Сб, 2024-04-20, 08:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 20 » У Києві даївці розпочали "полювання" на любителів незаконних нічних перегонів - ЗМІ
21:59
У Києві даївці розпочали "полювання" на любителів незаконних нічних перегонів - ЗМІ
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Даївці розпочали "полювання" на любителів незаконних нічних перегонів, які відкрили сезон з настанням теплої сухої погоди. Ганяють і вулицями Києва, і на обласних трасах. І навіть на парковках торговельних центрів, передає "Сегодня".

Тільки в травні співробітники ДАІ припинили проведення кількох таких заходів. "Останній заїзд гонщики-любителі хотіли влаштувати в Києво-Святошинському районі минулої суботи. Ми провели профілактичну бесіду, вони роз'їхалися", – розповів старший інспектор з профроботи ДАІ Київської області Олександр Дармостук.

Найчастіше проводять свої з'їзди любителі швидкості на трасах за 20 км від Києва, де є рівні ділянки дороги. Збираються після 22-ї і ганяють до пізньої ночі, перекриваючи для цих цілей 500 метрів траси. "Це і дорога в напрямку Василькова, і ділянка в Києві-Святошинському районі, і по Бориспільській трасі. Така забава небезпечна і для самих водіїв, і для глядачів. Ба більше, беруть участь у таких перегонах не тільки легковики, а й мопеди і навіть КамАЗи!" – каже Дармостук.

У Києві стрітрейсери часто збираються біля метро "Червоний хутір". У столичному ДАІ зазначили, що припинили вже кілька спроб влаштувати нічні перегони.

Покарання за незаконні перегони – штраф від 525 до 680 грн і навіть позбавлення волі до трьох років. Але гонщиків це не лякає: спіймати на гарячому екстремалів непросто. Про зустріч вони домовляються за кілька годин до початку, а в разі появи даївців тут-таки паркуються на узбіччі біля дороги.

Стрітрейсери кажуть, єдине місце, де можна законно проводити перегони – це автодром "Чайка", але любителів туди не пускають. "Є кільцевий трек "Феофанія" біля Одеської площі, але там не розвернутися. А столичні траси вночі порожні. Бувало, заїзди проводили навіть на парковках-равликах біля ТЦ. Участь недорога – 10-50 грн", – розповів стрітрейсер В'ячеслав Борщов.

За словами відомого гонщика Олександра Салюка, проводитися такі "покатушки" будуть і далі. "Ми намагаємося пояснити таким любителям, що це небезпечно і краще брати участь в офіційних змаганнях. Але молоді люди хочуть щось своє, поки вони не мають певного досвіду", – каже Салюк.

Зазначимо, вночі проти 23 вересня 2012 року Києві під час нелегальних перегонів розбився глава департаменту фінансової політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі Сергій Чекашкін. З ним загинув також пасажир його "Доджа". Після цього прокуратура зобов'язала міліцію припинити нічні перегони у Києві.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 797 | Додав: adminA | Теги: любителів незаконних нічних перегон, даївці, Києві, полювання, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ