Сб, 2024-04-27, 03:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 7 » У Ємені бандити напали на міжнародний аеропорт: усі рейси скасовано
21:13
У Ємені бандити напали на міжнародний аеропорт: усі рейси скасовано
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У столиці Ємену Сані озброєні прихильники колишнього Президента країни Алі Абдалли Салеха напали на міжнародний аеропорт, змусивши владу закрити його і відмінити рейси.

Як передає ИТАР-ТАСС, вірні Салеху представники племен і військові перекрили під'їзди до аеропорту, а також відкрили вогонь по диспетчерській вежі і зруйнували її. Про жертви не повідомляється.

Напад було скоєно після того, як новий Президент Ємену Абед Рабо Мансур Хаді розпорядився про відставку низки високопоставлених чиновників і воєначальників, лояльних колишньому главі держави.

Зокрема, був звільнений звідний брат екс-президента аль-Ахмар, а також племінник Салеха - генерал Мухаммед Абдалла Салех, що очолював президентську гвардію.

Військові, лояльні аль-Ахмару, на знак протесту проти його звільнення перегородили за допомогою бронетранспортерів злітно-посадочну смугу аеропорту, паралізувавши авіасполучення.

На території повітряної гавані знаходиться головна військово-повітряна база країни. Солдати також перекрили підходи до бази.

Крім того, вони пригрозили збивати літаки, які спробують злетіти або сісти в аеропорту.

"Жоден літак не злетів і не здійснив посадку відколи ці люди направили нам цю загрозу", - заявив на умовах анонімності єменський чиновник. Він додав, що військових, що збунтувалися, підтримали представники місцевого племені Хамдан, що виступало раніше на стороні екс-президента.

Інший чиновник, що побажав залишитися невідомим, повідомив в інтерв'ю "Франс прес", що в аеропорту були скасовані дев'ять міжнародних і сім внутрішніх рейсів. Три літаки авіакомпанії Yemenia Airways були перенаправлені в аеропорт міста Адена, на півдні країни.

Салех, який управляв Єменом більш як 30 років, на початку року пішов у відставку під тиском учасників масових антиурядових виступів. Проте, на думку ряду спостерігачів, він досі зберігає великий вплив - зокрема й на вищих урядовців.

Нагадаємо, 69-річний Алі Абдалла Салех пішов з поста президента не з власної волі. Він зробив це в результаті міжнародного тиску і втручання арабських країн Перської затоки, що розробили план мирної передачі влади в Ємені віце-президенту в обмін на надання уже колишньому главі держави імунітету від судового переслідування.

В арабських монархіях зрозуміли, що народні протести проти Салеха, що почалися ще в січні минулого року, можуть втягнути Ємен у громадянську війну. В результаті він підписав документ у листопаді 2011 року і став четвертим за ліком арабським керівником після президентів Тунісу, Єгипту і глави Лівії, які втратили владу внаслідок подій "арабської весни".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1078 | Додав: adminA | Теги: Міжнародний аеропорт, Ємені бандити напали, рейси скасовано
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ