Чт, 2024-04-25, 23:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 10 » У ЄС натякають, що час закруглятися з виконанням умов
11:08
У ЄС натякають, що час закруглятися з виконанням умов
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Угода про асоціацію України з ЄС має бути підписана у визначені терміни, і жодного відтермінування, на випадок якщо Київ не впорається з виконанням умов, не передбачено - так заявив єврокомісар з політики сусідства та розширення Штефан Фюле. Про це він заявив, виступаючи в штаб-квартирі Радіо Свобода -Радіо Вільна Європа у Празі.

Відповідно до заяв деяких дипломатів, попередня дата, коли буде вирішено долю українсько-європейської угоди, нещодавно з травня було перенесено на кінець літа. Втім, єврокомісар Фюле погоджується, що після рішення Єврокомісії саме країни ЄС ближче до Вільнюського саміту скажуть останнє слово щодо того, чи ставити їм підпис під угодою з Україною.

З тих пір, як європейці дали Києву чітко зрозуміти, як і за яких умов може бути підписана угода про асоціацію, почалися ретельні вивчення календаря. Після грудневого рішення міністрів ЄС за трьома проблемних сфер, в яких Україна має продемонструвати прогрес, Єврокомісія пояснила, що не пізніше травня повинна дати зелене світло на підписання угоди на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі в листопаді.

Однак, під час останніх консультацій ряду європейських дипломатів з українськими колегами про хід підготовки до саміту, з'явилася нова дата: засвідчити успіхи на шляху до асоціації з ЄС Київ повинен до кінця літа.

Так, у четвер, 9 травня, єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле заперечував будь-які відстрочки.

"Перш за все, ми ніколи не відкладали на потім кінцевого терміну (для Києва). Міністри закордонних справ ЄС у грудні дуже чітко заявили, що будуть готові підписати угоду про асоціацію на листопадовому Вільнюському саміті. Однак вони недвозначно вказали на три сфери, в яких вони очікують рішень від України шляхом послідовних і очевидних зусиль", - говорить представник Єврокомісії, перераховуючи проблемні сторони України, тобто, вибіркове судочинство, програму реформ і, нарешті, - недосконале виборче законодавство.

Втім, Брюссель помітив, що українська влада досягла деяких результатів.

"Зараз ми бачимо деякий прогрес з українського боку у всіх трьох ділянках, включаючи політично мотивовано судочинство, - каже Штефан Фюле. - Звільнення Луценка і Філіпчука - це крок у правильному напрямку. Проте ще багато що належить зробити, включаючи гарантії, що не буде повторення цього феномена".

Говорячи про саміт "Східного партнерства", який має відбутися наприкінці листопада в столиці Литви, єврокомісар звертає увагу на те, що права людини, верховенство права і основоположні свободи - це фундамент цієї ініціативи.

Це визначили і це підкреслювали попередні саміти "Східного партнерства" в Празі і Варшаві. І саме на цих аспектах грунтуватися і нинішній Вільнюський саміт. Тому, ближче до цієї багатонаціональної зустрічі країни ЄС визначаться щодо долі угоди про асоціацію з Україною.

"Зараз ми зосереджені на дуже регулярних обмінах думками та співпрацею з українською стороною, - зазначає Штефан Фюле. - Вони вже мають рішення уряду з виконання наших умов. Президент повинен підтримати рішення і з інших важливих справах, а також там створили координаційний орган, який займається виконанням цих очікувань. Місія президентів Кокса і Кваснєвського також працює з українською владою дуже інтенсивно. З нашого боку зроблено все для того, щоб були створені умови для підписання цієї новаторської угоди між Україною і ЄС", - резюмує комісар з політики сусідства і розширення Євросоюзу.

Раніше секретар РНБО України Андрій Клюєв заявив, що всі необхідні умови для підписання угоди про асоціацію Україна-Євросоюз будуть виконані. У той же час, на зустрічі в Брюсселі Клюєв дав зрозуміти, що українська влада не вважає за необхідне виконувати односторонні вимоги ЄС і орієнтується лише на документи, узгоджені обома сторонами.

Нагадаємо, 23 квітня Клюєв та президент Європейського парламенту Мартін Шульц обговорили прогрес на шляху до підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Секретар РНБО України поінформував президента Європарламенту про заходи української сторони в контексті реформи системи правосуддя, удосконалення виборчого законодавства, конституційної реформи, боротьби з корупцією.

Ключовою темою бесіди стало обговорення прогресу у виконанні критеріїв підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, викладених у Висновках Ради ЄС щодо України від 10 грудня 2012року і конкретизованих у Спільній заяві Саміту Україна-ЄС від 25 лютого 2013 року.

Раніше повідомлялося, що Європа готова до підписання з Україною Угоди про асоціацію, але рішення ситуації з екс-прем'єром Юлією Тимошенко є вкрай важливим - таку позицію було викладено європейськими партнерами у Брюсселі голові фракції "Батьківщина" Арсенію Яценюку, який перебував 24 квітня в Брюсселі на запрошення віце-президента Європейського парламенту Яцека Протасевича.

Нагадаємо, 15 травня колегія Європейської комісії (ЄК) обговорить ситуацію в Україні на предмет відповідності її заявленому євроінтеграційному курсу.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1256 | Додав: adminA | Теги: виконання умов, ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ