Пт, 2024-03-29, 09:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 27 » У Давосі стартує Всесвітній економічний форум. Мета: укріпити економіку
13:21
У Давосі стартує Всесвітній економічний форум. Мета: укріпити економіку
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

В Давосі стартує щорічна зустріч учасників Світового економічного форуму. Він пройде під гаслом - поліпшити стан планети: переосмислити, перепланувати, перебудувати світ.

Серед учасників - лідери провідних підприємств, урядів, міжнародних і неурядових організацій, професори університетів і діячі культури. Очікується приїзд близько 2500 учасників.

Програма форуму сфокусована цього року на шести основних темах: як створити ціннісні основи; як підсилити економіку і поліпшити соціальне становище; як зменшити глобальні ризики і конкретні системні помилки; як гарантувати стійкий розвиток; як забезпечити надійність; як створити ефективні інститути. Відповідь на ці питання і спробують знайти делегати форуму в рамках сотень запланованих круглих столів.

Бізнес-співтовариство представлятимуть більше 1,4 тисяч менеджерів вищої ланки з провідних компаній зі всього світу. Участь у форумі візьмуть більше 30 глав держав і урядів, більше 60 міністрів, більше сотні представників керівних органів міждержавних і неурядових організацій, більше 200 лідерів медіа-ринку.

Темами обговорення стануть найрізноманітніші питання - від глобальних проблем перевлаштування світу до значення денного світла в архітектурі і фільму "Аватар", що б'є всі рекорди з касових зборів.

"Ми зобов'язані розглядати форум в контексті того, що відбувається в світі", - сказав в переддень зустрічі засновник і виконавчий голова форуму професор Клаус Шваб, підкресливши, що, очевидно, "нинішня система глобальної співпраці більш не діє".

"Світ радикально змінився після економічної кризи, що вибухнула в 2008 році і помітної впродовж всього 2009 року", - додав виконавчий голова ВЕФ, за словами якого, чергове засідання форуму проходить в рік, коли фінансова і економічна криза змінилася кризою соціальною, що виражається, зокрема, в зростанні рівня безробіття.

На Давоський форум, який проходитиме на цьому тижні з середи по неділю, учасники покладають великі надії. З тим, що фінансову систему потрібно зміцнити, згодні всі, але найскладніше - розробити уніфіковані стандарти, які діяли б у всіх країнах світу.

Як пише The New York Times, ніхто не чекає, що в Давосі буде підписано світову угоду про нагляд за банківською діяльністю, але дискусія, можливо, дасть новий поштовх розробці єдиних правил - завдання, для якої G20 заснувала Раду з фінансової стабільності. Наприклад, вимога, щоб в благополучні часи банки накопичували більше капіталу "про чорний день", влаштовує, мабуть, всіх.

В рамках форуму відбудеться окреме пленарне засідання з обговорення ситуації на Гаїті і наданню допомоги країні, що постраждала від сильного землетрусу. Сесію очолить екс-президент США, нині спецпредставник ООН з Гаїті Біл Клінтон.

Ймовірно, однією з головних тим стануть останні дії президента США Барака Обами, спрямовані на обмеження свободи діяльності банків. Ці дії призвели до падіння котирувань акцій провідних американських і європейських банків, а тому, напевно, не залишаться без уваги.

Однією з найактуальніших тем форуму обіцяє стати обговорення ризиків суверенних дефолтів.

Уряди багатьох країн закачали в національні економіки чималі кошти, спрямовані на стимуляцію споживання й економічного зростання. Не всім вдалося зробити це за рахунок накопичених резервів (як Росії чи Китаю) – багато країн накопичили багато нових боргів, і останні приклади (Греція, Іспанія, Португалія, Дубаї) свідчать про те, що після подолання "Великої Рецесії" їм варто впритул зайнятися приведенням свого держборгу в розумні межі щодо ВВП. Одним з останніх прикладів тренду стала Японія, чиє повільне відновлення поряд із зростанням державних позик стали причиною перегляду прогнозу щодо її рейтингу аналітиками Standard&Poor`s до "негативного" - вперше за останні 8 років.

Інші заявлені теми – волатильность цін на продовольство, стрибки цін на нафту, боротьба з роздмухуванням нових "бульбашок", хронічні захворювання, що підривають продуктивність праці, а також новий, посткризовий і потужний як ніколи раніше Китай.

В останньому експерти Світового економічного форуму, які готували традиційну доповідь напередодні форуму, бачать "колоса на глиняних ногах": на їхню думку, темпи зростання китайського ВВП (за підсумками 2009 р. - 8,7%) можуть сповільнитися до 6% і навіть більше. Причина – надто інтенсивне зростання кредитування, яке розгонює економіку Китаю, але водночасно тягне підвищений ризик нераціонального розподілу капіталу і нових бульбашок на ринках фінансових активів і нерухомості.

Цього року в щорічних зборах в Давосі візьмуть участь близько 2,5 тис учасників з 90 країн.

Світовий економічний форум (СЕФ) - міжнародна неурядова організація. Історія СЕФ почалася 1971 року, коли в Женеві пройшов симпозіум, що зібрав близько 450 керівників провідних європейських компаній. З 1971 по 1986 рік організація називалася "Європейський форум менеджменту".

На перших зустрічах форуму обговорювалися головним чином питання поліпшення позицій Західної Європи в конкурентній боротьбі. З роками тематика поступово розширювалася, включалися політичні і економічні питання, наслідки науково-технічного прогресу, проблеми заборгованості країн, що розвиваються. В середині 1970-х років до Давосу почали запрошувати впливових людей зі всього світу, і вже в наступному десятилітті форум отримав статус однієї з головних подій року.

Як повідомлялося, глави найбільших світових компаній, присутні на щорічному економічний форумі в Давосі в січні 2009 року, не проявляли упевненості в завтрашньому дні, очікуючи на тривалу рецесію. Опитування 1,1 тис генеральних директорів, проведене PricewaterhouseCoopers, показав, що лише 21% з них упевнені в зростанні виручки в найближчий рік в порівнянні з 50% рік тому.

Янукович і Тимошенко візьмуть участь в телемості між Україною і Давосом

Під час проведення Світового економічного форуму в Давосі відбудуться українські заходи, що вже стали традиційними: 3-й Давоський круглий стіл з питаннях добродійності HI-TEACH = High-tech + Освіта + Філантропія і 6-а Українська ланч-конференція "Президентські вибори: що чекає Україну".

Учасники другого туру президентських виборів Виктор Янукович і Юлія Тимошенко візьмуть участь в телемості між Україною і Давосом в рамках 6-ої Української ланч-конференції. Як пояснили організатори телемосту, він буде проведений окремо з кожним з кандидатів.

По завершенню телемостів перед учасниками ланч-конференції виступить Сергій Тігіпко, який отримав третій результат за підсумками голосування в першому турі президентських виборів.

У дискусії також візьмуть участь лідер громадської ініціативи "Фронт змін" Арсеній Яценюк, що посів четверте місце в першому турі президентських виборів, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт і екс-президент Польщі (1995 - 2005) Олександр Квасневський.

Модератором дискусії стане Христя Фріленд, редактор Financial Times US.

В рамках круглого столу фонд ініціює міжнародну дискусію про шляхи розвитку освіти в 21 столітті, а також піднімає актуальні питання про те, як нові технології можуть підвищити доступ до здобування освіти для кожного - незалежно від місця проживання і соціального положення; як філантропи зможуть використовувати нові можливості, які відкриваються у галузі освіти; які конкретні проекти з тих, що існують сьогодні зможуть продемонструвати "Hi-Teach" майбутнього.

Davos Ukrainian Lunch - найбільший захід, присвячений Україні, який щорічно проходить в Давосі під час Світового Економічного Форуму. Дискусії Українського ланчу покликані сформувати думку ділових і політичних кіл світу про ключові тенденції в розвитку сучасної України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1487 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ