Вт, 2024-04-16, 12:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 28 » У Брюсселі відбувся міні-саміт "Україна-ЄС". ВІДЕО
12:58
У Брюсселі відбувся міні-саміт "Україна-ЄС". ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко та президент Європейської Ради Дональд Туск, президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер та президент Європейського Парламенту Мартін Шульц обговорили питання скасування візового режиму для громадян України з країнами Шенгенської зони під час політичних консультацій високого рівня між Україною та Євросоюзом, які відбулися ввечері 27 червня 2016 року у Брюсселі.

Про це повідомляє офіційний сайт голови української держави.

"Ми обговорили низку важливих питань, у тому числі і скоординували наші дії по безвізовому режиму. Я хотів би дуже подякувати і членам комітетів у закордонних справах Європарламенту, і доповідачу, і іншим за надзвичайно професійну роботу, яка була зроблена для розгляду. І ми чекаємо, що формальні процедури у комітетах будуть завершені до літніх канікул у Парламенті", - сказав голова держави по завершенні міні-саміту "Україна-ЄС".

На переконання Порошенка, для продовження роботи, спрямованої на запровадження безвізового режиму, немає жодних перешкод. "Я не бачу поки що будь-яких ускладнень. Є об'єктивні труднощі, які з'явилися у зв'язку з Brexit, але вони носять лише відтермінування на дні, можливо тижні", - зауважив він.

Президент наголосив, що Україна виконала всі взяті на себе зобов'язання Плану дій. "Нам це було наголошено і підтверджено, що Україна виконала всі свої зобов'язання по Плану дій щодо безвізового режиму і це було ще раз підтверджено сьогодні", - констатував він.

За словами голови держави, також було досягнуто домовленості щодо надання Україні макрофінансової допомоги і він висловив сподівання, що питання буде вирішено найближчим часом. "Після того, як буде прийнято рішення Міжнародним валютним фондом про виділення чергового валютного траншу Україні Європейський Союз приєднається до цього з наданням Україні макрофінансової допомоги разом з кредитними гарантіями, які нам нададуть Сполучені Штати Америки", - зауважив Порошенко.

Підбиваючи підсумки роботи міні-саміту "Україна-ЄС", президент відзначив позитивну оцінку керівниками ЄС зусиль української влади в частині конституційної реформи, запровадження антикорупційного законодавства, обрання й початку роботи нового генерального прокурора, і реформи, в тому числі і щодо дерегуляції. "Загалом, зустріч була дуже дружня і ми дякуємо, що в ці непрості часи як для України, так і для Євросоюзу, ми маємо тверду, послідовну і принципову підтримку наших партнерів з ЄС", - сказав Порошенко.

З українського боку, нагадаємо, у зустрічі також взяли участь віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, голова МЗС України Павло Клімкін.

За підсумками проведення міні-саміту підписано дві важливі для України угоди - Угода про приєднання України до Євроюсту та Угода про наукову і технологічну співпрацю та асоційовану участь України у Програмі наукових досліджень та навчання Євратом (2014-2018).

Порошенко: "У сучасних складних умовах Євросоюз потребує історії успіху й такою історією може стати Україна"

В Брюселі президент Порошенко мав окрему зустріч з керівником Європарламенту Шульцем.

Лідери обмінялися думками стосовно результатів референдуму у Великій Британії щодо членства в Євросоюзі та його можливих наслідків для подальшого розвитку відносин між Україною та ЄС.

Голова української держави висловив сподівання, що нинішні внутрішні складнощі не призведуть до зосередження Європейського Союзу виключно на власних проблемах, а стануть стимулом для пошуку нових успішних євроінтеграційних проектів, яким могла б стати Україна.

Своєю чергою Шульц запевнив, що внутрішні процедури, пов'язані з виходом Великої Британії з ЄС, не вплинуть на готовність Європарламенту щодо запровадження безвізового режиму для громадян України.

Україна очікує на продовження санкцій щодо Росії - президент

Питання санкцій проти Росії детально обговорювалося під час зустрічей з керівництвом ЄС, повідомив голова української держави й наголосив на тому, що санкції проти країни-агресора мають бути продовжені. "Це рішення є для нас надзвичайно важливим і ми маємо ефективно працювати над цим питанням до останньої хвилини", - сказав Порошенко у коментарі представникам ЗМІ по завершенні консультацій.

"Ми очікуємо позитивних повідомлень наприкінці роботи завтрашнього саміту ЄС, засідання Європейської Ради. Сьогодні надзвичайно важливо було передати останню інформацію щодо імплементації Мінських угод, по тих проблемах, які сьогодні є на окупованих територіях і довести чітку і ясну позицію України", - також наголосив президент, висловивши переконання, що рішення буде ствердним.

Водночас голова держави зауважив, що задля продовження дії санкцій українські дипломати, мають працювати й надалі. "Ми абсолютно впевнені, що нас почули і рішення має бути позитивним. Але у жодному разі не можна говорити про те, що все вже вирішено - боротьба має вестися до останньої хвилини", - сказав він.

Порошенко також зазначив, що саміт має надзвичайно символічне значення, що навіть після референдуму у Великій Британії, знайшовся час для проведення міні-саміту "Україна-ЄС".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 680 | Додав: adminA | Теги: міні-саміт Україна-ЄС, брюссель
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ