Пт, 2024-03-29, 15:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 15 » У ЄС незадоволені позицією Нідерландів щодо Асоціації
10:42
У ЄС незадоволені позицією Нідерландів щодо Асоціації
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Президент Європейської Ради Дональд Туск пообіцяв зробити все можливе для якнайшвидшого надання безвізового режиму Україні. Про це він заявив у телефонній розмові з президентом Петром Порошенком 14 грудня, передає прес-служба українського президента.

"Дональд Туск запевнив, що зробить все можливе для ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також сприятиме якнайшвидшому завершенню процедури надання українцям безвізового режиму", - йдеться в повідомленні.

Також співрозмовники скоординували позиції напередодні засідання Європейської Ради, яке відбудеться 15 грудня в Брюсселі.

Крім того, Порошенко підкреслив, що розраховує на продовження санкцій ЄС проти Росії через невиконання нею Мінських домовленостей. Він також висловив стурбованість гуманітарною ситуацією в сирійському Алеппо і зазначив, що за такі дії Росія заслуговує окремих санкцій.

Раніше заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що рівень довіри українського МЗС до ЄС падає через ситуацію, яка склалася у питанні безвізового режиму та ратифікації Угоди про асоціацію.

"Це тестує рівень довіри до ЄС... Я кажу зараз не дуже дипломатично", - зазначила вона, додавши, що "це (події навколо ратифікації) сприймається як якась зрада, особливо враховуючи, яку ціну ми заплатили за наші європейські прагнення. Жодна країна ЄС не платила такої ціни", - додала Зеркаль.

ЗМІ розповіли про невдоволення окремих країн ЄС голландськими вимогами щодо асоціації

Багато країн висловлюють невдоволення пропозиціями щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, які проштовхує уряд Нідерландів. Про це повідомляє брюссельське видання Euractiv з посиланням на дипломата ЄС, пише Європейська правда.

"Гадаю, ми більш або менш близькі до рішення. Багато людей за столом (переговорів) не надто задоволені. Але ратифікацію потрібно завершити і для цього треба не так вже й багато", - сказав дипломат.

Коли його запитали про Польщу як країну, що висловлює найбільшу підтримку Україні, він висловив оптимізм.

На думку дипломата, розумно складений проект документа не говорить про перспективу членства для України, а лише про те, що Угода про асоціацію не надає Україні статусу країни-кандидата, "що й так очевидно".

Дипломат зазначив, що в тому випадку, якщо Нідерланди не ратифікують угоду, будь-які подальші трюки втратять сенс, і ЄС доведеться визнати свій провал.

Раніше голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер назвав завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС питанням геополітичної відповідальності.

Напередодні посол ЄС в Україні Юґ Мінґареллі заявив, що рішення проблеми з ратифікацією Угоди про асоціацію з Україною буде знайдено вже в найближчі 2-3 дні.

Як повідомлялося, проект документа, підготовленого Нідерландами для обговорення країнами ЄС, "не містить зобов'язань для ЄС і країн-членів щодо забезпечення гарантій колективної безпеки або іншої військової допомоги або сприяння Україні".

Крім того, в документі сказано, що громадянам України не надається "право проживати і вільно працювати" в ЄС. Серед пропозицій також положення про те, що угода "не передбачає додаткової фінансової підтримки" України з боку ЄС.

У проекті документа також йдеться, що боротьба з корупцією в Україні є ключем до налагодження тісніших зв'язків між Києвом і блоком.

Тим часом група депутатів Європарламенту закликала Нідерланди ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС без додаткових обмежень.

Нідерланди хочуть поширити свої пропозиції щодо асоціації з Україною на всі країни ЄС

Нідерланди у своїх пропозиціях щодо умов завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС наполягають, аби ці "заперечення" мали юридичну силу для всіх країн Євросоюзу, які вже давно ратифікували міжнародно-правовий документ. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на джерела у дипломатичних колах ЄС.

"Нідерланди хочуть юридичних зобов’язань у контексті додатку до Угоди, що є юридично зобов’язуючими для усіх країн-членів Євросоюзу. Без такої умови не буде завершення Асоціації з боку голландської сторони", - зазначив співрозмовник агентства.

Водночас дипломат наголосив, що такі умови для ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС є проблемою самих Нідерландів, де Кремль спровокував зловживання принципом прямої народної демократії через референдум 6 квітня.

"У всіх немає занепокоєнь із цих вигаданих причин. Чому ми повинні підписуватися під цим?" - зазначив дипломат із дружньої до України держави.  

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 676 | Додав: adminA | Теги: позиція Нідерландів щодо Асоціації, ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ