Сб, 2024-04-20, 12:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 18 » У Каїрі відбудеться черговий "Марш мільйонів" на честь перемоги революції
12:07
У Каїрі відбудеться черговий "Марш мільйонів" на честь перемоги революції
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Молодіжний рух "Об'єднання 25 січня" знову виводить у п'ятницю на площу Тахрір у центрі Каїра сотні тисяч своїх прихильників, щоб відзначити тиждень з дня відставки президента Хосні Мубарака, а також вшанувати пам'ять загиблих у народних заворушеннях, передає РИА "Новости".

Крім того, демонстранти мають намір закликати до виконання тих вимог революції, які ще не були реалізовані. "Революція ще не завершилася, вона завершиться тільки тоді, коли будуть виконані всі вимоги, і почнеться будівництво стійкої демократичної системи", - йдеться в заяві "Молоді 6 квітня", яка брала участь в організації народних повстань.

- У Єгипті заарештовано трьох колишніх міністрів і відомого бізнесмена
- ЗМІ: невістка і внучка колишнього президента Єгипту перебралися до Лондона
- Клінтон: у Єгипті ще багато треба зробити

Серед не виконаних владою вимог молодь називає суд над корумпованими чиновниками, багато з яких, на їхню думку, залишаються на високих постах, а також скасування надзвичайного стану.

Про свою участь у демонстраціях оголосили "Брати-мусульмани", які були під забороною в епоху правління Мубарака. До Каїра приїдуть численні делегації з єгипетських провінцій, зокрема представники бедуїнів Північного Синаю.

Згідно з опублікованою програмою, демонстранти здійснять на площі Тахрір п'ятничну молитву, яку очолить відомий мусульманський богослов Юсеф аль-Кардаві. Потім присутні помоляться за загиблих і вшанують їхню пам'ять хвилиною мовчання. Також заплановано концерт кількох відомих єгипетських груп.

Президент Єгипту Мубарак у п'ятницю, 11 лютого, подав у відставку і передав владу армії. Його рішення озвучив віце-президент країни Омар Сулейман. Відходу Мубарака з поста президента передувала деградація економічної та соціальної ситуації, обвал у системі внутрішньої безпеки країни.

Вважається, що головними причинами народних заворушень у Єгипті стала соціальна несправедливість, корупція та злидні. За час масових протестів і заворушень у Єгипті загинули 365 осіб і більш ніж 5 тисяч отримали поранення. Антиурядові виступи відбулися також у Ємені, Бахрейні, Алжирі, Лівії, Ірані.

Ситуацію в Єгипті досі важко назвати нормальною. На вулицях залишається армійська бронетехніка, закрито школи й університети, в багатьох районах досі немає поліції. Практично по всій країні тривають страйки робітників і службовців з вимогами збільшення зарплати та поліпшення умов праці.

У Єгипті заарештовано трьох колишніх міністрів і відомого бізнесмена

Єгипетська прокуратура у четвер оголосила про арешт трьох колишніх міністрів і відомого бізнесмена, підозрюваних у розтраті державних коштів, передає NEWSru.com.

На 15 діб заарештовано колишнього міністра туризму Зухаїра Гарана, колишнього міністра житла Ахмеда аль-Маграбі і сталеливарного магната Ахмеда Езза. Також заарештували колишнього міністра внутрішніх справ Хабіба аль-Адлі.

На початку лютого прокуратура заборонила їм залишати територію країни та заарештувала їхні рахунки в банках. Проти Хабіба аль-Адлі вже почато розслідування у справі про причетність колишнього міністра до безладів, що охопили країну під час антиурядових виступів опозиції після 25 січня.

Проти нього висунуто звинувачення у підриві безпеки Єгипту. Зокрема, прокуратура не відкидає, що саме він стоїть за відходом усіх підконтрольних відомству силових структур з вулиць, наказами про застосування поліцією бойових патронів проти демонстрантів і звільнення тисяч ув'язнених з в'язниць. За деякими даними, на даний час екс-міністра утримують в штаб-квартирі держбезпеки під Каїром.

ЗМІ: невістка й онука колишнього президента Єгипту перебралися до Лондона

Невістка й онука колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака, який подав у відставку в цьому місяці на тлі масових протестів, зараз проживають в британській столиці, передає ИТАР-ТАСС з посиланням на The Evening Standard.

Дружина Гамаля Мубарака Хадіга та їхня донька Фаріда живуть зараз у Лондоні. Раніше у світових ЗМІ з'являлися повідомлення про те, що члени сім'ї Хосні Мубарака прибули до Лондона після початку масових антиурядових протестів у Єгипті.

Як передають представники британського міністерства внутрішніх справ, до яких звернулися по коментарі, не підтвердили і не спростували ці повідомлення, заявивши, що влада Великобританії не коментує поїздки приватних осіб.

У 90-ті роки Гамаль Мубарак шість з половиною років прожив у Лондоні, де він працював у Bank of America. За даними Evening Standard, у Гамаля Мубарака є британський паспорт. Подруги Хадіги Мубарак повідомили виданню, що в Лондоні вона почувається як вдома. У березні минулого року в лондонській Портлендській лікарні матері та дитини у Гамаля й Хадіги народилася донька Фаріда.

Гамалю Мубараку належить шестиповерховий особняк в районі Найтсбрідж, одному з найпрестижніших у Лондоні, недалеко від знаменитого універмагу "Херродс". На запити журналістів, хто проживає в будинку, домробітниця відповідає, що Гамаль Мубарак продав цей будинок. Однак, як пише газета, вона відповідає так, бо господарі веліли їй дотримуватися цієї версії.

Після відставки Хосні Мубарак оселився на своїй віллі на єгипетському курорті Шарм-ель-Шейх. Як повідомляється, разом з ним на віллі проживають члени його сім'ї. Однак, як припускає Evening Standard, з часом всі вони можуть переїхати до Лондона.

За даними ЗМІ, статок Хосні Мубарака і його родичів оцінюється в кілька мільярдів доларів. Ці кошти розміщені в британських і швейцарських банках, крім того, сім'ї Мубараків належить нерухомість у Лондоні, Нью-Йорку і Лос-Анджелесі.

Британський уряд заявив, що отримав від нової влади Єгипту запит про заморожування активів представників режиму Мубарака. Глава британського МЗС Вільям Хейг обіцяв вжити відповідних заходів у разі, якщо буде надано докази, що ці активи отримані шляхом розкрадання державних коштів.

Як повідомила британська преса, напередодні відставки Хосні Мубарак перевів частину своїх активів, у тому числі золото, із західних банків у дружні йому країни Перської затоки.

Клінтон: у Єгипті ще багато треба зробити

США нададуть Єгипту 150 млн дол на підтримку економіки, заявила держсекретар США Хіларі Клінтон, передає УНІАН.

"Я рада сьогодні оголосити, що ми виділяємо 150 мільйонів доларів Єгипту, щоб мати можливість підтримати перехід до нового режиму і допомогти в справі економічного відновлення", - сказала Клінтон журналістам.

Клінтон також наголосила, що для забезпечення впорядкованого переходу до нової форми правління ще треба багато зробити.

Президент США Барак Обама також раніше заявив, що передача влади - лише перший крок до повної реалізації сподівань єгипетського народу, до демократизації країни і вільних виборів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 926 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ