Сб, 2024-04-20, 00:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Січень » 13 » У Донецькому аеропорту обвалилася диспетчерська вежа. Тривають бої. ВІДЕО
15:41
У Донецькому аеропорту обвалилася диспетчерська вежа. Тривають бої. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Бойовики в Донецькому аеропорту вщент зруйнували диспетчерську вежу. Про це "Громадському ТБ" повідомили українські військові, які утримують позиції на метеовежі, а потім підтвердив командир 1-ї штурмової роти добровольчого українського корпусу "Правий сектор" з позивним "Подолянин".

За словами бійців, сьогодні в аеропорту гаряче із самого ранку, з 7.00 по українських позиціях працює артилерія.

"Візуально вежі теж немає. Дим у районі нового терміналу", - повідомляють свідки у соціальних мережах, яких цитує УНІАН.

Речник АТО Андрій Лисенко підтвердив, що вежа в Донецькому аеропорту сильно постраждала. Однак він уточнив, що її зруйновано частково – до 5-го поверху, передає "Українська правда".

У свою чергу, в.о. спікера Генштабу ЗС України Владислав Селезньов повідомив "Інтерфакс-Україна", що вежа через обстріли бойовиків обвалилася до 4-го поверху. За його словами, інформації про потерпілих на даний момент поки що немає.

"На 9-му місяці протистояння в Донецькому аеропорту бойовикам таки вдалося влучити у вишку. Вона зруйнована частково - до 5-го поверху", - сказав він на щоденному брифінгу.

Бойовики висунули ультиматум "кіборгам"

Українські військові, які обороняють аеропорт Донецька, просять командування надіслати підмогу і дати команду артилерії знищити бойовиків. Про це виданню ЛІГАБізнесІнформ повідомив один з бійців. Відступати, за його словами, "кіборги" не мають наміру.

"Нас б'ють із двох боків танками з 400 м і артилерією. Підтримки нашої артилерії немає. До 17.00 бойовики дали час піти з нового терміналу. Якщо ми цього не зробимо, терористи нас тут просто знищать. Термінал повністю прострілюється. Але ми нікуди не підемо. Ми не збираємося відступати. Нас три дні знищують важким озброєнням. Тут вже нічого не залишилося. Ми чекаємо на підтримку",- повідомив один з бійців.

В.о. керівника прес-служби Генштабу Владислав Селезньов повідомив "Українській правді", що бійцям надається артпідтримка.

"Зв'язалися з командиром. Ситуація там дуже складна, але наші тримають оборону, артилерія нашим бійцям допомагає, тому жодних істеричних настроїв там немає", - сказав Селезньов.

"Та кількість сил, засобів і комунікації між захисниками донецького аеропорту й підрозділами вогневої підтримки дозволяють робити це", - додав він

Джерела "Української правди" також повідомляють про інтенсивні обстріли з боку бойовиків "воріт у Донецький аеропорт" - селища Піски.

"Кіборги" постійно одержують ультиматуми й погрози від бойовиків. Як розповів боєць 95-ї бригади з позивним "Аскольд", ще до Нового року бійцям удалося розширити контроль над територією аеропорту.

"Уся територія між метеостанціями й "Спартаком" – нейтральна, на неї супротивник не зможе загнати важку техніку, у нього немає можливості для прострілу злітної смуги в тому обсязі, який був раніше", - сказав він.

"Ми маємо технічні можливості тепер не їхати уздовж смуги, а з північної частини аеропорту", - додав він.

Нагадаємо, 11 січня київські волонтери повідомляли, що в Пісках, які межують з летовищем, - "щось неймовірне".

"Росіяни застосовують важку 250-мм арту і "Гради" по селищу. Українські війська зазнають втрат. У самому терміналі за два дні дев'ять 300-х (поранених – ред.)", - повідомив у Facebook Alexey Alexios.

Як зазначає волонтер, "наші військові хоч і стріляють, але незрівнянно менше". "Правосеки" відбиваються, як можуть, але сили нерівні. Є втрати в техніці".

Спікер АТО Леонід Матюхін пізніше пояснив, що відбулося зіткнення між бойовиками і захисниками аеропорту: терористи з мінометів обстріляли метеовежу донецького аеропорту і Авдіївку. Також з мінометів, артилерії і "Граду" бойовики обстріляли Тоненьке, Піски і Дослідне.

Ситуація в зоні АТО ускладнюється. Активізувалися безпілотники окупантів

За останню добу терористи 84 рази обстріляли позиції українських військових у 33 населених пунктах. Бойовики використовували артилерію, танки та установки "Град". Українські військові суворо дотримуються режиму припинення вогню, проте дають потужну відсіч у разі провокативних дій з боку терористів, повідомив речник АТО полковник Андрій Лисенко.

Завдяки пильності українських військових було знешкоджено диверсійну групу, яка намагалась перетнути лінію розмежування між суміжною частиною України та зоною АТО. Також, у результаті вдалих маневрувань групи батальйону "Азов", військовим вдалося уникнути втрат під час обстрілу та виконати бойову задачу.

Внаслідок бойових дій загинув один військовослужбовець та 10 отримали поранення.

Активізація агресивних дій з боку терористів впродовж останніх днів та спроби змінити лінію розмежування свідчать про те, що російські військові та терористи свідомо обрали тактику на ескалацію напруження на Донбасі, зазначають українські силовики.

За останню добу підрозділи сил АТО зафіксували збільшення розвідувальних польотів безпілотників противника на Донецькому, Маріупольському та Луганському напрямках.

Через обстріли терористів, було тимчасово припинено пропуск осіб та транспорту через пункт контролю "Гнутове". Нагадаємо, що ці заходи спрямовані саме на захист місцевих жителів.

У Донецькому аеропорту ситуацію стабілізовано - штаб АТО

У Донецькому аеропорту ситуація стабілізована. Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Зранку противник розпочав обстріл з озброєння танків нового терміналу, який перебуває під контролем українських військових. Вогонь вели два танки та артилерія. В результаті наданої захисникам аеропорту вогневої підтримки ситуація стабілізована", - сказано в повідомленні.

Крім того, в прес-центрі повідомили про подробиці руйнування диспетчерської вежі.

"Сьогодні в донецькому аеропорту відбулось чергове загострення обстановки. Вночі летовище піддавалось обстрілу з реактивних систем "Град". Внаслідок обстрілів відбулось руйнування диспетчерської вежі".

У прес-центрі також повідомили, що лише з 6 до 14 години вівторка, 13 січня, незаконні збройні формування уже 42 рази обстріляли позиції наших військових. Як і раніше, бандформування відкривають вогонь з важкого озброєння.

Районами найбільшого загострення є Донецький аеропорт та найближчі до нього населені пункти, а також передній край на Дебальцевському напрямку.

У районі Донецького летовища під обстріли терористів потрапили населені пункти Піски, Авдіївка, Опитне, Тоненьке, Мар’їнка, Гранітне, а також сам аеропорт. Тут бойовики застосовували міномети, танки, протитанкові керовані ракети та важку артилерію.

На дебальцівському напрямку відбулося 2 бойових зіткнення: поблизу Нікішино та Орлово-Іванівки. Окрім того, незаконні збройні формування обстрілювали з важкого озброєння населені пункти Орлово-Іванівка, Редкодуб, Нікішино, Каменка, околиці Ольховатки.

Населені пункти Тоненьке, Гранітне, Опитне, Заря та Новокалинове були обстріляні бойовиками із РСЗВ БМ-21 "Град".

Під обстрілами бойовиків гинуть мирні громадяни. Об 11.10 терористи обстріляли населений пункт Малоорлівка. 7 мін впали на житлові будинки. Внаслідок обстрілу загинув місцевий житель.

Наші військові не втрачають контролю над своїми позиціями та адекватно реагують на виклики.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1058 | Додав: adminA | Теги: бої. ВІДЕО, донецькому аеропорту, диспетчерська вежа
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ