Сб, 2024-04-27, 02:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 13 » У Британії створено коаліцію і затверджено склад уряду
10:42
У Британії створено коаліцію і затверджено склад уряду
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Новий прем'єр-міністр Великої Британії Девід Камерон (David Cameron) в середу ввечері офіційно оголосив остаточний склад коаліційного кабінету міністрів Великої Британії.
Королева Єлизавета Друга напередодні схвалила призначення новим прем'єр-міністром країни лідера Консервативної партії Девіда Камерона, а його заступником - лідера ліберал-демократів Ніка Клегга (Nick Clegg).

До кабінету увійшли всі три лідери торі: крім Камерона, це Вільям Хейг (William Hague), який зайняв пост голови МЗС, він був лідером партії в 1997-2001 роках, а також Іан Дункан Сміт (Iain Duncan Smith), який очолив міністерство праці і пенсій і який був лідером торі в 2001-2003 роках, передає РИА "Новости".

Канцлером Казначейства (міністром фінансів) став Джордж Осборн (George Osborne), який відповідав за фінанси в тіньовому кабінеті консерваторів під час перебування партії в опозиції. Його першим заступником, головним секретарем Казначейства став ліберал-демократ Девід Лоус (David Laws).

Ліберал-демократи отримали п'ять позицій в кабінеті міністрів. Крім Клегга і Лоуса, це ветеран партії Вінс Кейбл (Vince Cable), якому дістався портфель міністра бізнесу, інновацій і професійної освіти; Кріс Х'юн (Chris Huhne), що став міністром у справах енергетики і клімату; та Денні Александер (Danny Alexander), який очолить міністерство у справах Шотландії.

Консерваторам дісталися портфелі міністрів оборони - Ліам Фокс (Liam Fox), юстиції - Кеннет Кларк (Kenneth Clarke), транспорту - Філіп Хеммонд (Philip Hammond ), освіти - Майкл Гоув (Michael Gove), охорони здоров'я - Ендрю Ленслі (Andrew Lansley), культури, Олімпійських ігор, ЗМІ і спорту - Джеремі Хант (Jeremy Hunt), міжнародного розвитку - Ендрю Мітчелл (Andrew Mitchell), Північної Ірландії - Оуен Патерсон (Owen Paterson), місцевого самоврядування та громад - Ерік Піклс (Eric Pickles), а також пост генерального прокурора - Домінік Грів (Dominic Grieve).

Серед членів кабінету лише чотири жінки. На посаду міністра внутрішніх справ призначено Терезу Мей (Theresa May). Вона ж стала міністром у справах жінок та рівності. Міністром у справах навколишнього середовища стала Керолайн Спелман (Caroline Spelman), а міністром у справах Уельсу - Шеріл Гіллан (Cheryl Gillan).

Єдиною представницею етнічних громад у новому кабінеті стала баронеса пакистанського походження Саїда Варсі (Baroness Sayeeda Warsi), яка є адміністративним головою Консервативної партії і міністром без портфеля.

Наймолодшим міністром кабінету став Денні Олександр, йому 37 років, найстаршим - Кеннет Кларк, якому 69 років.

Порівняно з адміністрацією лейбористів, в коаліційному кабінеті помітно більше представників вищих соціальних класів, які здобули освіту в приватних школах і престижних університетах Оксфорда і Кембриджа.

Повний склад уряду з розподілом постів молодших міністрів, відповідальних за профільні напрями роботи міністерств, будуть оголошені пізніше. Левова частка портфелів у новому кабінеті дісталася торі, проте разом з ними до складу кабінету увійдуть близько 20 лібдемів, тобто майже половина всіх представників цієї партії, що пройшли до парламенту за підсумками виборів. Вже зараз відомо, що у складі керівництва кожного міністерства буде як мінімум один представник ліберал-демократів.

На минулих загальних виборах 6 травня консерватори набрали більше голосів, ніж інші партії, але не зуміли забезпечити в палаті громад кваліфіковану більшість, тобто отримати більше половини всіх мандатів.

Відсутність явного переможця на парламентських виборах називається у Великій Британії ситуацією "підвішеного парламенту" і передбачає два сценарії: або створення коаліції, або формування однієї з партій уряду меншості, життєздатність якого постійно перебуватиме під питанням.

Подібної ситуації в країні не було з 1974 року, а коаліційного уряду британці не бачили вже 70 років, і переговори про його формування йшли дуже непросто. Проте врешті-решт консерваторам і ліберал-демократам вдалося знайти компроміс, у результаті чого Лейбористська партія, яка перебувала в країні при владі з 1997 року, була змушена залишити коридори Уайтхолла.

Коаліційний уряд зобов'язався не переходити на євро і обмежити потік іммігрантів

Роботу на новій посаді Камерон розпочав напередодні увечері з проведення першого засідання ради національної безпеки, яку сам же і заснував з метою координації діяльності управлінь та департаментів, що відповідають за безпеку Сполученого Королівства. До складу нового органу, крім представників уряду, ввійшли воєначальники і голови спецслужб, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Потім прем'єр-міністр зустрівся з журналістами на галявині своєї лондонської резиденції на Даунінг-стріт. Разом з Камероном прес-конференцію вів лідер ліберал-демократів Нік Клегг.

Поміж жартами партнери по коаліції оголосили про цілі безпрецедентної для Британії угоди про розподіл влади, яка, за словами Камерона, є "тектонічним зрушенням" у політичному житті країни.

Серед пріоритетів нового кабінету Камерон назвав "створення економіки, яка винагороджує працю, суспільства зі стабільним інститутом сім'ї і сталими громадами, політичної системи, якій довіряють люди".

Коаліційний британський уряд зобов'язується не робити жодних кроків у бік приєднання країни до зони євро, передає агентство ЕФЕ. Відмова від переходу на євро була однією з умов, на яких ліберальні демократи погодилися увійти до уряду, що формується консерваторами.

Крім того, правляча коаліція зобов'язується виносити на референдум всі ініціативи, що матимуть на меті передачу частини функцій британської влади Брюсселю, передає Інтерфакс.

Отже, основні умови спільної роботи консерваторів і ліберальних демократів зафіксовані в опублікованій у середу угоді про коаліцію. Одним із пріоритетів уряду стане скорочення дефіциту держбюджету.

Ключова вимога ліберальних демократів - реформа британської виборчої системи. Консерватори лише частково пішли на поступки, погодившись провести референдум за так званою альтернативною виборчою системою, яка, як вважається, дозволить невеликим партіям легше пробиватися до парламенту.

Крім того, обидві партії погодилися обмежити потік іммігрантів, встановивши верхню межу для прибуття в країну мігрантів, які не є громадянами країн ЄС.

Тимчасом міністр внутрішніх справ Тереза Мей, призначення якої, як зазначає Бі-Бі-Сі, багатьох здивувало, вже розповіла про завдання, які вона має вирішувати. Зокрема, вона торкнулася питання обов'язкових для всіх посвідчень особи, яких у Сполученому Королівстві не існує вже кілька десятиліть і повернути які намагався лейбористський уряд.

"Ми відмовимося від (запровадження) посвідчень особи і введемо річний максимум на кількість мігрантів, які прибувають до Сполученого Королівства ззовні Європейського союзу," - сказала Тереза Мей. Нова глава МВС додала при цьому, що питання про те, яким буде цей максимум, поки що відкрите.

Крім того, коаліційний уряд оголосив, що має намір зробити пости керівників регіональних поліцейських управлінь виборними і скоротити обсяг паперової роботи в поліції з тим, щоб поліція могла більше часу проводити на вулицях.

Девід Мілібенд висунув свою кандидатуру на пост керівника лейбористів

Тим часом Лейбористська партія, лідер якої Гордон Браун у вівторок, 11 травня, залишив пост прем'єр-міністра і повідомив, що відмовляється і від керівництва партією, розпочала процес підготовки до обрання нового керівника.

Фаворитом перегонів вважають Девіда Мілібенда, який ще кілька днів тому очолював міністерство закордонних справ Великої Британії; він першим офіційно оголосив, що має намір боротися за цей пост, і висловив надію на те, що за його прикладом підуть й інші.

"Я кандидат, який відчуває дуже велике почуття покори і поваги до цінностей і основ, які привели мене 27 років тому до табору партії лейбористів", - сказав Мілібенд у Вестмінстерському палаці.

На підтримку Мілібенда вже висловилися деякі лейбористи-важковаговики, в тому числі колишній міністр внутрішніх справ Алан ДжонсонХарієт Харман. При цьому і Джонсон, і Харман сказали, що не збираються висуватися на керівну посаду. та виконувачка обов'язків лідера партії



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1056 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ