Чт, 2024-04-18, 18:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 5 » У "Батьківщині" заперечують, що Тимошенко добровільно залишилась на допиті
11:40
У "Батьківщині" заперечують, що Тимошенко добровільно залишилась на допиті
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У "Батьківщині" вимагають оприлюднити повне відео 11-годинного допиту лідера партії Юлії Тимошенко в Генпрокуратурі 30 грудня. Про це Українській правді повідомила прес-секретар Тимошенко Марина Сорока.

Зазначимо, що раніше з’явилась інформація, що Генпрокуратура надала незалежному журналісту відеозапис, яким підтверджено, що 30 грудня слідчий пропонував екс-прем'єру залишити Головне слідче управління, але вона відмовилася.

"Я дуже здивована такою оперативністю і повагою до журналістських звернень. Можу сказати, що я працюю журналістом більше 15 років, і вперше бачу, щоб Генпрокуратура протягом вихідних і святкових днів так швидко давала відповіді на запити журналістів", - зазначила речниця Тимошенко.

"Нехай тоді викладуть все це відео, щоб побачили з часовим проміжком, що вона справді відмовлялася, коли їй пропонували зробити перерву", - уточнила Сорока. Прес-секретар також нагадала, що в той день "Юлія Володимирівна написала десь з десяток подань, щоб зробити перерву і перенести допит на 31 грудня".

"Нехай нададуть журналістам все відео і всі зрозуміють, хто правий, а хто ні. І хто хоче перекрутити інформацію на свою користь", - зазначила речниця Тимошенко.

У Тимошенко також вимагають, щоб Генпрокуратура на запит незалежного журналіста надала "протоколи допитів та інших процесуальних дій, в яких Тимошенко кожну годину допиту після шостої години заявляла клопотання про завершення слідчих дій". Крім того, Сорока нагадала, що екс-прем'єр просила перенести допит у зв'язку з тим, що "адвокат мусив залишити Головне слідче управління з поважних причин".

У свою чергу, у Генпрокуратурі заявили, що там не надавали відео допиту Тимошенко. Про це сказав прес-секретар Генпрокуратури Юрій Бойченко. Зокрема, він спростував інформацію про те, що відео допиту Тимошенко потрапило до журналістів.

"Так, справді, був такий запит, але на даний момент ніхто цього відео не бачив, і нікому воно не було передано", - зазначив він.

На запитання, чи можна вважати оприлюднення цього відео розголошенням таємниці слідства, Бойченко заявив: "Це відео стане розголошенням таємниці слідства, якщо воно буде оприлюднено без відома слідчого та наглядаючого прокурора". "Тільки вони вирішують, що є предметом таємниці слідства", - уточнив прес-секретар.

За словами Бойченка, 5 січня об 11 годині генпрокурор Віктор Пшонка проведе прес-конференцію, на якій пояснить цю ситуацію.

Раніше повідомлялося, що лідер партії "Батьківщина" написала письмову заяву з проханням перервати її допит 30 грудня, проте їй відмовили. Нагадаємо, що тоді допит Тимошенко тривав близько 11 годин.

Також екс-прем'єр України спростовує інформацію Генеральної прокуратури про те, що вона добровільно протягом 11 годин в Головному слідчому управлінні знайомилася з матеріалами кримінальної справи, порушеної проти неї.

Востаннє Тимошенко приходила в ГПУ напередодні Нового року, 31 грудня. Тоді вона перебувала у слідчого протягом 1,5 години. Наступний допит призначено на 5 січня.

Нагадаємо, що 15 грудня 2010 Генеральна прокуратура заявила про порушення кримінальної справи проти Тимошенко за фактом нецільового використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу. 20 грудня її назвали обвинуваченою і змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд. Її також зобов'язали регулярно з'являтися на допит в Генпрокуратуру.

Екс-прем'єру України Генеральна прокуратура інкримінує два епізоди нецільового використання коштів, наданих у рамках Кіотського протоколу, на 180 млн євро і 200 млн євро. Також порушено кримінальну справу щодо незаконного придбання 1 тис автомобілів.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 811 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ