Чт, 2024-04-25, 12:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 5 » У Києві відбувся Марш життя, приурочений до 69-х роковин трагедії в Бабиному Яру
20:01
У Києві відбувся Марш життя, приурочений до 69-х роковин трагедії в Бабиному Яру
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Делегація примирення з німецького міста Тюбінгена сьогодні, 5 серпня, проводить в Києві Марш життя, приурочений до 69-х роковин трагедії Бабиного Яру. Про це повідомили організатори Маршу життя на тему: "Прощений четвер". Зокрема, двісті німців, серед яких діти, внуки і правнуки нацистів, прибули до України, щоб особисто вибачитися перед євреями за Голокост, передає УНІАН.
Дві колони учасників Маршу пройшли "дорогою смерті" від кінотеатру "Київська Русь" вулицею Мельникова і від Сирецького парку до меморіального комплексу "Бабин Яр", де проводять зустрічі з євреями, які постраждали в роки війни від нацистів.

Перед цим на прес-конференції організатор Маршу, старший пастор, засновник і керівник церкви ТОС Джобст Біттнер нагадав, що близько 1,6 мільйона євреїв стали жертвами Голокосту в Україні. За його словами, це сталося буквально по всій країні.

"В Україні немає, мабуть, жодного міста чи села, де б єврейське населення не піддалося страті або не було б знищено повністю. Відповідальними за цей жахливий злочин були німецькі загарбники, які спільно з групами спеціального призначення (SS), а також за широкої підтримки численних українських підрозділів здійснювали масові знищення єврейського народу", - зазначив він.

Біттнер сказав, що німці як винуватці цих трагічних подій сьогодні несуть відповідальність за те, щоб подібне не повторилося в майбутньому. "Ми вважаємо своїм обов'язком виступити проти проявів антисимітизму, який останнім часом знову набирає силу. Ми маємо заявити, що такого більше не повинно повторитися", - наголосив він.

Пастор розповів, що з двохсот німців, які приїхали сьогодні до Києва, 40 з`ясували, що їхні діди брали участь у військових діях на території України, а деякі навіть у подіях Бабиного Яру.

Так, нащадки нацистів Ганс Петер Бестер, Анке Крюгер розповіли, що нещодавно дізналися про участь своїх дідів у Другій світовій війні, зокрема й на території України, і вибачились за дії своїх предків. "Я щасливий, що Бог дав мені можливість вибачитися. Мені дуже шкода", - сказав Бестер.

Як повідомлялося, 3 серпня у верховному земельному суді Мюнхена поновилися слухання у справі Івана Дем'янюка, якого обвинувачують у співучасті в убивствах 27900 євреїв, здійснених за період його служби як охоронця в концентраційному таборі Собібор.

Зазначимо, що попереднє засідання суду, заплановане на 29 червня, було відкладено у зв'язку з поганим самопочуттям підсудного.

За словами судді Ральфа Альта, зміна в розкладі судових засідань внесена через різке падіння рівня гемоглобіну, у зв'язку з яким Дем'янюка було доставлено в одну з лікарень Мюнхена для переливання крові.

Відомо, що 90-річний Дем'янюк страждає від низки хронічних захворювань. З початку судового процесу слухання відкладалися на прохання лікарів не менше восьми разів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1082 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ