Чт, 2024-03-28, 11:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 17 » У Чернігові польський кінорежисер Кшиштоф Зануссі очолить журі кінофестивалю
10:38
У Чернігові польський кінорежисер Кшиштоф Зануссі очолить журі кінофестивалю
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Відомий польський кінорежисер, сценарист і продюсер Кшиштоф Зануссі очолить журі І Міжнародного фестивалю документального патріотичного кіно "КіноДок", який відбудеться 20-22 травня у Чернігові. Про це під час прес-конференції повідомив один із головних організаторів кінофесту, народний артист України Дмитро Чирипюк, пише Укрінформ.

"Коли я йому пояснив, що у нас буде таке національне, патріотичне документальне кіно, він сказав, що з задоволенням приїде. Тому що йому цікава Україна і погляд на події простих людей, не профі й не замовників. Зануссі сказав: "Я очікую, що ці фільми увійдуть в історію", - розповів Чирипюк.

Окрім польського режисера, додав він, попрацювати в журі зголосилися знані українські митці - Михайло Іллєнко, Сергій Маслобойщиков, Богдан Бенюк. На відкриття фестивалю, яке відбудеться у п’ятницю, 20 травня, ввечері на Красній площі Чернігова, приїдуть міністр культури України Євген Нищук, Ада Роговцева, Євген Рибчинський, Юрій Богуцький, інші поважні гості, а вестиме урочисте дійство Остап Ступка.

Відкриє "КіноДок" стрічка "Зима у вогні". Після показу там же, на Красній площі, відбудеться зустріч із продюсером фільму Галиною Садомцевою-Набаранчук.

Всього на фестиваль, зазначив Чирипюк, надійшло 70 документальних фільмів, відзнятих у 2015-2016 роках в Україні, Бєларусі, Росії, Естонії, Литві й Молдові. Отож, експертній раді довелося чимало попрацювати, аби вибрати з них 20 необхідних. Здебільшого це вітчизняні стрічки на національну тематику і лише три - іноземного виробництва. Їх перегляд відбуватиметься у кінотеатрі ім. Щорса.

Фестиваль "КіноДок" буде конкурсним. Володарю Гран-прі вручать сертифікат на безкоштовну участь у 20 міжнародних кінофестивалях. Поза конкурсом демонструватимуться фільми відомих кінорежисерів, відбуватимуться зустрічі з творчими особистостями та мистецькі майстер-класи.

Одночасно з фестивалем у Чернігові відбуватиметься маса інших заходів, приурочених до Дня Європи: фестивалі "Поліське коло", "Свято народного майстра", шкільних Євроклубів, вуличних танців і музики та вуличної їжі, патріотичні фотовиставки, акція "Ніч у музеї", конкурс дитячих духових оркестрів, Дні міста-побратима Чернігова Меммінгена (Німеччина), археолого-етнографічна наукова конференція та багато чого іншого.

Директор департаменту культури і туризму, національностей і релігій Чернігівської ОДА Олександр Левочко пояснив цей неймовірний мікс бажанням гучно заявити про Чернігів і привабити в місто туристів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 800 | Додав: adminA | Теги: польський кінорежисер Кшиштоф Занус, журі кінофестивалю, Чернігів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ