Пт, 2024-03-29, 12:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 17 » У Давосі відкрився Всесвітній економічний форум
14:38
У Давосі відкрився Всесвітній економічний форум
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Щорічна сесія Всесвітнього економічного форуму 47-й раз відбудеться в швейцарському Давосі. Рекордне число делегатів - близько 3 тисяч - прийматиме знаменитий гірськолижний курорт з 17 по 20 січня. За традицією серед них буде кілька десятків президентів та керівників урядів, глави міжнародних організацій та відомі громадські діячі, повідомляє телеканал "112 Україна".

В останні роки організатори форуму на чолі з його творцем професором Клаусом Швабом прагнуть формулювати порядок максимально широко, демонстративно відходячи від суто фінансового фокуса, властивого періоду світової кризи 2008-2009 рр. Торік форум був озаглавлений "Mastering the Fourth Industrial Revolution", тепер же "четверта промислова революція" - лише один з підпунктів програми, що отримала філософську назву "Чуйне і відповідальне лідерство". Інші підпункти - переосмислення глобальної кооперації, надання нового імпульсу світовій економіці, реформування капіталізму.

Відкриє форум-2017 Сі Цзіньпін, голова КНР, яка відправила в Давос найбільш представницьку делегацію за всю історію своєї участі. Зворотна ситуація - зі США. Торік американська делегація була незвично великою: крім держсекретаря Джона Керрі, чиї п'ятничні звернення за кілька років встигли перетворитися на традицію Давосу, в минулому січні до Швейцарії приїхали віце-президент Джо Байден, міністри фінансів, торгівлі, оборони, охорони здоров'я. В цьому році офіційної Америці не до глобалістського Давосу - не тільки організаційно, а й ідеологічно.

Німеччину в Давосі цього разу буде представляти не Ангела Меркель, а міністр оборони та міністр фінансів (а також новий чемпіон "Формули 1" Ніко Росберг, який в "іменній" сесії розповість, як домогтися свого і вчасно піти). Франція також наразі представлена лише на міністерському рівні, зате від Великобританії виступить прем'єр-міністр Тереза Мей. Приїдуть і такі завсідники Давосу, як Петро Порошенко та Ільхам Алієв. За рівнем інтересу аудиторії не поступиться нікому з президентів і прем'єрів скромний галузевий міністр із Саудівської Аравії, один з "батьків" угоди про скорочення видобутку нафти Халід аль-Фаліх.

Фінансовий і корпоративний світ представлять глава МВФ Крістін Лагард, керівники Deutsche Bank, Credit Suisse, UBS, Barclays, HSBC, Bank of America, Facebook, Alibaba Group, eBay, Wal-Mart, Total і інших компаній і банків.

У свою чергу, Порошенко вже прибув до Швейцарії, повідомляє прес-служба глави держави.

Також у Всесвітньому економічному форумі в Давосі візьме участь голова Національного банку України Валерія Гонтарева, яка входить до складу офіційної делегації України на щорічній зустрічі форуму.

"У рамках Форуму за участю голови НБУ відбудеться кілька стратегічно важливих зустрічей з іноземними партнерами, провідними діловими колами, керівниками міжнародних фінансових організацій, зокрема Міжнародного валютного фонду і Європейського банку реконструкції і розвитку", - повідомляється на сторінці НБУ в соцмережі Facebook.

Гонтарева, як і Порошенко, будуть у Давосі до 20 січня.

Нагадаємо, Порошенко вирішив не відвідувати традиційний "український ланч", який організовує фонд олігарха Віктора Пінчука під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі у Швейцарії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 790 | Додав: adminA | Теги: всесвітній економічний форум, давос
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ