Пт, 2024-03-29, 14:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 14 » У Києві розпочалося віче пам'яті УПА
18:12
У Києві розпочалося віче пам'яті УПА
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Києві біля пам’ятника Тарасу Шевченку розпочалося віче Всеукраїнського об’єднання "Свобода" з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці та 69-ї річниці створення Української повстанської армії.

У заході беруть участь близько тисячі прихильників ВО "Свобода", а також представники УНА-УНСО і Конгресу українських націоналістів. Вони тримають прапори своїх організацій та національні прапори України, передає УНІАН.

Представники ВО "Свобода", КУН, УНА-УНСО вимагають від президента України Віктора Януковича припинення політичних репресій, відставки уряду Миколи Азарова, припинення повноважень чинної Верховної Ради, оголошення дострокових парламентських виборів та офіційного визнання ОУН-УПА.

Відповідну резолюцію було ухвалено сьогодні у Києві біля пам’ятника Шевченку представниками ВО "Свобода", КУН, УНА-УНСО на мітингу з нагоди свята покрови Пресвятої Богородиці та 69-річчя створення УПА.

Як зазначається у резолюції, сьогодні в Україні "політичні переслідування стали головним інструментом наступу на опозиційні сили", а Україна у зв’язку з цим стрімко перетворюється на "поліцейську державу".

Крім того, у резолюції наголошується, що так звані "реформи" Кабінету міністрів Азарова спрямовані на знищення української нації, здачу національних інтересів на міжнародній арені.

Враховуючи ситуацію, яка склалася в Україні, учасники акції звернулися до Януковича з вимогами: негайно припинити офіційну політику українофобії, політичні репресії; відправити у відставку уряд Тігіпка-Азарова; припинити достроково повноваження ВР та оголосити дострокові парламентські вибори; проголосити офіційне визнання ОУН-УПА, оголосити 14 жовтня офіційним державним святом - Днем створення ОУН-УПА.

Близько 100 представників КПУ та "Руського блоку" проводять акцію протесту на Бесарабській площі Києва

Близько 100 прихильників КПУ, партії "Руський блок" та інших провадять акцію протесту на Бесарабській площі Києва біля пам’ятника Леніну. Вони виступають проти проведення запланованого на сьогодні маршу ВО "Свобода" та інших національно-патріотичних сил на честь річниці створення Української повстанської армії. Учасники акції тримають транспаранти "Фашизм не пройде", червоні радянські прапори та партійні прапори.

Цю акцію було перенесено з 11.00 на 15.00. Тоді один з організаторів акції заявив, що в разі, якщо представники ВО "Свобода" пройдуть запланованим маршрутом від парку Шевченка вулицею Володимирською у бік Софійської площі, то представники лівих сил, яких планується декілька сотень, проведуть свою акцію протесту на Бесарабській площі, і не будуть кудись пересуватися. Разом з тим, за його словами, якщо ВО "Свобода" вирішить повернути з Володимирської на бульвар Шевченка і прямувати у бік Хрещатика, тоді ліві сили мають намір чинити їм опір з метою не пропустити на центральну вулицю Києва.

Раніше повідомлялось, що українські націоналістичні партії та організації пройшли організованою колоною по центру Києва до Адміністрації президента і передали свої вимоги щодо визнання на державному рівні українського гетьмана Івана Мазепи, лідера ОУН-УПА Степана Бандери і головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 856 | Додав: admin | Теги: УПА
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ