Вт, 2024-04-23, 14:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 28 » У Бангкоку прорвало дамбу і почалося підтоплення вулиць
18:55
У Бангкоку прорвало дамбу і почалося підтоплення вулиць
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

У Бангкоку вода прорвала дамбу в каналі Пра Кханонг. Розпочалося затоплення вулиць у діловій частині міста, повідомив глава муніципального округу Клонг Тоєй Вірапат Чайванукіт. За його словами, в дамбі утворилася дірка завдовжки 10 метрів, і вода почала затоплювати вулицю Сухумвіт в районі 48-го і 50-го провулків Сухумвіт.

Масова втеча з 9-мільйонного міста призвела до величезних пробок і небувалої тисняви. Охочих терміново залишити місто з кожною хвилиною стає все більше. Дороги, що ведуть зі столиці на північ, північний захід, захід і схід, затоплено, передає NEWSru.com.

За даними департаменту поліції, затримки в русі досягають п'яти годин. Транспортне управління Бангкока додало понад 1 тис автобусів для обслуговування рейсів з міста. Залізничне сполучення в Бангкоку перервано через те, що шляхи опинилися під водою.

Затоплено 90% території аеропорту "Дон Міанг" у Бангкоку. За даними місцевої влади, рівень води у терміналу і на злітно-посадкових смугах досягає 50 см. Технічні служби відкачують воду з території повітряного порту, але вода продовжує прибувати. Рівень води на прилеглому до аеропорту шосе Вібхаваді-Рансі доходить практично до верхньої перекладини паркану заввишки 1,2 метра, яким оточено аеропорт.

Міжнародний аеропорт Бангкока "Суванабхумі" поки що працює. Він переповнений пасажирами, які прагнуть якомога швидше залишити місто. Тим часом представники авіакомпаній заявляють, що всі місця на рейси, що вилітають із столиці Таїланду сьогодні і у вихідні, викуплено.

І без того непросту ситуацію в країні ускладнюють перебої з постачанням. У ряді міст з полиць магазинів зникли рис, хліб, яйця, консерви і шоколад. Найбільш різко відчувається брак питної води, яка позначалася на початку тижня в Бангкоку, а тепер дісталася і до південних провінцій Таїланду. У зв'язку з цим влада ухвалила рішення встановити апарати з роздачі питної води в тару. Як повідомлялося, води не вистачає через те, що на півночі Таїланду затоплено заводи з виробництва пластикових пляшок та розливу питної води. Зараз городяни в паніці скуповують солодку газовану воду і пиво.

Екзотичні курорти країни лихом не зачеплено. Найпопулярнішими напрямками евакуації є південний захід і південний схід, тому там спостерігається різке скорочення вільних місць у готелях, повідомляє Асоціація туристичних операторів Таїланду. Популярна серед туристів Паттайя на південному сході від Бангкока вже не справляється з розміщенням потоку охочих сховатися від повеней. У південно-західному напрямку в містах Ча-Ам і Хуахін в готелях також не залишилося вільних місць.

Кількість жертв найгіршої за останні півстоліття повені в Таїланді вже наближається до 400, продовжує надходити інформація про нові втрати. Від повені в цілому постраждали не менш як 3 млн осіб. Під водою опинилися практично дві третини Таїланду. Найнебезпечніша за останні півстоліття повінь почалася під час сезону дощів, коли на країну обрушилися найсильніші мусони.

Раніше прем'єр-міністр Таїланду Їнглук Чинават оголосила про запровадження режиму надзвичайної ситуації у зв'язку з серйозними повенями, Бангкок оголосили зоною стихійного лиха. Підтоплення вулиць Бангкоку розпочалося вчора.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 865 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ