Вт, 2024-04-16, 20:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 23 » У Каддафі звинуватили НАТО в інформвійні з приводу Тріполі. ВІДЕО
09:06
У Каддафі звинуватили НАТО в інформвійні з приводу Тріполі. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Син полковника Муаммара Каддафі Саїф аль-Іслам не був арештований повстанцями, зараз він знаходиться в готелі в Тріполі, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Раніше прокурор Міжнародного кримінального суду, який вимагав арешту сина Каддафі за вчинення злочинів протів людяності, заявляв, що 39-річний Саїф аль-Іслам перебуває під вартою.

Син лівійського лідера Муаммара Каддафі з'явився на телевізійних екранах в супроводі своїх прихильників в районі Баб аль-Азізія. Телеканал Аль-Арабія показав, як Сейф аль-Іслам повідомляє журналістам, що в Тріполі все спокійно і пропонує зробить поїздку по вулицях міста, які, за попередніми повідомленнями, практично повністю знаходяться в руках повстанців, повідомляє РИА "Новости" .

"Ми зараз проїдемо по тих місцях, які вважаються найбільш "гарячими", і ви своїми очима побачите, що все спокійно", - сказал Сейф аль-Іслам журналістам.

За його словами, Лівія піддалася електронній атаці з боку НАТО, які володіють високими технологіями в цій сфері. Зокрема, жителям Тріполі отримували sms-повідомлення, придушувалося мовлення радіостанції.

"Вони вели справжню електронну та інформаційну війну, сіяли анархію", - сказав син лівійського лідера. Він повідомив, що сили НАТО морем і на автомобілях доставляли в місто "бандитів", проте лівійський" народ зламав хребет цим повстанцям і їх бандам".

В підтвердження слів сина Каддафі появилася інформація про те, що військовий літак НАТО збив ракету Scud, випущену з Сирта, рідного міста Муаммара Каддафі на схід від Тріполі.

Нагадаємо, командування повстанських сил провело перший наступ на війська Каддафі, що укріпилися в столиці Лівії, в ніч на 21 серпня.

А у понеділок, 22 серпня, вранці в районі резиденції Муаммара Каддафі в столиці Лівії Тріполі розгорнулися запеклі бої між прихильниками і противниками полковника.

Син Муамара Каддафі повідомив, що його батько перебуває в безпеці в Тріполі

Сейф аль-Іслам розповів журналістам, що урядові війська потіснили сили повстанців, заманивши їх у пастку. Він також заявив, що його батько, полковник Муаммар Каддафі, знаходиться в безпеці в Тріполі. Інший з синів лівійського лідера, як повідомляється, втік з-під варти. Інший син Муамара Каддафі Мухаммед втік зі свого будинку в Тріполі, де він нібито перебував під домашнім арештом.

Мухаммеда Каддафі охороняли кілька озброєних повстанців. За даними "Аль-Джазіри", сина лівійського лідера звільнили вірні Каддафі сили. Повстанці не мають інформації, де він знаходиться на даний час.

Посольства Лівії по всьому світу переходять на бік повстанців

Лівійське посольство в Україні 22 серпня о 16:00 вивісило прапор повстанців над своєю будівлею у Києві. Про це повідомив співробітник посольства.

Протягом 22 серпня лівійські посольства в низці країн змінили зелений стяг Великої Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамагирія на триколірний прапор, який використовується повстанцями.

Співробітники лівійського посольства в Сирії в комюніке посольства оголосили, що відтепер захищатимуть інтереси не Муамара Каддафі, а опозиційної Національної перехідної ради. Про перехід на сторону опозиції оголосило в понеділок лівійське посольство в Алжирі.

В Анкарі, за повідомленнями турецьких ЗМІ, прихильники опозиції зняли з будівлі посольства Лівії прапор Джамахірії, поставивши червоно-чорно-зелене полотнище.

Тим часом посольство Лівії в Москві не поспішає визнавати перемогу опозиції в Тріполі.

"Посольство працює в звичайному режимі, жодних вказівок ми не отримували", - заявили в дипмісії.

Також про перехід на бік опозиціонерів оголосило Лівійське посольство в Празі - співробітники посольства спалили портрет лівійського лідера Муамара Каддафі і вивісили на будівлі червоно-чорно-зелений триколор повстанців. "Ми продовжимо представлять нашу батьківщину в Чеській республіці, як і інші лівійські представництва в світі", - йдеться в комюніке, поширеному лівійськими дипломатами в Празі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 828 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ