Вт, 2024-04-16, 23:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 23 » Тука розповів, коли будуть держстратегії з повернення Криму та Донбасу. ВІДЕО
21:52
Тука розповів, коли будуть держстратегії з повернення Криму та Донбасу. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, колишній голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявляє, що державна стратегія з повернення в Україну тимчасово окупованого Криму буде формалізована протягом двох-трьох тижнів, щодо окремих районів Донбасу – до чотирьох тижнів. Про це він повідомив сьогодні в ефірі "112 Україна".

"Ці відповіді (щодо стратегії повернення тимчасово окупованих територій – ред) зараз мають вигляд презентації, але мова йде про розроблення державного документу, це абсолютно різні речі, тому що кожне слово, яке прописується в документі, має бути чітким, узгодженим з цілою низкою чинних законодавчих актів, щоб не було суперечностей. Тому зараз над цим почали працювати юристи, яких ми залучили на напівволонтерських засадах ззовні", - заявив він.

"Я вважаю, що, якщо брати, наприклад, проблематику Криму – я сподіваюсь, що приблизно 2-3 тижні, не для того, щоб розробити стратегію, вона, ще раз підкреслюю, є, а щоб її формалізувати. Щодо Донбасу - я сподіваюсь, десь 3-4 тижні нам вистачить", - додав Тука.

Як повідомлялося, в уряді кажуть, що мають план з деокупації Донбасу, але подробиць поки що не розголошують. Зокрема, заступник міністра у справах окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука говорив про існування стратегічного плану з деокупації частини Донбасу ("Учора я говорив, що його не існує. Сьогодні я бачив його сам"), який передбачає, зокрема, і відновлення торгівлі з окупованими територіями.

16 травня керівник парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що підготовка законопроекту про проведення місцевих виборів на тимчасово непідконтрольній Україні території Донбасу майже завершена: "Я наголошую: не так на звільнених після окупації територіях, а на окупованих територіях. Це означає, що, не завершивши військовий конфлікт, війну, яку РФ веде проти України, вони хочуть на окупованих російськими бандформуваннями територіях проводити "демократичні вибори в місцеві органи влади". За її словами, якщо президент України внесе відповідний законопроект до звільнення окупованих територій Донбасу, це означатиме "здачу даних територій".

Пізніше голова парламентської фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко додав, що даний законопроект сьогодні розробляється адміністрацією президента України і зазначив: "Головні в цьому законі – це чотири позиції, які є принциповими для країни: вибори відповідно до українського законодавства, доступ для всіх українських ЗМІ , формування виборчих комісій та нагляд міжнародних спостерігачів".

Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзаньєр каже, що ОБСЄ розглядає можливість відправити поліцейську місію на Донбас в разі проведення місцевих виборів. За його словами, ОБСЄ готова направити сотні поліцейських, ймовірно, озброєних, щоб забезпечити безпечну обстановку в місцях голосування.

Водночас український політик Роман Безсмертний, який нещодавно залишив Мінську переговорну групу, вважає, що вибори в непідконтрольних окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) виявляться "фактором-провокацією" для загострення конфлікту.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко наприкінці березня заявляв про готовність провести вибори на тимчасово окупованій частині Донбасу в присутності міжнародного компонента з питань безпеки.

У свою чергу постійний представник США в ООН Саманта Пауер заявляє, що умови на Донбасі не відповідають необхідним вимогам для проведення виборів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 838 | Додав: adminA | Теги: Тука, держстратегії з повернення Криму та
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ