 | Додав: adminA | Теги: третину Кабміну, лідерам Майдану
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ