Чт, 2024-04-25, 12:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 2 » У Києві пройшов з'їзд російської опозиції
20:21
У Києві пройшов з'їзд російської опозиції
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

У Києві пройшов перший об'єднавчий з'їзд російської радикальної опозиції. У роботі з'їзду взяли участь націонал-демократи Санкт-Петербурга, представники Російської націонал-більшовицької партії, Рухи проти нелегальної еміграції, російського відділення міжнародного націонал-демократичного руху ім. Петра Алексєєва, Російської православної церкви за кордоном, Союзу слов'янських общин слов'янської рідної віри.

З'їзд пройшов за підтримки української організації "Братство" (лідер Дмитро Корчинський), передає "Інтерфакс-Україна".

Представники оргкомітету наголосили, що розсилали запрошення всім національно-демократичним організаціям, і відгукнулися на запрошення близько тридцяти таких організацій.

У з'їзді взяли участь російський вчений і публіцист Петро Хом'яков, відомий також своїм зверненням до президента України Віктора Ющенка з проханням про надання йому політичного притулку. Також на з'їзд приїхав лідер російської партії "Свобода" Юрій Беляєв.

Учасники з'їзду затвердили на своєму засіданні звернення до народів, що потерпіли від російського імперіалізму.

У документі наголошується, що учасники з'їзду виступають з ініціативою проведення в Києві в середині жовтня поточного року міжнародного антиімперського демократичного з'їзду, який би об'єднав загальні зусилля з боротьби "з імперською загрозою і імперською спадщиною".

Крім того, в резолюції з'їзду оголошено про створення координаційної ради національного порятунку. Координаційній раді доручать розробку і реалізацію стратегії боротьби за подолання авторитаризму і відновлення демократії в Росії.

Також учасники з'їзду затвердили звернення до президента Російської Федерації Дмитра Медведєва з вимогами амністувати політичних ув'язнених в Росії, скасувати ст. 282 Кримінального кодексу РФ, повернутися до прямих виборів голів регіонів, спростити характер реєстрації політичних партій і допущення їх до виборів, а також гарантувати відмову від фальсифікації підсумків виборів і відмовитися від політичної цензури в ЗМІ.

Виступаючи на з'їзді, Хом'яків наголосив, що за таку позицію учасникам з'їзду в Росії "світять терміни".

В той же час, він зазначив, що проведення опозиційного з'їзду російських націоналістів підтримується представниками українських організацій. "Ми рука в руку з нашими українськими братами, а Кремль, який заявляє про свою толерантність, веде політику, яка може привести до війни з Україною", - заявив Хом'яков.

"Ми своєю діяльністю явно несемо користь і українському народу, і українській державі... в умовах грубого втручання Росії у внутрішні справи України знати реальну ситуацію в Росії є політичним капіталом", - сказав Хом'яков.

У свою чергу, лідер організації "Братство" Корчинський завірив учасників з'їзду, що вони можуть розраховувати на підтримку цієї організації, додавши, що "Братство" вважає за необхідне зробити Україну якимсь тилом для російської національної опозиції. "Ви можете на нас розраховувати. Ми робитимемо все, що б Україна була тією базою, з якою ви змогли б діяти", - сказав він.

Нещодавно біля штабу Чорноморського флоту Росії в Севастополі з'явилися листівки від імені організації "Російська радикальна опозиція" із закликами до російських моряків "не воювати з Україною, а розвернути зброю проти ворогів Росії в Кремлі".

Листівками був обклеєний весь квартал біля штабу Чорноморського флоту Росії. Всі вони підписані Координаційною радою Російської радикальної опозиції і професором Хом'яковим, який є політичним біженцем з Росії.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1310 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ