Пт, 2024-04-26, 20:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 22 » У Черниша презентували Білу книгу щодо стратегії деокупації Криму
20:23
У Черниша презентували Білу книгу щодо стратегії деокупації Криму
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України презентували Білу книгу "Крим після анексії. Державна політика, виклики, рішення та дії".

Як повідомили у прес-службі відомства, ця книга – результат експертної роботи фахівців Українського незалежного центру політичних досліджень, спрямованої на розробку стратегії з деокупації Криму.

Зокрема, у виданні проаналізовано процес формування політики України стосовно Кримського півострова, а також дії Росії після анексії.

"Російська влада дуже швидко намагалась уніфікувати Крим до інших регіонів Росії. Начебто цей період тривав один-два роки, але по окремих речах він станом на зараз продовжений до 2019 року. Це майнові питання, питання лісового господарства, навіть питання пожежних структур. Тобто, не так легко Крим "перетравлюється" окупаційною владою. Крім того, Крим став одним з найбільш дотаційних регіонів РФ, конкуруючи з Чечнею та Інгушетією", - зазначила експерт Українського незалежного центру політичних досліджень Юлія Тищенко.

При цьому вона зауважила, що "автономність" кримської влади є "так званою", тому що рішення та кадри органів виконавчої влади визначаються на рівні уряду Росії, а не місцевої влади.

Водночас, експерт звернула увагу на брак інформації про політику України щодо Криму, передусім для населення окупованого півострову. Як приклад було наведено вступ до українських вишів кримської молоді.

Не зважаючи на створення пільгових умов вступу, кількість студентів з Криму не перевищує 200 осіб.

У документі також проводиться аналіз поточної політико-правової ситуації, яка склалася з моменту окупації: статус окупованої території, захист громадян та їхніх майнових прав, статус ВПО та політики санкцій відносно країни-агресора. Також розглядається, яку інформаційну, освітню та соціальну політику проводить на півострові окупаційна влада, і що цьому може протиставити Україна.

За словами міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадима Черниша, в цій книзі представлені ґрунтовні аналітичні матеріали, які можуть бути використані різними відомствами для подальшої роботи в напрямку деокупації півострова.

Нагадаємо, 31 серпня Кабінет Міністрів схвалив Концепцію державної цільової програми "Відновлення та розбудова миру в східних регіонах України". Концепцію було розроблено міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, спільно з органами місцевого самоврядування, державними органами влади, міжнародними партнерами, науковою спільнотою та громадськими організаціями.

Зазначається також, що Концепція була розроблена на основі міжнародного досвіду, адаптованого до українських реалій.

Чубаров: Україна має допомагати людям, які залишилися в Криму і "не схилилися перед окупантами"

Україна має допомагати людям, які залишилися в Криму і "не схилилися перед окупантами".

Про це сказав депутат Верховної Ради України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час презентації дослідження "Крим після анексії. Державна політика, виклики, рішення та дії. Біла книга", передає .

"Оскільки ми обмежені і в ресурсах, і в можливостях, треба обирати ті верстви, які найбільше потребують нашої допомоги або хоча б уваги. Серед таких верств населення це, в першу чергу, ті, які тримаються, зберігають гідність, не схилялися зовсім і не втратили всі свої відчуття перед окупантами", - сказав Чубаров.

На його переконання, ці люди мають постійно перебувати в центрі уваги України. Він також зазначив, що дуже потребують допомоги від України ув'язнені кримські татари та члени їхніх родин.

"Дуже чекають на нашу увагу і допомогу ув'язнені і члени їхніх родин, ті, які перебувають серед тієї частини, над якими нависла загроза подальших репресій. І кількість таких людей не мала. І тут вже державні дії могли б бути більш конкретнішими. Сьогодні 22 людини ув'язнені, 5 засуджені в Ростові військовим судом", - сказав Чубаров.

Він зауважив, що самі ув'язнені потребують юридичної допомоги, а члени їхніх родин дуже часто потребують матеріальної допомоги.

"Питання підтримки українською державою своїх громадян, які тримають оборону з російською каральною системою, має розглядатися і вирішуватися урядом...", - додав Чубаров.

Він також припустив, що для допомоги цим людям можна створювати за допомогою міжнародних організацій певні фундації.

Як повідомлялося раніше, Чубаров після ухвалення в ООН української резолюції про порушення прав людини в Криму російською окупаційною владою, висловив думку, що вона стане ще одним інструментом для українців в питанні продовження санкцій проти РФ і розширення цих санкцій.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 807 | Додав: adminA | Теги: Черниш, Біла книгу щодо стратегії деокупаці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ