Вт, 2024-04-23, 13:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 6 » У Британії проходять вибори. Лідирують консерватори
17:58
У Британії проходять вибори. Лідирують консерватори
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


У Британії проходять загальні вибори. Партія або альянс партій, який за їх результатами отримає найбільшу кількість місць у парламенті, сформує наступний уряд країни, повідомляє Бі-Бі-Сі.
Дільниці для голосування відкриті з 07.00 до 22.00 у 650 одномандатних виборчих округах в Англії, Шотландії, Уельсі та Північній Ірландії. Від кожного округу обирається один депутат, який набрав максимальну кількість голосів.

У виборах бере участь декілька десятків партій, рухів і об'єднань. З них три - найбільші: Лейбористська, що перебуває при владі, а також опозиційні Консервативна і Ліберал-демократична. Їхні лідери - Гордон Браун, Девід Кемерон і Нік Клегг - взяли участь у перших у британській історії виборчих теледебатах, які викликали жвавий інтерес виборців.

Серед "інших" партій - регіональні, націоналістичні, радикально праві, анти- й проєвропейські, "зелені", Лібертаріанська, Комуністична і багато інших.

Перші результаті за опитуванням виборців на виході з виборчих дільниць будуть оголошені не раніше 22.00, коли виборчі дільниці закриються. Підсумки ж будуть підбиті вже у першій половині 7 травня. Очікується, що після 13.00 голова партії, яка перемогла на виборах, за традицією отримає аудієнцію у королеви Єлизавети, яка доручить йому формування "кабінету Її Величності".

Згідно з останніми опитуваннями громадської думки, лідером у виборчих перегонах стала партія консерваторів на чолі з Девідом Кемероном. Разом з тим, експерти побоюються, що за результатами виборів буде сформований так званий "підвішений парламент", в якому очевидної більшості не набере жодна з найбільших партій Великої Британії.

Опитування, проведене газетою Daily Telegraph, показує, що консерватори близькі до отримання більшості місць в парламенті, яке б дозволило їм самостійно сформувати уряд: партія на даний момент може розраховувати на 103 місця, передає "Інтерфакс-Україна". Для отримання більшості в парламенті потрібно 117 місць.

Daily Telegraph повідомляє, що явка на виборах, ймовірно, буде високою, оскільки теледебати між лідерами лейбористів, консерваторів і ліберальних демократів привернули увагу виборців.

Тим часом Times повідомила напередодні, що лідер британських лейбористів, чинний прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун зберігає шанси залишитися прем'єром після виборів 6 травня навіть у разі програшу консерваторам. "Незважаючи на те, що, згідно з деякими опитуваннями, лейбористи зараз йдуть на третьому місці, Браун може залишитися прем'єром, якщо переконає Ніка Клегга (лідера ліберальних демократів - ред.) приєднатися до нього", - зазначає видання.

Зі свого боку, телерадіокорпорація Бі-бі-сі зазначає, що нинішня виборча кампанія у Великій Британії стала найінтенсивнішою з 1992 року.

Спочатку експерти прогнозували дуже тісне суперництво між двома найбільшими партіями країни - Лейбористською, яка перебуває при владі останні 13 років, і Консервативною. Проте у прямих телевізійних дебатах, перших в історії Королівства, хороше враження на виборців справив лідер Ліберально-демократичної партії Нік Клегг, через що результат майбутніх виборів став ще більш непередбачуваним.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 988 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ