Чт, 2024-04-18, 23:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Грудень » 3 » Тричі отримували листи з погрозами українські дипустанови у Польщі - посол
08:28
Тричі отримували листи з погрозами українські дипустанови у Польщі - посол
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

У Польщі лист із погрозами двічі отримало генконсульство України у Кракові, а також один раз українське посольство у Варшаві. Відповідні польські служби відкрили провадження і збирають докази злочинних дій.

Про це повідомив посол України в Польщі Василь Зварич.

"Справді, вчора мало місце отримання нами підозрілих конвертів у Варшаві, у Кракові, а сьогодні вранці вдруге надійшов підозрілий конверт у Кракові", – заявив Зварич.

Він уточнив, що учора в генконсульстві у Кракові було отримано конверт з невідомим порошком, а в посольстві у Варшаві і сьогодні вдруге у Кракові – конверт з органічними рештками тваринного походження.

Як зазначив Зварич, українські дипломати та консули у Варшаві та Кракові після отримання підозрілих конвертів викликали поліцію та відповідні служби, які швидко відреагували на виклики. Відтак, було проведено огляд цих конвертів за участю піротехніків та експертів.

Посол України в РП повідомив, що польські правоохоронні органи відкрили провадження, аби дослідити вміст конвертів, встановити джерело їхнього походження, а також весь логічний ланцюжок, звідки і хто їх надіслав. Станом на сьогодні ці випадки розслідуються окремо у Варшаві та Кракові. Натомість у подальшому питання їх можливого об’єднання в одну справу визначатиметься залежно від появи додаткової інформації.

Зварич наголосив, що українська дипломатія вбачає у цих діях намагання залякати працівників дипломатичної і консульської служби. Він також не виключив ймовірності, що такі ж конверти можуть отримати інші консульські установи України в Польщі. Відтак, вживаються превентивні дії, аби таких випадків більше не сталося.

Посол повідомив, що на доручення глави МЗС України посилено безпеку дипломатичних і консульських установ на території Польщі, відповідні звернення українські дипломати надіслали польським правоохоронним органам. Крім того, вжито додаткових заходів безпеки у питанні отримання зовнішньої кореспонденції.

"Але ми сподіваємося, що в будь якому випадку винних у розсилці підозрілих конвертів буде знайдено і притягнуто до відповідальності", – підсумував український дипломат.

Як повідомили в МЗС України, після теракту в Іспанії закривавлені пакунки за останні два дні надійшли до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств у Неаполі та Кракові, консульства у Брно.

Напередодні глава МЗС України Дмитро Кулеба зазначив, що вбачає в цих інцидентах "нову форму терору" і "цілеспрямовану широкомасштабну кампанію" проти України.

З 24 лютого росія здійснює повномасштабну збройну агресію проти України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 327 | Додав: adminA | Теги: Польща, українські дипустанови, листи з погрозами
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ