Пт, 2024-03-29, 15:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 28 » Тушкування на слабкому вогні: ПР не може зібрати більшість
10:28
Тушкування на слабкому вогні: ПР не може зібрати більшість
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Регіоналам не вдається підім'яти під себе більшість. Брати Балоги, Петро Порошенко та екс-директор ВР Олександр Волков відмовилися вступати у фракцію ПР. Другий тиждень Партія регіонів б'ється над формуванням більшості в новому парламенті. Поки що безрезультатно. Як відомо, в ПР була ухвалена стратегія по "затягуванню" максимальної кількості мажоритарників безпосередньо у фракцію, щоб виключити для них можливість самостійної гри.

У відповідь новообрані депутати почали масово виїжджати з України. Однак сякий-такий урожай карток для голосування ПР до нинішнього моменту все ж вдалося зібрати. Як стверджують джерела, близькі до Партії регіонів, чарівності Андрія Петровича Клюєва вже піддалися 33 мажоритарника-самовисуванця, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Якщо підходити до питання математично, то, з урахуванням цих 33-х, у фракції ПР збирається 218 чоловік. Тобто, ще принаймні 8 людей не вистачає для формування нестабільної більшості у 226 осіб. Враховуючи, що для технологічного голосування без збоїв потрібен запас хоча б у десять карток, виходить, що регіоналам не вистачає, мінімум, 18 депутатів.

Характерний і склад майбутніх депутатів, які поки не підписали заяву про входження в ПР: це Віктор Балога і його два брати - Павло Балога та Василь Петьовка, Петро Порошенко та "директор парламенту" часів Кучми Олександр Волков. А ось Давид Жванія, Володимир Литвин, Сергій Гриневецький, Григорій Калетник, Ігор Рибаков, Володимир Пилипенко і навіть екс-бютівець Віталій Чудновський вже, за неофіційними даними, погодилися поповнити ряди майбутньої більшості.

З явним недобором депутатів очевидно пов'язано і заява глашатая штабних заготовок ПР Михайла Чечетова. 27 листопада він сказав про те, що вступ у фракцію ПР вже погоджений з 40 мажоритарниками. Очевидно, це була спроба, висловлюючись традиційним мовою нинішньої політики, взяти мажоритарників на понт.

Поки ситуація складається для ПР не кращим чином. Очевидно, що без тушкування опозиції або без залучення комуністів стабільної більшості влада може не отримати. За даними джерел, після звільнення комуніста Ігоря Калетника з посади глави Митної служби Петро Симоненко припинив переговори з Банковою і покинув Україну.

Аналогічним чином вчинили й деякі небажаючі відразу ж вступати в ПР мажоритарники. З міркувань учасників процесу, з'являться в Україні вони тільки напередодні скликання першої сесії парламенту. Якраз тоді, коли до першого засідання нової Ради Партія регіонів підійде без стійкої більшості, а ціна відсутніх голосів істотно виросте.

20 листопада ЗМІ з посиланнями на джерело у політсилі повідомляли, що Партії регіонів не вистачає трьох депутатів для формування однопартійної більшості у Верховній Раді.

Кілінкаров: перемовин з ПР не ведемо - Симоненко стоїть на своєму

Народний депутат від Комуністичної партії Спиридон Кілінкаров стверджує, що комуністи не ведуть переговори про створення більшості з Партією регіонів ні на рівні керівництва, ні на рівні простих депутатів.

"Переговори не ведуться. Є чітка позиція лідера партії Петра Симоненка про те, що ми не будемо вступати ні в які коаліції", - сказав він.

Кілінкаров впевнений, що всі спроби Партії регіонів сформувати самостійну більшість не увінчаються успіхом. "На даний момент у них є 223 голоси, але навіть якщо вони наберуть 226, це нічого не вирішить. Особливо з урахуванням того, що в парламенті можуть ввести або один день для голосування, або якийсь інший механізм персонального голосування. Багато членів Партії регіонів і самовисуванці - це люди досить заможні, більшість з них не політики, а бізнесмени, так що вони в парламенті просто не будуть з'являтися. Вони, скоріше, будуть вести свої бізнес-переговори де-небудь за океаном. Так що 226-ти звітних голосів, про які мріє Партія регіонів, у неї не буде ".

На запитання, чи можливо, що в Компартії з'являться тушки - депутати, які ухвалять самостійне рішення перейти у фракцію Партії регіонів, Кілінкаров відповів негативно: "У нас тушок не буде, я в цьому впевнений ... У нас в партійному списку немає жодного безпартійної людини або представника бізнесу. Це люди, перевірені часом".

За словами Кілінкарова, регіонали навіть не підходили до комуністів з такою пропозицією: "Ніяких переговорів з нами не було. Навіть якщо б хтось намагався ці переговори вести, вони б закінчилися на першій секунді розмови".

Згадаймо, 9 листопада прем'єр-міністр Микола Азаров запропонував керівникам політичних партій у Верховній Раді приступити до переговорів із формування серйозної великої коаліції.

"Найближчі вибори через два з половиною роки, тому хоча б дайте рік часу на спокійне життя. І цього часу достатньо, щоб консолідовано приймати рішення. А через рік - знову починайте. Через рік-півтора почнеться президентська кампанія", - нагадав Азаров.

До цього Симоненко заявляв, що комуністи не мають наміру блокуватися з кимось у новій Верховній Раді.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 953 | Додав: adminA | Теги: ПР не може зібрати більшість
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ