Пт, 2024-04-19, 12:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 30 » Три мільйони українців планують виїхати працювати за кордон
21:27
Три мільйони українців планують виїхати працювати за кордон
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міжнародна організації з міграції (МОМ) заявляє про збільшення кількості українців, які неофіційно працюють за кордоном.

Про це повідомили у Представництві МОМ в Україні, посилаючись на результати проведеного соціологічного опитування щодо загроз неврегульованої міграції та торгівлі людьми в Україні.

"Частка тих, хто працює за кордоном неофіційно, різко зросла з 28% 2011 року до майже 41% від усіх українців, які працювали за кордоном на момент цьогорічного опитування", - зазначили у МОМ.

Голова Представництва МОМ в Україні Манфред Профазі вважає це тривожною тенденцією. "Ми також бачимо різке зростання кількості людей, які готові пристати на ризиковані пропозиції щодо працевлаштування за кордоном. Сьогодні 21% потенційних трудових мігрантів з України погодилися би заради роботи в іншій країні перетнути кордон нелегально або працювати під замком або віддати свій паспорт працедавцю", – зазначив Профазі.

В МОМ відзначають, що результати дослідження відображають вплив економічної кризи та конфлікту на сході на міграційні настрої українців. "Важкі життєві умови багатьох українців роблять їх більш схильними до того, щоб приймати ризиковані пропозиції працевлаштування за кордоном та приставати на умови праці, на які за іншої ситуації вони б не погодилися", - зазначають в організації.

В 2011 році група ризику, схильна приймати сумнівні пропозиції працевлаштування, становила 14% від загальної кількості потенційних трудових мігрантів.

Згідно з опитуванням, 8% українців, тобто 3 мільйони осіб, планують знайти роботу за кордоном у найближчому майбутньому. Чоловіків серед них приблизно вдвічі більше, ніж жінок. 34% опитаних не мають нічого проти працевлаштування за кордоном, але ще предметно не думали про це. Одночасно відсоток українців, які не розглядають можливості поїхати на заробітки за кордон, скоротився з 55% за даними 2011 р до 44% на сьогодні.

Що стосується основних країн призначення трудової міграції, то привабливість Росії скоротилася в останні роки: якщо у 2011 році її розглядали 18% охочих працювати за кордоном, то тепер таких 12%. Водночас привабливість Польщі зросла з 7% 2006 року, коли було здійснено перше аналогічне дослідження на замовлення МОМ, до 30% сьогодні. Перше місце в рейтингу привабливості з Польщею поділяє Німеччина, на другому місці – Італія, де хочуть працювати 19% потенційних трудових мігрантів. Третє місце посідає США (15%), потім ідуть Велика Британія та Росія (12%), Канада і Чехія (11%).

Із січня 2000 до червня 2015 року Представництво МОМ в Україні надало допомогу понад 11 тис 200 особам, які постраждали від торгівлі людьми.

Дослідження, проведене компанією GfK Ukraine за фінансування Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія у лютому-березні цього року. Всього опитано 2 тис. 87 респондентів. Дослідження було здійснено на контрольованій урядом території України, частку населення східного та південного макрорегіонів було збільшено, аби компенсувати території, які не увійшли до вибірки.

Раніше повідомлялося, що мігранти, які проживають у Європі, за 2014 рік надіслали додому 109,4 млрд доларів США у вигляді грошових переказів. Лідеркою з отримання грошових переказів є Україна, яка отримала 7587 млн доларів США. На другому місці - Польща, до якої переказали 7466 млн доларів. На третьому - Нігерія із 7412 млн доларів. Доповідь IFAD ґрунтується на даних Світового банку.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 769 | Додав: adminA | Теги: три мільйони українців, працювати за кордон
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ