Пт, 2024-04-19, 04:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 28 » У Європарламенті вважають, що Кузьмін знищує Тимошенко
14:08
У Європарламенті вважають, що Кузьмін знищує Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Голова комітету Європарламенту із закордонних справ Елмар Брок вважає, що колишнього прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко хочуть знищити "як політика і людину". Про це Брок заявив в інтерв’ю Deutsche Welle, коментуючи висунуті Тимошенко звинувачення щодо причетності до вбивства народного депутата України Євгена Щербаня.

Як сказав Брок, "ми мусимо констатувати, що перший заступник генпрокурора Кузьмін продовжує свою боротьбу з Тимошенко і накопичує безліч обвинувачень, які так само мало виправдані, як і всі попередні. Міжнародна спільнота в цьому вже переконалася. Це є свідченням вибіркового правосуддя. Обвинувачення в убивстві вже давно були спростовані як безпідставні. І в даному разі йдеться про те, щоб знищити Тимошенко як політика і людину".

На зауваження про те, що для притягнення до відповідальності за вбивство немає терміну давності, тож, можливо, слід вивчити нові докази слідства стосовно Тимошенко, європарламентар відповів: "Але ж нові докази також некоректні. Свідки з боку Тимошенко у переважній більшості не визнаються та не отримують права висловитися. Ми маємо справу з вибірковим правосуддям. Кузьмін, якби була його воля, міг би довести, що Тимошенко відповідальна за плями на Місяці".

На зауваження стосовно того, що США заблокували Ренату Кузьміну в'їзд до їхньої країни, відмовивши йому у візі, і на запитання, чи розглядає ЄС застосування подібних санкцій щодо певних українських діячів, Брок відповів: "Так, ми теж можемо так зробити. У випадку Бєларусі та Сирії це вже сталося. І якщо так буде відбуватися далі, то це торкнеться пана Кузьміна. Ми будемо змушені вжити заходів проти тих, хто систематично руйнує принципи правової держави".

За словами Брока, на порядку денному саміту Україна-ЄС 25 лютого "будуть теми браку реформ у галузі юстиції, давно обіцяних реформ Генеральної прокуратури, а також теми вибіркового права та справедливих виборів. Це частина передумов, які мають бути виконані для того, щоб Угода про асоціацію була підписана у Вільнюсі наприкінці листопада. Це передбачено рішеннями Ради міністрів закордонних справ ЄС та Європарламенту. І поки цього не станеться, не буде жодних зрушень у питанні асоціації. Сподіваюся, що Україна погоджується з такими умовами. Коли я говорю з політиками, вони ставляться до цього з розумінням. Однак заступник генпрокурора Кузьмін проводить власну політику. В мене склалося враження, що він - найвпливовіша людина в Україні".

За словами Брока, "до вільнюського саміту Київ має провести низку реформ, які я частково перерахував. І я не бачу прогресу в цій сфері, а бачу, навпаки, погіршення. І слід з'ясувати, чи хочуть цього справді президент Янукович та прем'єр Азаров. Місяць тому я розмовляв з Азаровим, і почув запевнення, що він вважає європейську хартію правильною. Отож тоді він має знайти сили та вплинути на Кузьміна".

На запитання, чи розглядають у Європі якісь практичні кроки щодо порятунку Тимошенко, Брок зазначив, що "український уряд знає, що практичні шляхи існують. Йому добре відомі відповідні пропозиції. Я не хочу їх зараз озвучувати. Але в українського керівництва існує можливість ці питання вирішити по-людськи. Мене дивує, що воно цього не робить".

Коментуючи наміри європейських політиків спростити візовий режим між Україною та ЄС, Брок висловив думку, що "це, безумовно, важливий крок. Ми не хочемо карати українців. Але було б особливо цікаво, якби люди на кшталт Кузьміна не отримували б візу".

Як повідомлялося, 18 січня генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура України завершила розслідування кримінальної справи про вбивство народного депутата Щербаня, Тимошенко вручено повідомлення в підозрі її в організації спільно з Павлом Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів.

Водночас захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що президенту України Віктору Януковичу було вигідно вбивство депутата Щербаня.

Яценюк: Росія може бути зацікавлена у новій справі проти Тимошенко задля зриву саміту Україна-ЄС

Офіційно висунуті Генеральною прокуратурою України підозри на адресу екс-прем'єра Юлії Тимошенко в організації замовного вбивства бізнесмена і народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році ставлять під сумнів можливість проведення запланованого саміту "Україна-ЄС" і в цьому може бути зацікавлена російська сторона, вважає лідер парламентської фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк. Про це він заявив в інтерв'ю журналу "Корреспондент".

"У мене є кілька версій події. Оскільки ця новина ставить під питання проведення саміту Україна-ЄС, я не виключаю зацікавленість у подібному розвитку подій та інших країн, зокрема Росії. На саміті, який має відбутися, питання про європейські перспективи України та звільнення Юлії Тимошенко повинні не ставитися, а вирішуватися", - зазначив Яценюк.

"Можливо, це також наслідки боротьби всередині президентського оточення. Адже нова кримінальна справа проти Тимошенко вбила залишки довіри до Януковича", - додав він.

При цьому лідер фракції зазначив, що саміт Україна-ЄС - "це не феєричне свято для української влади, а необхідна зустріч між Україною та нашими західними партнерами, в ході якої вирішуються питання європейського майбутнього країни, підписання угоди з ЄС, безвізового режиму, припинення політичних переслідувань і зближення України з Європейським союзом".

"Саміт - це інструмент вирішення проблем, а не піар-майданчик для Януковича. І цей саміт має відбутися. Наші західні партнери ведуть діалог не з Януковичем, а з Україною, якою короткочасно керує Янукович. Крім президента в Україні є ще опозиція, з якою також наші західні друзі ведуть діалог. Це необхідно для країни. Тому перед самітом Україна-ЄС ми звернулися до наших європейських партнерів, щоб провести окрему зустріч з опозицією", - розповів Яценюк.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1281 | Додав: adminA | Теги: Кузьмін знищує Тимошенко, Європарламенті
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ