Пт, 2024-03-29, 03:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 15 » У 55 мільярдів доларів оцінили арабські революції
12:00
У 55 мільярдів доларів оцінили арабські революції
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ) оцінили економічні збитки від демократичних революцій в арабських країнах Африки та Близького Сходу - так званої "арабської весни".

За їхніми підрахунками, держави, в яких відбувалися найбільш серйозні народні хвилювання, втратили в цілому більше 55 мільярдів доларів, передає Lenta.ru.

- У столиці Тунісу відбулися зіткнення демонстрантів з поліцією
- У Лівії тривають зіткнення прихильників Каддафі з силами повстанців

На 20,6 млрд доларів зменшився обсяг ВВП в цих країнах, і ще 35,3 млрд доларів втратили бюджети держав через зростання витрат і зниження держдоходів. Основний удар припав на Лівію і Сирію, які втратили 7,7 і 6мільярдів доларів від ВВП відповідно. Менших економічних витрат зазнали Ємен, Туніс, Єгипет і Бахрейн.

У Ємені, де збиток склав 6,4% ВВП, більше 15% населення опинилися за межею бідності. Туніс через народні хвилювання позбувся майже 5,2% ВВП, постраждали практично всі сторони економіки. У Єгипті зміна режиму коштувала 4,2% ВВП. У Бахрейні, де також почалися народні хвилювання, вдалося уникнути великих втрат для ВВП тільки завдяки зростанню цін на нафту. У підсумку ВВП у цій країні впав лише на 2,77%.

При цьому зростання цін на нафту підсилило вплив інших нафтових країн цього регіону. Якщо на початку 2011 року барель нафти коштував близько 90 доларів, то до травня ціна злетіла до 130 доларів, а тепер тримається на рівні 113 доларів. За рахунок цього стрибка ОАЕ, Саудівська Аравія і Кувейт, де не було серйозних внутрішніх потрясінь, змогли навіть збільшити ВВП.

Зазначимо, країни G7 готові розширити фінансову допомогу арабським країнам: разом з Єгиптом і Тунісом, яким в травні цього року вже було виділено 40 млрд доларів, тепер вирішено підтримати Марокко і Йорданію. На переговорах міністрів фінансів G7, що проходять в Марселі, вирішено виділити на демократичні перетворення в цих чотирьох країнах ще 38 млрд доларів.

У столиці Тунісу відбулися зіткнення демонстрантів з поліцією

У столиці Тунісу - місті Туніс відбулися зіткнення демонстрантів і поліції. Було застосовано сльозогінний газ.

Кілька тисяч ісламістів вийшли на вулиці з вимогою введення в країні шаріату. Деякі маніфестанти почали закидати камінням поліцейських, намагаючись прорватися до офісу прем'єр-міністра, передає "Радіо Свобода".

Близько 100 маніфестантів стали кидати пляшки із запальною сумішшю в будівлю, в якій перебувала приватна телекомпанія Nessma, яка показала недавно популярний анімаційний фільм Персеполіс - про життя в Тегерані після ісламської революції 1979 року. Ісламісти вважають цей фільм блюзнірським.

23 жовтня в Тунісі відбудуться парламентські вибори - перші після повалення президента Зіна аль-Абідіна Бен Алі в січні цього року.

Раніше, 9 жовтня, група екстремістськи налаштованої молоді провела акцію протесту перед університетом міста Сус в 150 кілометрах на схід від Тунісу, столиці країни, після заборони адміністрацією університету студенткам носити нікаб.

У Лівії тривають зіткнення прихильників Каддафі з силами повстанців

У столиці Лівії Тріполі в п`ятницю щонайменше троє людей загинули і понад 30 були поранені в зіткненнях прихильників поваленого диктатора Муамара Каддафі з силами Національної перехідної ради (НПР).

Окремі збройні сутички відбувалися в районі Абу-Салім. У них брали участь близько 50 прихильників Каддафі, проте, як зазначили оглядачі, це були перші ознаки організованого збройного опору супротивників новій владі в Тріполі з моменту його захоплення повстанцями 23 серпня.

Рівень тривоги в місті підвищено до максимального. Сили НПР продовжують бої за повний контроль над рідним містом Каддафі - Сирт.

Місцезнаходження самого полковника залишається невідомим.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 864 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ