Вт, 2024-04-23, 19:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 31 » У Європарламенті побачили хворобу України та пропонують лікувати її Угодою про асоціацію, поки Росія не задавила
14:54
У Європарламенті побачили хворобу України та пропонують лікувати її Угодою про асоціацію, поки Росія не задавила
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Якнайшвидше укладання Угоди про асоціацію з ЄС зробить неможливим використання закону в Україні в політичних цілях, вважає доповідач з економічної частини Угоди про асоціацію - зони вільної торгівлі Павло Залевський (Paweł Zalewski).

Виступаючи 31 серпня у Брюсселі в Європейському парламенті з доповіддю щодо зони вільної торгівлі, Залевський закликав Європейський Парламент та Європейську комісію завершити переговори щодо укладання угоди з Україною якомога швидше, передає "Інтерфакс-Україна".

- Коморовський: справа Тимошенко - перешкода для вступу України в ЄС
- Кетрін Ештон відвідає Україну 29 вересня. А в Європі знову просять відпустити Тимошенко на поруки

"Ми повинні сказати, що угода про зону вільної торгівлі - це частина Угоди про асоціацію, і ми повинні підходити до неї в контексті недавніх подій в Україні. Ми знаємо, що колишній прем'єр Юлія Тимошенко була заарештована, багато важливих політиків були поміщені у в'язницю, і, я думаю, справедливо сказати, що закон в Україні використовується в політичних цілях", - сказав доповідач.

Залевський зазначив, що багато колег у Європейському парламенті піднімали це питання, верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон "також говорила про те, що відбувається в Україні".

"Моя позиція така: якщо ми подивимося на українську ситуацію як на хворобу, нестачу демократії, я думаю, що кращі ліки для цього - укласти цю Угоду про асоціацію якомога швидше, тому що ця угода змусить українську частину адаптувати європейські стандарти і закони, і буде неможливо їх не виконувати", - заявив Залевський.

Залевський хоче закінчити переговори про ЗВТ з ЄС вже у вересні - Росія тисне на Україну

Доповідач Павло Залевський висловився за те, щоб переговори щодо зони вільної торгівлі були завершені вже у вересні.

Залевський, кажучи про ситуацію в Україні, також згадав так званий "російський фактор". За його словами, Росія не тільки критикує Україну, яка веде переговори з ЄС, але і "йде набагато далі". "Вони хочуть відмовити Україну від переговорів з нами, і вже прозвучали дуже чіткі погрози на адресу української сторони. Росія погрожує підняти ціну на газ або створити інші труднощі", - заявив він.

У зв'язку з цим доповідач вважає, що відповіддю Євросоюзу має бути укладання Угоди про асоціацію. "Якщо ми укладемо цю угоду, Україна буде більш багатою країною, стабільної, безпечної. Це також в наших інтересах. Тому ми повинні зробити все, що ми можемо, щоб зняти будь-якого виду тиск, який може переконати Україну вести з нами переговори. Я прошу про можливість завершити ці переговори (щодо зони вільної торгівлі) у вересні", - сказав Залевський, звертаючись до представника Єврокомісії.

Представник Єврокомісії, у свою чергу, поінформував, що в напрямку роботи над укладанням Угоди про асоціацію "залишається виконати ще досить багато роботи".

Серед невирішених питань він назвав тарифи на ввезення автомобілів, експортні мита, питання в сфері енергетики, доступ на транспортний ринок ЄС для українських перевізників. "Ми сподіваємося, що на вересневому раунді переговорів ми знайдемо ряд відповідей на невирішені питання. Наше зобов'язання - завершити переговори до саміту Україна-ЄС в грудні", - сказав він.

Зазначимо, що 30 серпня президент України Віктор Янукович і його польський колега Броніслав Коморовський обговорили перспективи європейської інтеграції України у світлі судового процесу у справі Юлії Тимошенко. Коморовський заявив, що процес над Юлією Тимошенко може стати серйозною перешкодою на шляху євроінтеграції України.

Знаходячись у СІЗО Тимошенко просила ЄС швидше підписати угоду про асоціацію з Україною. Екс-прем'єр вважає, що підписання угоди про асоціацію з ЄС стане перепоною для авторитарних і диктаторських тенденцій в Україні, за якими зараз спостерігає світ.

Нагадаємо що нещодавно голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу повідомив, що Україна і ЄС підпишуть нову "амбіційну" угоду, що включає в себе зону вільної торгівлі.

Крім того, Баррозу вважає, що в Україні слід активніше проводити реформи для зближення з Європейським Союзом, і 2011 рік дуже важливий для країни, оскільки саме цього року має визначитися "майбутній вигляд" сучасної України.

Як повідомлялось на початку червня у ЗМІ, за даними високопоставленого дипломата в Європейській службі зовнішніх дій (EASEU), в ідеальному сценарії обидві угоди (про вільну торгівлю та асоціацію) між Україною та ЄС могли б бути підписані під час саміту Східного партнерства у вересні 2011 року у Варшаві.

Хоча депутат Європарламенту від Естонії Івар Падар прогнозує підписання Україною угод про безвізовий режим і асоціацію з Європейським Союзом в найближчі два роки.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 836 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ