Чт, 2024-04-25, 21:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Травень » 17 » У Грузії зсув накрив фури на грузино-російському кордоні і частково пошкодив газопровід
20:52
У Грузії зсув накрив фури на грузино-російському кордоні і частково пошкодив газопровід
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Дарьяльскій ущелині Грузії в заплаву річки Терек обвалилася величезна маса гірських порід. Йде масштабна рятувальна операція, повідомляє NEWSru.com.

Про жертви офіційних даних немає, зате влада повідомляє про більш ніж десяток врятованих робітників і водіїв. Фото з вертольота, направленого стежити за розвитком ситуації, публікує сайт російського ГУ МНС по Північній Осетії.

У ході вертолітного обльоту була здійснена аеровізуальна зйомка місця сходу селю і русла річки Терека. Було встановлено, що з північно-західного схилу гори Казбек на території Грузії зійшла частина льодовика Девдорак. Глянціальний сель перекрив полотно Військово-грузинської дороги і русло річки Терек приблизно на 400 метрів. Висота завалу за оцінками вчених складає 20 метрів.

Повідомляється, що під гірською масою зсуву, що зійшов у села Гвелеті, виявили автомобілі та транзитні трайлери, що рухалися в напрямку грузино-російського кордону. Також гірськими породами завалило вхід в тунель споруджуваної Дарьял ГЕС і пошкодило ділянки магістрального газопроводу, через що припинено транзит російського газу через територію Грузії до Вірменії.

За даними Міненерго Грузії, вся будівельна техніка, яка працювала на будівництві Дарьял ГЕС, була перекинута в район лиха для надання допомоги відомствам і відповідним службам в очищенні русла річки Терек від величезної гірської маси, що його перекрила.

"На місці знаходяться керівники міністерства регіонального розвитку та інфраструктури, Міненерго, а також Газотранспортної компанії Грузії, які координують хід робіт", - сказано в повідомленні.

Співробітники департаменту з надзвичайних ситуацій МВС Грузії в ході рятувальної операції вивезли з тунелю 12 турецьких працівників. За даними "Грузія Online", врятовано ще троє людей, мінімум двох витягли місцеві жителі там, куди не могла пройти рятувальна техніка.

Прем'єр Грузії Іраклій Гарібашвілі скликав екстрену нараду з ліквідації наслідків зсуву, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на місцеві ЗМІ. У ній беруть участь губернатор регіону Мцхета-Мтіанеті Нугзар Кіпіані, глава МВС Грузії Олександр Чікаідзе, міністр енергетики Каха Каладзе, міністр регіонального розвитку та інфраструктури Елгуджа Хокрішвілі, голова Ради з безпеки та управління кризами Міндія Джавнелідзе, представники інших відповідних відомств та служб.

У 2008 році в Північній Осетії обвал пошкодив газопровід, без газу залишилися три тисячі жителів республіки.
 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1019 | Додав: adminA | Теги: фури, грузино-російському кордоні, Грузії, газопровід, зсув
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ