Пт, 2024-03-29, 03:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 12 » У Канаді невдовзі може не стати тюленів
16:40
У Канаді невдовзі може не стати тюленів
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Популяція гренландського тюленя на східному узбережжі Канади опинилася під загрозою знищення. Глобальне потепління призвело до танення льоду, через що загинули понад 80% дитинчат тюленів, які народилися торік, передає ТСН з посиланням на західну пресу.

Хоча поки гренландські тюлені не вважаються рідкісним видом, дослідники потерпають за їхнє майбутнє. Можливо, тварин занесуть до Червоної книги. Хоча наразі люди все ще полюють на тюленів заради хутра, шкіри і м'яса.

Тим часом, як з'ясували дослідники з Університету Дюка, смертність дитинчат тюленів за останні два роки наближається до 100%.

Річ у тім, що перші два тижні життя малюки не можуть триматися на воді – і без товстого прошарку льоду просто тонуть. А через потепління крижаний покрив у субарктичних і північній частині Атлантичного океану за останні десятиліття зменшився уже приблизно на 6% і далі тане.

"Така смертність, яку ми спостерігаємо в Східній Канаді, є вкрай драматичною. Практично всі цуценята (тюленів) помирають. Через низький рівень льоду за кілька років цілий вид може зникнути назавжди", - зазначив науковий співробітник університету Девід Джонстон, під чиїм керівництвом проводилося дослідження. У зв'язку з цим Канадське товариство захисту тварин виступило із закликом до уряду країни запровадити заборону на комерційне полювання на тюленів.

Наразі на Землі живуть чотири великі популяції гренландського тюленя - дві на північному сході Канади (разом близько 8 мільйонів особин), одна у Східній Гренландії (близько 650 тисяч) і одна на північному заході Росії (близько 1,3 мільйона).

Зазначимо, що танення арктичної криги шкодить також білим ведмедям: через нестачу їжі вони починають пожирати одне одного. Зазвичай білі ведмеді полюють на тюленів, але якщо тих не вистачає, то величезні хижаки шукають іншу здобич - навіть якщо вона належить до їхнього ж виду.

Останнім часом танення криги в Арктиці йде більш швидкими темпами, ніж передбачалося раніше. Про це свідчать нові дані, отримані Норвезьким полярним інститутом. Досі вважалося, що крижаний покрив Арктики зникне не менш ніж через 50-100 років. Нинішній прогноз куди гірший: льоди можуть розтанути за 10 років .
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: У Канаді невдовзі може не стати тюл
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ