Пт, 2024-04-26, 23:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 25 » Третя перемога арабської революції: президент Ємену йде у відставку
11:11
Третя перемога арабської революції: президент Ємену йде у відставку
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
.

Революція в найбіднішій країні Близького Сходу добігає до кінця. Коаліція з семи опозиційних партій погодилася на план відставки президента Ємену Алі Абдалли Салеха, який в суботу схвалила правляча партія країни, передає Газета.Ru з посиланням на Guardian.

Згідно з цим планом, протягом 30 днів Салех передасть свої повноваження віце-президентові; головою перехідного уряду стане лідер опозиції, який займеться підготовкою до виборів.

Натомість Салех, що очолює країну вже 32 роки, отримає недоторканність, що розповсюджується на його сім'ю і найближчих соратників.

Якщо цей план буде приведений у виконання, то Салех стане третім за рік президентом країни арабського світу, який покинув свій пост через народні заворушення.

Опозиція погодилася на запропонований шлях вирішення конфлікту, але з поправками схвалила пункт "новий коаліційний уряд буде приведений до присяги перед президентом Алі Абдаллой Салехом".

Посередником між урядом і опозицією Ємену виступають країни Перської затоки.

Їхній попередній план вирішення ситуації був прийнятий Салехом, але знехтуваний опозицією. Тоді каменем спотикання став пункт про кримінальну недоторканність Салеха, але зараз опозиційні лідери, схоже, готові з ним змиритися.

Інформацію про ухвалення плану відставки Салеха в Йемені сприйняли по-різному. В п'ятницю в Сані на демонстрацію на підтримку Салеха вийшли сотні тисяч людей. Приблизно стільки ж народу вийшло на вулиці в Адені і місті Таїз на півдні країни на знак протесту проти його правління.

Нагадаємо, що антиурядові протести спалахнули в Ємені на початку лютого. Президент Салех, який керує країною з 1978 року і відставки якого вимагають протестувальники, раніше заявляв, що не прагнутиме продовження своїх повноважень та не намагатиметься передати владу синові.

У той же час влада застосовує силу для розгону протестувальників.

У свою чергу декілька генералів заявили, що підтримують опозицію, а один з них, в чиєму підпорядкуванні опинилася бронетанкова дивізія, ввів у столицю танки для захисту учасників антиурядових демонстрацій.

20 березня Салех відправив у відставку уряд. За два дні до цього глава держави оголосив про запровадження в країні режиму надзвичайного стану, що передбачає, зокрема, заборону на носіння громадянами зброї. Рішення глави держави було ухвалено після того, як єменські силовики обстріляли учасників антиурядової акції в столиці країни Сані. У результаті операції загинули близько 30 осіб і майже 200 отримали поранення.

11 квітня Салех погодився на пропозицію РСАДПЗ щодо розв'язання політичної кризи в країні, яка передбачає передачу влади опозиції. Проте супротивники режиму, які не бажають проводити діалог із владою, відкинули план сусідніх країн, назвавши причиною відмови передбачуване у цій пропозиції надання Салеху імунітету від можливого судового переслідування.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 887 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ