Пт, 2024-04-19, 22:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 27 » У Києві задоволені резолюцією ПАРЄ, яка може "вбити" Асоціацію з ЄС
12:13
У Києві задоволені резолюцією ПАРЄ, яка може "вбити" Асоціацію з ЄС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Парламентська асамблея Ради Європи вітає курс української влади на реформування країни. Про це заявила член Моніторингового комітету ПАРЄ Юлія Льовочкіна, коментуючи ухвалення резолюції щодо України.

За її словами, співдоповідачка ПАРЄ щодо України Мейліс Репс у своєму виступі підкреслила, що в нашій країні "за останні роки дійсно зроблено дуже багато для розвитку держави, ухвалено велику кількість потрібних законів, а також проводяться важливі реформи".

У свою чергу депутат від Партії регіонів Олексій Плотніков заявив, що "ми задоволені резолюцією ПАРЄ, прийнятою в четвер, як задоволені в цілому та проходженням цього процесу", передає"Українська правда". 

"Не всі наші поправки були враховані. На жаль, Асамблея проголосувала за можливість введення певних санкцій проти України", - зазначив він.

"Але давайте все-таки будемо відвертими: резолюцію підтримали 46 делегатів, 41 виступив "проти" і ще 4 делегата утрималися. Тому, по-перше, тут немає ніякої реальної більшості. А, по-друге, існує ще друга формула можливих санкцій, яку можливо застосувати до будь-якої країни світу. У ній немає нічого ексклюзивного", - додав політик.

"В цілому, я ще раз хочу подякувати Асамблеї за те, що вона приділила увагу Україні, за те, що вона позначила ті важливі точки, з якими нам треба працювати і далі. І на додаток - давайте не будемо забувати, що все ж таки - це не докір нинішній владі", - цитує Плотнікова прес-служба Партії регіонів.

Віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи Іван Попеску, коментуючи резолюцію, заявив, що ПАРЄ підтримала п'ять із шести поправок до резолюції, запропонованих українською делегацією.

"Пройшли ті поправки, які визнають наші європейські перспективи. Відзначаються зусилля, яких докладає Україна в особі уряду та парламенту для виконання зобов'язань, взятих нашою державою перед Радою Європи. Вітається той факт, що президентподав у парламент новий Кримінально-процесуальний Кодекс", - уточнив Попеску. 

Він підкреслив, що в резолюції відсутні санкції до України, на яких наполягала опозиція.

"Немає ніяких конкретних прямих санкцій, на яких наполягала українська опозиція через Моніторинговий комітет або через своїх партнерів у Раді Європи - членів Європейської народної партії", - зазначив депутат.

Попеску також зазначив, що Україна наразі як ніколи близька до виконання всіх зобов'язань перед Радою Європи.

Зазначимо, у четвер ПАРЄ ухвалила резолюцію "Функціонування демократичних інституцій в Україні". Резолюцію було ухвалено з усіма поправками. Зокрема, й щодо санкцій стосовно України.

У Януковича вважають резолюцію ПАРЄ "перемогою", а у Тимошенко - цвяхом у його труну.

Більшість Ради не послухає ПАРЄ в питанні декриміналізації

Верховна Рада не схвалить декриміналізацію статтей 364 та 365 Кримінального кодексу. Таку думку висловив депутат від НУ-НС, лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко в ефірі "5 каналу".

Коментуючи вимогу, озвучену в резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи, щодо скасування цих статей і звільнення колишніх урядовців, яких судять за цими статтями, він заявив: "Не підуть на це".

"Я двічі вносив відповідний законопроект, двічі він обговорювався, двічі більшість його провалювала. Моє суб'єктивне відчуття, на жаль, те, що більшість не піде сьогодні на це", - уточнив він.

Як відомо, за цими статтями засуджено екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

У ПАРЄ прогнозують значний вплив резолюції на євроінтеграцію України

Співдоповідач Парламентської асамблеї Ради Європи один з авторів резолюції Мейліс Репс прогнозує значний вплив резолюції ПАРЄ на Угоду про асоціацію України і Європейського Союзу.

"Резолюція матиме великий вплив на доступ України в Європу в цілому. Я знаю що Україна вже підписала економічну частину угоди про асоціацію. Але там є ще і політична частина переговорів. І повірте, в Європі дуже серйозно віднесуться до результатів моніторингу і резолюції ПАРЄ", - сказала Репс.

За її словами, моніторинг асамблеї важливий і для України, оскільки вказує на те, що в цій країні не вписується в європейські принципи і норми.

Вона також вважає, що для української влади важливе, що говориться в резолюції ПАРЄ.

"Це вони нам доводять що Україна йде правильним шляхом. Це влада додавала нам поправки до резолюції, в яких говориться, як Україна прагне в Європу", - вважає Репс.

Вона також виразила упевненість, що українська влада візьме до відома критику.

Репс називає найбільш суворою санкцією стосовно України позбавлення української делегації права голосу

Співдоповідач Парламентської асамблеї Ради Європи, один з авторів резолюції Мейліс Репс називає найсуворішою санкцією, що може бути застосована до України, позбавлення української делегації права голосу.

"Найбільш жорстке, що може почати Асамблея, - це позбавити українську делегацію права голосу", - сказала Репс.

З її слів, багато політиків у ПАРЄ стурбовані карними процесами проти опозиції.

"Особливо такі страхи викликані відмовою влади надати лікування (колишньому першому заступникові міністра оборони) Валерію Іващенку й (колишньому міністрові внутрішніх справ) Юрію Луценку. Ну й, звичайно ж, тим, як просто зараз порушено більш як десять кримінальних справ проти (колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина") Юлії Тимошенко", - сказала Репс.

При цьому вона зазначила, що санкції застосовуються у виняткових випадках і, як правило, перед цим ПАРЄ проводить кілька дебатів і намагається пояснити наслідки.

"Ми плануємо приїхати в Україну в березні, і після кожної зустрічі будемо доповідати Моніторинговому комітету про ситуацію", - сказала Репс.

Вона зазначила, що введення санкцій є складною процедурою.

Радник президента вважає за необхідне виконувати рекомендації ПАРЄ з урахуванням європейських стандартів

Радник президента - керівник Головного управління Адміністрації Президента з питань міжнародних відносин Андрій Гончарук вважає, що при виконанні рекомендацій Парламентської асамблеї Ради Європи необхідно враховувати європейські стандарти. Про це він сказав в ефірі телекомпанії "5 канал" 26 січня.

Гончарук зазначив, що в Україні вже давно йде дискусія щодо згаданих в резолюції ПАРЄ статей 364 і 365 Кримінального кодексу, і роботу в цьому напрямку буде продовжено.

"Але я хочу звернути вашу увагу... Там є дуже чітка фраза, що, дійсно, ці зміни уряд повинний прийняти досить швидко, але відповідно до стандартів європейських, відповідно до стандартів Ради Європи. Щодо цього я думаю, що саме над відпрацьовуванням цих стандартів, щоб ці зміни, як кажуть, не були якимось українським винаходом, ми й повинні працювати", - сказав він.

При цьому радник Президента підкреслив, що при прийнятті резолюції ПАРЄ було враховано більше ніж половина виправлень української делегації, що свідчить про те, що Україна ставиться до цієї резолюції серйозно.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 900 | Додав: adminA | Теги: резолюція ПАРЄ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ