Чт, 2024-04-25, 07:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 29 » Турчинов і Михайленко у числі перших, кого допитуватиме МВС
10:23
Турчинов і Михайленко у числі перших, кого допитуватиме МВС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Організатори мітингу опозиції, що пройшов в Києві в День незалежності, опротестували дії влади, що не пропустила мітингуючих далі за парк Шевченка. Тим часом в МВС вже почали проводити допити учасників ходу: повістки для надання свідчень отримали народні депутати Володимир Яворівський, В'ячеслав Кириленко і Олесь Доній, передає "КоммерсантЪ-Украина".

В якості свідка буде викликаний і перший заступник голови партії " Батьківщина" Олександр Турчинов. У МВС відмічають, що опозиціонери можуть і не розраховувати на те, що "в міліції з ними говоритимуть ніжно і ласкаво".

Адміністративний позов до Київського окружного адміністративного суду з проханням визнати незаконними дії Київської міської держадміністрації і Міністерства внутрішніх справ в п'ятницю подав глава центрального виконкому партії "Наша Україна" Сергій Бондарчук. У позові коротко викладено обставини акції опозиції 24 серпня: мітингу і ходи, що почалася після нього.

"...Через декілька сотень метрів рух колони по вулиці Володимирській був зупинений працівниками міліції. Таким чином, хід з нагоди 20-ої річниці незалежності України було зупинено, а моє конституційне право на свободу зборів, як учасника заходу, грубо порушено", - стверджує пан Бондарчук.

Окрім пана Бондарчука, заяву аналогічного змісту направили в Генпрокуратуру 17 народних депутатів - представників партій, що входять в Комітет опору диктатурі. "Ми вимагаємо порушити кримінальні справи відносно посадовців МВС, що прийняли неправомірне рішення завадити нашій мирній ході", - заявив народний депутат Юрій Одарченко ("БЮТ-Батьківщина").

Юрій Одарченко переконаний, що саме міліція спровокувала зіткнення, за що її керівники повинні понести покарання.

У свою чергу глава фракції "БЮТ-Батьківщина" Іван Кириленко також згадав про лист, підписаний "вищим керівництвом МВС". "Я бачив на власні очі документ, що дозволяє нам провести мітинг і пройти ходою по Володимирській вулиці", - заявив пан Кириленко.

В той же час в МВС заявляють, що ніхто з мітингуючих не звертався із заявою після конфлікту, а постраждалою стороною в зіткненнях слід вважати саме міліціонерів - шестеро з них звернулися по медичну допомогу. "Це були співробітники Дніпровського райуправління, які стояли в першому ряду і потрапили під натиск натовпу", - повідомив начальник ЦОС ГУ МВС в Києві Володимир Поліщук.

Пан Поліщук також упевнений, що намір народних депутатів подати до суду на міліцію "переходить усі межі". "Такої толерантної міліції, як в Україні, немає ні в одній країні світу. Їх б'ють, в них кидають пляшки, димові шашки, з них зривають каски, потім ще і вимагають порушити в їх відношенні кримінальні справи! Нехай депутати подивляться відеосюжети з Іспанії, Англії і інших європейських країн і порівняють дії працівників міліції з гуманності - там поліція діє набагато жорсткіше", - відмітив пан Поліщук.

Джерела стверджують, що повістка на допит в МВС виписана і на першого заступника голови партії " Батьківщина" Олександра Турчинова. Те, що він буде допитаний, підтвердив і Володимир Поліщук. "Турчинов буде викликаний на допит поки що в якості свідка як один з організаторів цього заходу. Він віддавав накази мітингуючим становитися в колони і йти на Банкову, порушуючи рішення суду, - заявив Поліщук. - І якщо порушники чекають, що в міліції з ними говоритимуть ніжно і ласкаво, вони помиляються, це процесуальні дії, нехай будуть готові до неприємних питань".

У свою чергу, прес-служба КУПР повідомляє, що на допит на 10 годину ранку викликано першого заступника голови Правління Коаліції учасників Помаранчевої революції Петра Михайленка.

Як повідомлялося, опозиція в середу, 24 серпня, провела мітинг в парку Шевченка. Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов закликав присутніх піти до адміністрації президента, щоб вручити резолюцію мітингу. Прихильники опозиційних партій колоною рушили Володимирською вулицею. Їхньому просуванню перешкодили кордони правоохоронців та металеві щити.

У цей же день партія "Батьківщина" заявила про застосування правоохоронцями сльозогінного газу. У міліції заперечували це. На відеоматералах, які з'явилися в інтернеті після акції опозиції 24 серпня в Києві, видно, як міліціонер з кордону правоохоронців розпилив щось у колону демонстрантів.

Раніше керівництво МВС України припустило, що стосовно першого заступника голови партії "Батьківщина" Турчинова буде також порушено кримінальну справу.

Наступного дня, 25 серпня, прес-служба прокуратури Києва повідомила, що слідчий відділ Головного управління МВС України порушив кримінальну справу у зв'язку з інцидентом між представниками опозиційних політичних сил та правоохоронцями в Києві 24 серпня. Справу порушено за фактом хуліганства.

Народні депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" мають намір звернутися до Генеральної прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу проти правоохоронців, що блокували у День Незалежності мирний марш вулицею Володимирською в Києві, а також створити парламентську слідчу комісію .




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 863 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ