Пт, 2024-04-26, 23:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 9 » У Януковича хочуть використати амністію Луценка для євроінтеграції
18:40
У Януковича хочуть використати амністію Луценка для євроінтеграції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Останні дії влади, зокрема щодо вирішення питань "вибіркового правосуддя", створюють належну атмосферу для підписання Угоди про асоціацію України з ЄС. Таку думку озвучив радник президента, керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації президента Андрій Гончарук на брифінгу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вважаю, що останні події і заходи, які були здійснені усіма гілками української влади в усіх сферах як внутрішнього життя, так і у відносинах з ЄС, у тому числі у вирішенні деяких питань так званого вибіркового правосуддя, свідчить про серйозний прогрес щодо створення належної політичної атмосфери", - зазначив він.

"Заради досягнення нашої основної мети - підписання Угоди про асоціацію під час Вільнюського саміту "Східне партнерство" у листопаді цього року", - сказав чиновник.

В.о. директора департаменту інформполітики МЗС Євген Перебийніс заявив, що указ президента Віктора Януковича про помилування засуджених, зокрема екс-глави МВС Юрія Луценка, було видано в рамках декриміналізації та гуманізації українського законодавства.

"Це рішення було прийнято в рамках послідовної реалізації політики президента України з декриміналізації та гуманізації законодавства України, спрямованої на його приведення у відповідність до європейських стандартів щодо захисту прав і свобод людини", - заявив він.

Так, ці дії президента варто розглядати у "більш широкому контексті впровадження визначених президентом і урядом України економічних і соціальних реформ".

Перебийніс зазначив, що схожі заходи реалізовуються в рамках порядку денного асоціації Україна-ЄС і повинні проходити як частина реформ системи правосуддя, виборного законодавства та інших зобов'язань перед Європейським Союзом.

Нагадаємо, 5 квітня омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до президента Віктора Януковича з проханням про помилування Луценка. Омбудсмен послалася на стан здоров'я Луценка і на те, що екс-міністр відбув більшу частину терміну покарання. 7 квітня Янукович підписав указ про помилування, і того ж дня екс-міністр полишив колонію.

Сполучені Штати Америки задоволені рішенням президента Віктора Януковича про помилування Юрія Луценка і Георгія Філіпчука. Про це йдеться у заяві представниці Національної ради безпеки США Кейтлін Гейден.

Віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич вважає, що звільнення Юрія Луценка з в’язниці є позитивним, але недостатнім кроком для виконання критеріїв Євросоюзу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 936 | Додав: adminA | Теги: амністія Луценка, Янукович, євроінтеграція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ