Пт, 2024-04-19, 23:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 28 » Тріумфатором "Оскара-2011" стала стрічка "Король говорить!" ФОТО
15:47
Тріумфатором "Оскара-2011" стала стрічка "Король говорить!" ФОТО
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Під час 83-ї церемонії вручення призів американській кіноакадемії британський фільм "Король говорить!" про боротьбу короля Георга VI із заїканням визнано найкращою кінострічкою 2010 року.

У десятці претендентів на звання "Найкращий фільм 2010 року" фігурували стрічки "Соціальна мережа" Девіда Фінчера, "Боєць" Девіда Расселла, "Чорний лебідь" Даррена Аронофскі, "Дітки в порядку" Лізи Холоденко,"Початок" Крістофера Нолана, "Залізна хватка" братів Коенів, "Зимова кістка" Дебри Гранік, "127 годин" Денні Бойла та "Історія іграшок-3".

Приз за найкращу режисуру також дістався режисерові "Король говорить!" Тому Хуперу.

"Оскар" за найкращу чоловічу роль отримав Колін Ферт, що зіграв британського монарха. "Моя кар'єра щойно досягла піку", - пожартував Ферт. Торік Ферта було номіновано в цій номінації на "Оскара" за "Самотнього чоловіка", проте нагорода пішла до Лжеффа Бріджеса з його "Божевільним серцем".

У п'ятірку номінантів на звання найкращого актора року, за версією Американської кіноакадемії, увійшли Джеймс Франко ("127 годин"), Джессі Айзенберг ("Соціальна мережа"), Джефф Бріджес із "Залізної хватки" і Хав'єр Бардем, який зіграв головну роль у мексиканській стрічці Biutiful.

Британський фільм, який вже зібрав у прокаті 230 млн доларів, було номіновано на отримання "Оскара" в 12 категоріях. Першим "Оскаром", що дістався стрічці, став приз за найкращий сценарій. Отримуючи золоту статуетку, сценарист Девід Сайдлер (який сам колись подолав затинання), подякував членам кіноакадемії за те, що тепер світ почув людей, які страждають на цю недугу. "Я кажу від імені усіх заїк у світі - у нас є голос, нас почули", - сказав 73-річний сценарист.

Раніше "Король говорить!" отримав декілька престижних кінематографічних премій, зокрема декілька нагород британської Академії кінематографічних і телевізійних мистецтв (BAFTA).

Найкращою актрисою було визнано Наталі Портман, що зіграла балерину у стрічці Дарена Аронофскі "Чорний лебідь". За титул кращої актриси боролися Аннет Бенінг ("Дітки в порядку"), Дженніфер Лоуренс ("Зимова кістка"), Ніколь Кідман ("Кроляча нора") і Мішель Вільямс ("Блакитний Валентин").

Однією з перших важливого "Оскара" - за найкращу жіночу роль другого плану - отримала Мелісса Лео за фільм "Боєць". При цьому "Оскар" за найкращу чоловічу роль другого плану дістався Крістіану Бейлу, який знявся у тій же стрічці про життя двох братів-боксерів.

Режисерам американського телебачення, яке транслювало церемонію, довелося "заглушити" частину виступу Лео, бо в ньому пролунало нецензурне слово. Згадуючи Кейт Бланшетт, яка раніше отримала "Оскара" за найкращу жіночу роль другого плану, актриса сказала: "Два роки тому, коли я дивилася на Кейт, це виглядало так [...] просто". Пізніше Лео вибачилася за нецензурний вислів, визнавши, що він був вочевидь недоречний. "У мене просто дуже багата розмовна англійська мова", - пожартувала вона.

Найкращим повнометражним мультфільмом визнано картину "Історія іграшок: Велика втеча". Приз за найкращий документальний фільм виборола стрічка "Внутрішня справа" про світову фінансову кризу. Отримуючи приз, автор цієї стрічки Чарльз Фергюссон зазначив, що досі жоден із банкірів, які винні у краху, не опинився за ґратами.

Найкращим фільмом іноземною мовою в ніч "Оскара" названо фільм "Помста" данського режисера Сюзанн Бієр. Крім фільму-переможця, за нагороду боролися іспанський "Бьютіфул" Алехандро Гонсалеса Іньярріту, алжирська стрічка "Поза законом" Рашида Бушареба, грецька "Клік" Гіоргоса Латімоса і канадська "Погорільці" Дені Вільньова.

Найбільшу кількість "технічних" "Оскарів" отримав фантастичний трилер Крістофера Нолана "Початок": йому дісталися нагороди за найкращі спецефекти, найкращу операторську роботу, найкращий монтаж звуку і найкраще зведення звуку.

При цьому "Оскар" за найкращий саундтрек було присуджено стрічці "Соціальна мережа". Фільм про творців мережі Facebook також отримав нагороди за найкращий монтаж і найкращий адаптований сценарій.

Цього року церемонію вела 28-річна актриса Енн Хетеуей, вона стала наймолодшою ведучою церемонії вручення "Оскара" в історії. Відкривати конверти з іменами переможців їй допомагав 32-річний Джеймс Франко.

Цього року в знаменитому кінотеатрі "Кодак" звучали музичні композиції, висунуті на вручення призів.

Окрім фільмів "Король говорить!" і "Соціальної мережі" (яка претендувала на "Оскар" у восьми категоріях), лідерами за кількістю номінацій були "Початок" (також був номінований у 8 категоріях), а також вестерн братів Коенів "Залізна хватка" (номінований у 10 категоріях).

Премія за найкращий фільм присуджується таємним голосуванням майже 6 тисяч членів Американської академії кіномистецтв. Переможців решти номінацій обирають у професійних гільдіях.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 1107 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ