Сб, 2024-04-20, 16:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 8 » "Тушок" знову перекуповують: ціна зради - півмільйона баксів
18:07
"Тушок" знову перекуповують: ціна зради - півмільйона баксів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Депутат Роман Забзалюк заявляє, що він ніколи не виходив з "Батьківщини", повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Забзалюк зазначив, що з наближенням виборів в Україні "режим Віктора Януковича почав хвилю брудних провокацій" проти опозиції і її лідерів, і підготовку фальсифікацій.
За словами Забзалюка, в ході проведеного депутатського розслідування, йому вдалося отримати прямі докази цього.
"Чому я зараз виступаю від імені "БЮТ-Батьківщина"? По суті, ці два місяці я формально числився в так званій групі "Реформи заради майбутнього", але фактично ніколи і не виходив з лав команди "БЮТ-Батьківщина", - підкреслив він.
За словами Забзалюка, нещодавно керівництву "Батьківщини" стало відомо про підготовку чинним режимом фальсифікацій на виборах і спроб дискредитації опозиції.
"Було вирішено припинити такі провокації і пролити світло на плани влади. Це відповідальне завдання було доручено безпосередньо мені", - сказав він.
На прес-конференції Забзалюк продемонстрував журналістам аудіозаписи, на яких чути голоси, схожі на Забзалюка і лідера групи "Реформи заради майбутнього" Ігоря Рибакова.
В ході розмови Забзалюку пропонуються гроші за його перехід і його діяльність проти "Батьківщини".
"Я записував сам себе на свій мобільний телефон", - сказав він і пообіцяв оприлюднити аудіозаписи.
"За продаж своєї совісті пропонуються скажені гроші. Мова йде про суму в розмірі 500 тис дол відразу, потім щомісячна зарплата 20-25 тисяч, плюс надбавки за активну брехню проти опозиції", - сказав він.
Забзалюк сказав, що отримав від Рибакова 450 тис дол, утім, ці гроші він повертати не збирається, і пустить їх на вибори.
Як відомо, торік Забзалюк написав заяву про вихід з фракції БЮТ і перехід у депутатську групу "Реформи заради майбутнього", яку очолює Рибаков.
Як повідомлялося, 10 січня депутат Роман Забзалюк увійшов до складу депутатської групи "Реформи заради майбутнього".
Нагадаємо, 23 грудня минулого року Забзалюк вийшов зі складу фракції "БЮТ-Батьківщина", за списком якої пройшов до парламенту.
Забзалюк вважався близьким до заступника голови партії "Батьківщина" Олександра Турчинова та нинішнього лідера фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрія Кожем’якіна. "Бютівців" здивував вихід з фракції Забзалюка.
До складу депутатської групи "Реформи заради майбутнього" переважно входять депутати, які потрапили до парламенту за списками Блоку Юлії Тимошенко. Групу очолює депутат Ігор Рибаков. Група "Реформи заради майбутнього" націлена на участь у проурядовій коаліції і намагається ефективно працювати з іншими народними депутатами більшості, урядом і президентом.
Фракція БЮТ прийняла назад Забзалюка
Фракція БЮТ проголосувала за повернення народного депутата Романа Забзалюка до складу фракції, повідомляє "Українська правда", посилаючись на "бютівця" Сергія Соболєва.
"Ми проголосували за повернення Романа і зараз очікуємо, що Володимир Литвин відповідно до регламенту оголосить про це на засіданні Верховної Ради", - зазначив він.
Втім, за словами Соболєва, поки що голова фракції Андрій Кожем'якін намагається домогтися від Литвина згоди на оприлюднення результатів голосування фракції та повернення Забзалюка до складу БЮТ.
Як стверджує Соболєв, Литвин не погоджується і вимагає від фракції додаткових документів, які б підтвердили результати голосування фракції.
Турчинов каже, що Забзалюк виконав свій патріотичний обов'язок
Заступника голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов на своїй сторінці в Facebook прокоментував заяву Романа Забзалюка про корупцію та продажність депутатів у Верховній Раді.
"Забзалюк викрив масштабну корупцію та продажність депутатів у ВРУ, організовану чинною владою та правлячою партією, а також брудні кримінальні схеми, підготовки Партії регіонів та їхніх господарів до масштабної фальсифікації виборів", - пише Турчинов.
"Роман виконав свій патріотичний обов'язок, ризикуючи, викрив і показав обличчя та форми існування цієї влади: підкуп, брехня та шантаж", - йдеться в повідомленні.
Разом з тим Олександр Турчинов визнає, що "поки вони контролюють силові структури, прокуратуру, ніхто кримінальних справ щодо тотальної корупції влади відкривати не буде". Але запевнив, що "ці справи не згорять".
У "Реформах заради майбутнього" кажуть, що не давали Забзалюку 450 тис дол, а дали лише 100 тис на лікування
У "Реформах заради майбутнього" спростовують інформацію про передачу 450 тисяч доларів Роману Забзалюку за вступ до групи.
Про це заявив у коментарі журналістам представник групи Володимир Каплієнко, інформує "Українська правда".
За його словами, наприкінці грудня минулого року "християнин і громадянин України Роман Забзалюк звернувся до групи з уклінним проханням допомогти йому в лікуванні, яке треба було провести в іншій країні, виходячи з того, що його товариші йому відмовили".
"Ми вирішили йому допомогти - допомога була колективною. Я не знаю, що це за цифра 450 тисяч, ми говорили про лікування в Ізраїлі, йшлося про суму трохи менше ніж 100 тисяч, і ми скидалися, хто скільки міг", - сказав Каплієнко.
В зв'язку з цим він назвав заяви Забзалюка щодо корупційних схем серед членів фракції провокацією і поставив під сумнів автентичність наданих Забзалюком записів.
"Те, що сьогодні сталося, - це шок для мене, я не розумію, як можна так ставитися до друзів, які простягнули тобі руку допомоги", - додав він.
Разом з тим, сам Забзалюк пізніше спростував інформацію про те, що просив кошти у групи "Реформи заради майбутнього".
Ігор Рибаков пропонував Роману Забзалюку делегувати у виборчі комісії від "Батьківщини" провладних представників.
Про це Забзалюк заявив журналістам, продемонструвавши запис своїх розмов з лідером групи "Реформи і порядок".
"Тобто, мені треба від блоку Юлії Тимошенко отримати максимальну кількість членів комісій. "Я дам тобі людей, яких треба заводити в комісії, ти їх вставив – отримав бабло. А голови обласних організацій скажуть Турчинову, що це ваші люди", - процитував Рибакова "бютівець".
Він заявив, що витратить отримані від Рибакова 450 тисяч доларів за перехід до більшості на "роз’яснення про діяльність влади в одному з південних регіонів".
Відповідаючи на запитання про стан свого здоров'я, Забзалюк сказав, що в нього, правда, були проблеми, але він поправив своє здоров'я за підтримки керівництва "Батьківщини".
ГПУ готова перевірити підкуп депутатів, якщо Забзалюк звернеться з відповідною заявою
Генеральна прокуратура згідно з законом розгляне звернення депутата Романа Забзалюка про корупційні дії, якщо він таку заяву подасть у прокуратуру.
Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на ГПУ.
"Якщо народний депутат звернеться, ми, як і має бути за законом, дамо йому відповідь протягом 10 днів", - прокоментували в ГПУ прес-конференцію Забзалюка про підкуп з боку депутата Ігоря Рибакова.
Забзалюк заявив журналістам, що ніколи не виходив з "Батьківщини", а членом депутатської групи "Реформи заради майбутнього" став, щоб провести депутатське розслідування, довести й припинити провокації проти опозиції.
Забзалюк всі отримані гроші віднесе в Генпрокуратуру
У БЮТ заявили, що Забзалюк пожартував з приводу того, що передані йому гроші підуть на передвиборну агітацію ВО "Батьківщина".
Всю суму разом з іншими матеріалами Забзалюк передасть в Генеральну прокуратуру, заявив депутат від БЮТ Сергій Міщенко, пише "ЛІГАБізнесІнформ".
"Всі документи підготовлені. Все було заплановано, всі заяви вже є", - сказав Міщенко.
Заяву Забзалюка про те, що отримані під час спецоперації кошти він спрямує на передвиборну агітацію, Міщенко назвав іронією.
"Це іронія і такий психологічний хід. Звісно, вони будуть оформлені як речові докази і будуть передані тоді, коли ми будемо розуміти, що вони не пропадуть, бо там відбитки пальців на цих пакетах, бо там три епізоди дачі хабара - 450 тисяч, 25 тисяч і ще 25 тисяч. Останні сьогодні вранці були передані. Це оформлено відповідними протоколами, вони будуть як речові докази в кримінальній справі. Потім ці речові докази підуть до бюджету, а там вже як бюджет розпорядиться", - повідомив Міщенко.
Міщенко запевнив, що з юридичного погляду "і так, як потрібно зробити, щоб не підставити себе", Забзалюк зробив усе бездоганно.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 889 | Додав: abel | Теги: тушка, Забзалюк
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ