Сб, 2024-04-20, 03:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 17 » У Голлівуді роздали "Золоті глобуси". Найкращий фільм 2010 року - "Соціальна мережа"
11:14
У Голлівуді роздали "Золоті глобуси". Найкращий фільм 2010 року - "Соціальна мережа"
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

16 січня в Голлівуді відбулася 68-ма церемонія вручення кінопремії "Золотий глобус", яка за своєю значущістю поступається тільки "Оскару". Вона йшла в прямому ефірі телеканалу NBC. Нагорода "Золотий глобус" вручається щороку в Голлівуді Асоціацією іноземної преси.

Фільм Девіда Фінчера "Соціальна мережа" став найкращою драмою 2010 року на думку Асоціації іноземної преси Голлівуду, передає РИА "Новости".

У категорії "Найкращий фільм року" в цьому жанрі також фігурували "Король говорить!" (The King's Speech) британського режисера Тома Хупера, "Чорний лебідь" (Black Swan) Даррена Аронофскі, "Залізна хватка" (True Grit) братів Коенів, фантастичний трилер Крістофера Нолана "Початок" (The Inception).

Режисер драми "Соціальна мережа" Девід Фінчер отримав "Золотий глобус" як найкращий режисер 2010 року. Автор сценарію - Аарон Сорокін - також удостоєний цієї престижної в світі кінонагороди за найкращий сценарій року.

"Команда творців "Соціальної мережі" вважала, що ті, хто дивляться фільм, настільки ж розумні, як і ті, хто його знімає", - пояснив Сорокін успіх стрічки на церемонії.

В основі драми - реальна історія створення Facebook, феномену соціальних мереж і 20-річних мільярдерів. Прототип головного героя - голова Facebook Марк Цукерберг - назвав раніше фільм "художньою вигадкою". Офіційно компанія не співпрацювала з творцями драми.

Стрічка з досить скромним бюджетом в 40 мільйонів доларів вийшла на екран у жовтні 2010 року, зараз її касові збори наближаються до 200 мільйонів доларів.

Минулого року "Золотий глобус" за найкращу драму дістався культовому фантастичному блокбастеру і найкасовішому фільму сучасності - "Аватар" режисера Девіда Кемерона.

Колін Ферт і Пол Джіаматті названі найкращими акторами 2010 року на великому екрані на урочистій церемонії вручення нагород "Золотий глобус".

Британець Ферт отримав "Золотий глобус" за драматичну роль в історичному фільмі "Король говорить" (The King's Speech) Тома Хупера. За перемогу в цій номінації боролися також Джеймс Франко, Марк Уолберг, Джессі Ейзенберг і Раян Гозлінг.

Джіаматті відзначено за роботу в стрічці Річарда Джея Льюїса "Версія Барні" (Barney's Version), представлену в жанрі мюзиклу і комедії. Його суперниками були двічі номінований Джонні Депп, Джейк Гілленхолл і Кевін Спейсі.

Видатний американський актор Аль Пачіно удостоєний в ніч проти понеділка, 17 січня, "Золотого глобуса" за роль у соціальній драмі "Ви не знаєте Джека".

Голлівудська преса відзначила 70-річного актора за його роль доктора Джека Кеворкяна, відомого патологоанатома, що практикує евтаназію. Режисером фільму є американець Баррі Левінсон.

Аль Пачіно, якого називають володарем потрійної корони - найавторитетніших нагород "Оскар", "Золотий глобус" і "Тоні", додав ще одну статуетку в свій особистий архів. "Мені було дуже складно грати роль реального, а не вигаданого персонажа", - сказав Аль Пачіно, отримуючи премію на урочистій 68-й церемонії.

Справжня слава прийшла до актора завдяки трилогії Френсіса Форда Копполи "Хрещений батько". А свого "Оскара" він отримав за роль у фільмі "Запах жінки".

Найкращими актрисами 2010 року стали Наталі Портман і Анна Бенінг, на думку Асоціації іноземної преси Голлівуду.

Портман отримала "Золотого глобуса" за роль у драмі "Чорний лебідь" Даррена Аронофскі. У номінації "Найкраща драматична актриса" змагалися Ніколь Кідман, Халлі Беррі, Дженніфер Лоуренс і Мішель Уїльямс.

Портман, заручена з французьким танцюристом і хореографом Бенжаменом Мілльпьє і вагітна, прийшла на церемонію в молочного кольору платті в античному стилі з м'якими складками спереду і яскраво-червоною трояндою на драпірованому ліфі. На запитання ведучої, що ховається під складками, 29-річна Портман відповіла, що ще може носити одяг будь-якого крою, але вільний завжди був її улюбленим.

Бенінг зіграла найкращу роль в жанрі мюзиклу і комедії в стрічці "Дітки в порядку" Лізи Холоденко. Її суперницями були Анджеліна Джолі, Аннет Бенінг, Енн Хетевей, Джуліан Мур і Емма Стоун.

Нагорода в номінації "найкращий іноземний фільм" віддано стрічці "В кращому світі" (In а Better World) данки Сьюзен Байр.

З-поміж претендентів на "Глобус" за найкращий іноземний фільм також були "Б'ютіфул" (Beautiful) Алехандро Гонсалеса Іньярріту (Мексика), французький фільм "Концерт" (The Concert), присвячений долі диригента Великого театру, який був змушений за радянської влади працювати прибиральником, а також "Я любов" (Io sono l'amore) італійця Луки Гуаданіно (Luca Guadagnino).

Міні-серіал "Карлос" режисера Олів'є Ассайяса став першим серіалом-лауреатом 68-ї церемонії вручення нагород "Золотий глобус". У основі сюжету серіалу "Карлос" - біографія відомого революціонера Венесуели Ільїча Раміреса Санчеса, що вчинив озброєний напад на саміт ОПЕК у 1975 році.

У жанрі повнометражного телесеріалу пальма першості дісталася "Підпільній імперії" Мартіна Скорсезе, що оповідає про американську мафію часів "сухого закону".

Виконавець головної ролі в цьому серіалі (історичної особи Еноха "Накі" Томпсона) Стівен Вінсент Бушемі отримав "Золотий глобус" як найкращий актор.

А найкращою актрисою в жанрі телесеріалу стала Кеті Сейгал за роль в кримінальній драмі "Діти анархії" (Sons of Anarchy) режисера Аллена Култера.

Премія "Золотий глобус" присуджується Асоціацією іноземної преси Голлівуду (HFPA) з 1944 року. Асоціація об'єднує близько 100 журналістів, що проживають у Каліфорнії і пишуть про американську кіноіндустрію для іноземних видань.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 908 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ