Пт, 2024-04-26, 02:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Серпень » 27 » У Британії Бенксі відкрив виставку у вигляді "антидіснейленду". ВІДЕО
10:34
У Британії Бенксі відкрив виставку у вигляді "антидіснейленду". ВІДЕО
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

Популярний вуличний художник Бенксі перервав шестирічну паузу у своїй виставковій діяльності у Великобританії, що настала після його проекту з Брістольським музеєм у 2009 році, і відкрив нову виставку в приморському курортному містечку Уестон-сьюпер-Мері в графстві Сомерсет.

Вона називається Dismaland (від англійського слова dismal - "гнітючий, похмурий") і організована за аналогією до знаменитого Діснейленду, але є скоріше похмурою пародією на нього, своєрідним "антидіснейлендом", передає NEWSru.com з посиланням на The New York Times.

Виставка організована на території занедбаного парку "Тропікана". На ній представлені роботи як самого Бенксі, так і інших художників, зокрема Деміена Херста і Дженні Хольцер. На відвідувачів чекають такі об'єкти, як інсталяція ядерного вибуху, атакована чайками героїня фільму "Птахи" Альфреда Хічкока, косатка, що вистрибує з унітазу та інші.

Багато з робіт, за словами Бенксі, вимагають "участі глядачів". Так, наприклад, на його думку, інсталяція з мертвою Попелюшкою, яка загинула в ДТП на своїй кареті, буде незакінченою без натовпу присутніх навколо неї роззяв з фотоапаратами.

Виставка відкрилася минулої суботи, 22 серпня. Як і у випадку з багатьма іншими заходами Бенксі, підготовка до неї проходила в суворому секреті.

Виставка пропрацює всього п'ять тижнів - до 27 вересня, повідомляє офіційний сайт заходу. Щоп'ятниці тут проходитимуть виступи різних музикантів, зокрема Massive Attack і Pussy Riot.

Вхід до Dismaland коштує три фунти (близько 100 гривень), для дітей до п'яти років - безкоштовно. Однак сам Бенксі не радить дорослим приводити до Dismaland своїх дітей. За його словами, нова виставка - це "сімейний тематичний парк, що не підходить для дітей", передає BBC. Портал Buzzfeed зазначає, що деякі з експонатів "антидіснейленду" можуть травмувати тонку психіку неповнолітніх.

Нинішня виставка - це вже не перший випадок перетину творчості Бенксі з Діснейлендом. Так, у 2006 році, напередодні чергової річниці 11 вересня, художник встановив у Діснейленді в каліфорнійському Анахаймі манекен, що зображає фігуру ув'язненого із американської в'язниці в Гуантанамо. Лялька простояла там півтори години, поки її нарешті помітили. Після цього атракціон, біля якого вона була встановлена, було тимчасово закрито і фігуру прибрали. Представник Бенксі заявив тоді, що метою акції було привернення уваги до становища в'язнів після того, як стало відомо про випадки застосування до них тортур.

Як повідомлялося, Бенксі - псевдонім найвідомішого у світі художника у жанрі графіті. Перші його роботи з'явилися на вулицях британських міст на початку 1990-х років. Кілька монументальних робіт художника були продані за великі суми.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 717 | Додав: adminA | Теги: виставка, Бенксі, антидіснейленд, Британія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ